Все новости Херсона

Лента новостей
События
Який бізнес можна відкрити в сільській місцевості?
22 мая 11:14
756
Який бізнес можна відкрити в сільській місцевості?

Який бізнес можна відкрити в сільській місцевості?

Існує багато бізнес ідей, які приносять гарний прибуток в мегаполісі, але швидше за все вони не будуть затребувані в сільській місцевості. Тому, якщо ви хочете відкрити власну прибуткову справу, найголовніше – правильно вибрати напрямок діяльності. Жителі Херсонщини, які живуть у селах, в основному заробляють на власній продукції, вирощеній на городах або на птахівництві та тваринництві. Ви можете ознайомитися зі списком, в якому подано бізнес, який можна відкрити в сільській місцевості і як привести його до процвітання.

Магазин

З першого погляду може здатися, що відкриття магазину – це найдоступніша бізнес ідея для села. Насправді все не так вже й просто. Перед тим як відкрити власний магазин, необхідно ретельно вивчити пропозиції конкурентів і зробити відповідні висновки. У невеликих населених пунктах наявність великої кількості торгових точок може привести до зниження прибутковості, тому при плануванні своєї майбутньої діяльності обов’язково врахуйте цей важливий момент.

Підприємці часто задають питання, який бізнес найвигідніший в селі. На думку експертів, найбільший прибуток приносить торгівля продуктами харчування. Ви можете укласти договір про співпрацю з постачальниками таких товарів і завдяки цьому істотно заощадити на транспортних витратах. Ще один досить перспективний варіант – торгівля одягом і взуттям. Але в такому випадку вам доведеться їздити за товаром в найближче місто самостійно.

Птахівництво

Домашні продукти харчування користуються великим попитом серед вітчизняних споживачів, тому у фермерів, які займаються їх виробництвом, ніколи не виникає ніяких проблем зі збутом готової продукції. Розведення гусей, качок, курей або індиків – це найкращий бізнес на селі для підприємців-початківців.

Розведення індиків

У нашій країні вирощуванням індиків займаються деякі фермерські господарства. А ось за кордоном такий бізнес вважається одним з найбільш прибуткових напрямків фермерської діяльності. Вирощувати індичок на м’ясо набагато вигідніше, ніж курей бройлерів. До того ж на даний момент можна придбати такі породи індиків, які до п’ятимісячного віку набирають вагу 20-25 кг. Якщо ви не можете визначитися, який малий бізнес можна відкрити в селі, спробуйте зайнятися цією вигідною і досить перспективною справою.

Перед тим як організувати розведення індиків в домашніх умовах для початківців як бізнес, потрібно освоїти технологію вирощування цієї птиці на невеликому поголів’ї. Це допоможе вам об’єктивно оцінити свої сили і фінансові можливості. Якщо у вас все вийде, можна відкрити невелику ферму і виробляти продукцію в більших масштабах.
Вигідний бізнес в сільській місцевості

Розведення гусей

Якщо ви живете в сільській місцевості і цікавитеся, як стати фермером з нуля в Україні, зверніть особливу увагу на розведення гусей. Для того щоб почати такий бізнес не знадобляться великі капіталовкладення. Один птах за сезон призводить 7-8 пташенят, які швидко ростуть і через 2 місяці набирають вагу 4 кг. При цьому ви зможете істотно заощадити на кормах, оскільки гуси в основному харчуються свіжою травою, тому вони споживають мало комбікормів і зерна.

Варто відзначити, що розведення гусей – це практично безвідходне виробництво. Цей птах дає не тільки ніжне живильне м’ясо, а також жир, печінка, яйця і пух. Багато фермерів продають навіть гусячий послід, який закуповують оптом власники тепличних господарств. Ще один вигідний напрямок діяльності – це інкубація яєць і продаж молодняка. Великі фермерські господарства, щоб збільшити прибуток намагаються охопити обидва напрямки діяльності, тобто вирощують гусей на забій і розводять племінний молодняк. Деякі займаються паралельно розведенням качок на м’ясо. Такий підхід дозволяє їм отримувати стабільний, пристойний прибуток. Розведення гусей – це найкращий варіант для новачків, які цікавляться, який бізнес можна відкрити в селі.

Бджільництво

Багато сільських жителів мають власні пасіки. Але тільки деякі з них розглядають розведення бджіл як бізнес. Адже такий вид заробітку показує на практиці відмінні результати. Якщо ви замислюєтеся над тим, який малий бізнес можна відкрити в селі України, обов’язково, зверніть увагу на бджільництво.

Для того щоб почати таку справу вам не знадобляться великі капіталовкладення. На закупівлю бджіл, вуликів та інвентарю потрібно всього лише 2,5-3 тис. доларів. При грамотному і відповідальному підході до роботи всі початкові інвестиції окупляться буквально за один сезон. Бджільництвом може зайнятися будь-яка людина. Для цього не знадобиться  спеціальна освіта або особливі знання. Необхідну інформацію можна отримати з тематичної літератури або в інтернеті.

Досвідчені бджолярі збувають готову продукцію на ринках, по оголошеннях в інтернеті і ЗМІ, а також в магазини і супермаркети. Крім того, великими партіями, закуповують підприємства, які випускають продукцію, що містить в своєму складі цей натуральний продукт.

Вирощування кабачків

Багато заповзятливих людей доводять на власному прикладі, що в селі можна заробляти пристойні гроші буквально з нуля. Одна з таких перспективних ідей – вирощування кабачків у відкритому грунті як бізнес. Реалізація такого проекту не вимагає великих фінансових вкладень, а також не забирає багато часу. Якщо ви забезпечите правильний догляд за рослинами, кабачки віддячать вас високою врожайністю і, відповідно, хорошим доходом. У перший час можна вирощувати кабачки на продаж на власній присадибній ділянці. Якщо ви хочете організувати більш масштабний бізнес, доведеться взяти в оренду землю і придбати спеціальну техніку. Готову продукцію можна збувати на овочеві ринки, оптові бази або консервні заводи.

Вирощування моркви

Оскільки цей овоч круглий рік користується великим попитом, вирощування моркви як бізнес при грамотному підході може приносити непоганий прибуток. Для початку під посівні площі можна виділити 50-100 соток землі. Якщо у вас немає такої ділянки, візьміть її в оренду. Для догляду за морквою доведеться залучити найманих працівників, оскільки ви самі не впораєтеся з такими обсягами роботи. Щоб полегшити працю, можна придбати спеціальну техніку і пристосування:

  1. Мотоблок;
  2. Окучувач;
  3. Копалку;
  4. Ручну сівалку.

Якщо строго дотримуватися всіх рекомендацій досвідчених садівників, справа буде процвітати. Щоб забезпечити додатковий дохід в зимовий час, побудуйте на своїй ділянці невелику теплицю і організуйте вирощування петрушки і кропу як бізнес. Крім того, можна вирощувати зелену цибулю та інші трави, які користуються попитом у вашому регіоні.
Вигідний бізнес в сільській місцевості

Пекінська капуста

Пекінська капуста – скоростигла культура, яка відрізняється високою врожайністю. При належному догляді, з однієї сотки можна зібрати 600-1000 кг. готової продукції. Це досить дорогий продукт, тому якщо ви побудуєте бізнес на вирощуванні пекінської капусти, він буде приносити відмінний прибуток. У нашій країні ринок ще не насичений такою продукцією, тому з її збутом не виникає ніяких проблем. Завдяки високій ціні і стабільному попиту на цей продукт, така справа з часом може перерости в високоприбутковий рентабельний бізнес.

Вирощування норки

Фермерські господарства, які займаються розведенням норок, отримують пристойний дохід. Хутро цих хутрових звірів цінується дуже високо, тому, якщо ви замислюєтеся, який малий бізнес можна відкрити в селі, приділіть трохи часу, щоб ознайомитися з основними особливостями цього прибуткового заняття.

Щоб почати такий бізнес знадобляться певні капіталовкладення на закупівлю звірків і оснащення приміщення. Устаткування для вироблення шкір коштує дуже дорого, тому багато фермерів відмовляються від його покупки. Вони вважають, що набагато вигідніше заготовляти невичинені шкурки і здавати їх оптом. Щоб підвищити рентабельність бізнесу, можна зайнятися паралельно розведенням соболів.

Згодом, коли справа почне процвітати, можна задуматися над її розширенням. Великі господарства, які розводять хутрових звірів у великих обсягах, повністю автоматизують роботу, а також закуповують необхідне обладнання і самостійно займаються виробленням шкір. Деякі компанії відкривають швейні цехи по виробництву хутряної продукції.

Виробнича сфера

Багато людей вважають, що в невеликих селищах і селах можна займатися тільки сільськогосподарською діяльністю. Але це не так. Насправді багато регіонів відкривають перед підприємцями широкі перспективи розвитку різних виробничих галузей. Невеликі капіталовкладення, дешева робоча сила і можливість оренди недорогих площ, дозволяють новачкам в короткі терміни відкрити прибутковий бізнес в селі і домогтися великого успіху.
Вигідний бізнес в сільській місцевості

Біогумус

Сільські жителі часто задають питання, який бізнес в селі вигідно відкрити підприємцю? Існує безліч простих і доступних варіантів, які дозволяють організувати власну справу буквально з нуля. Одна з таких ідей – це виробництво біогумусу як бізнес.

Це дуже цінний і досить затребуваний товар. Використання цього мінерального добрива дозволяє істотно збільшити врожайність культур. Така справа не зажадає від вас істотних фінансових вкладень. Її можна організувати буквально з нуля на власній присадибній ділянці. Все, що вам знадобитися для роботи – це компост і каліфорнійські або дощові черв’яки. В якості основи для виробництва біогумусу можна використовувати пріле листя, тирсу, гній великої рогатої худоби або харчові відходи. Щоб бізнес приносив дохід круглий рік, переобладнайте під виробниче приміщення будь-яку опалювальну господарську споруду.

У невеликих обсягах біогумус можна збувати в межах вашого населеного пункту. Якщо ви хочете відкрити більш масштабне виробництво, вашими покупцями стануть квіткові і господарські магазини, а також фермери, які займаються вирощуванням овочів на продаж.

Виробництво банних віників

Банні віники в нашій країні користуються величезною популярністю. Оскільки така продукція затребувана завжди і всюди, на її виробництві можна заробляти непогані гроші. Все що від вас вимагається – це організаційні навички. Зберіть бригаду робітників і оперувати їх на збір сировини для віників. Після того як ви заготовите матеріал, можна приступати до виробництва віників і їх збуту. Як бачите, це дуже проста справа, що не вимагає великих капітальних вкладень. Зайнятися виробництвом банних віників може будь-яка людина, що проживає в сільській місцевості.

Як бачите, прибутковий бізнес на селі може відкрити будь-який починаючий підприємець. Найголовніше – це терпіння, працьовитість і відповідальний підхід. Якщо ви серйозно поставитеся до своєї справи, воно буде процвітати і приносити відмінний дохід.

Джерело: "Думка".

0 комментариев
27 апреля 2024, 05:34
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Українцям, які володіють квартирами понад 20 років, доведеться заново пройти реєстрацію житла
Українцям, які володіють квартирами понад 20 років, доведеться заново пройти реєстрацію житла
Українцям, які набули право власності на свої квартири ще в минулому столітті, доведеться заново пройти процедуру реєстрації житла. Якщо вони цього не зроблять, то можуть втратити свою нерухомість.Чом...
30 марта 10:10
1557
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Відомий мольфар Макс Гордєєв поділився двома прогнозами на літо. За його словами лише до кінця осені Україна отримає ще одну систему ППО Patriot, а наприкінці літа західні партнери нам передадуть якус...
19 апреля 14:32
1193
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
Руководитель территориального центра комплектования и социальной поддержки в Херсоне вместе с подчиненным и местным жителем организовал коррупционную схему заработка на военнообязанных мужчинах.Об это...
15 апреля 18:03
980
На Херсонщині втричі збільшилися посівні площі
На Херсонщині втричі збільшилися посівні площі
Триває активне розмінування територій на Херсонщині, як наслідок, посівні площі в регіоні збільшилися втричі у порівнянні з минулорічними показниками.Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської а...
01 апреля 18:18
944
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
780
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
562
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
197
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
265
1