Маршрутки не є українським чи пострадянським винаходом. Це просто вид автобусів - "малі автобуси" або ж "мікроавтобуси", розраховані на перевезення меншої кількості людей, ніж їхні великі брати.

В європейських країнах мікроавтобуси також використовуються, але тільки на незавантажених маршрутах або як соціальний транспорт для маломобільних людей. Натомість в Україні мікроавтобуси - найпоширеніший транспорт в усіх містах.

На противагу Європі, вони курсують на найнавантаженіших напрямках, а на непопулярних їздять комунальні великі автобуси, трамваї чи тролейбуси. Така практика протирічить здоровому глузду, це нелогічно і неефективно, оскільки місткість і провізна здатність маршруток є меншою. За таких умов трамваї та тролейбуси занепадають, адже позбавлені великого потоку платоспроможних пасажирів.

У Херсоні проблема з маршрутками загострюється з кожним днем. Про це у соцмережах повідомляє херсонка Вікторія Хорошун-Колотаєва:

"Села на автовокзале в 9 маршрутку в 16часов. Он долго стоял на остановке потом поехал. Приехав на жд.вокзал встал и стоит. Когда нам (пасажирам) надоело ждать и мы сделали ему замечание, что стоим уже 6 минут, на что водила хамски отвечает:" у меня ещё есть 4 минуты и я могу стоять". Где это видано по 10 минут стоять на одной остановке? На жд. вокзал мы заехали в 16.10, а отъехали в 16.16 после замечаний и огрызаний водилы. Это перевозчик корнет -стиль и номер маршрутки ВТ 2749 АА эталон", - пишет Виктория.