Все новости Херсона

Лента новостей
Люди
Наталія Литвиненко : «Херсон, місто в якому хочеться жити!»
10 июня 13:42
622
Наталія Литвиненко : «Херсон, місто в якому хочеться жити!»

Наталія Литвиненко : «Херсон, місто в якому хочеться жити!»

«Моделювати місто мрії? — просто.
Але потрібна неаби-яка уява, щоб змінити живе місто»
Джейн Джекобс 


До нас завітала чарівна жінка, Херсонка з великої літери і неймовірний патріот нашого регіону Наталія Литвиненко.  Наталія є фахівцем з туризму, реклами та маркетингу. І ми мали змогу поговорити про успішне та комфортне майбутнє рідного Херсона.

 Якої Ви бачите рекламу у Херсоні?

 Херсон - затишне місто та воно має стати комфортним для проживання. Старовинна архітектура будівель, сучасний дизайн новобудов і зовнішня реклама є невід’ємним симбіозом 21 сторіччя в нашому місті. Поєднання всіх складових візуалізації – має бути в балансі та в рівновазі. Зовнішня реклама, як елемент позитивної візуалізації має доповнювати та підкреслювати архітектурні привілеї Херсона.
 Авжеж, ми маємо переймати найкращі ідеї в зовнішній рекламі, розвинутих країн і регіонів України, які вже реалізували потужну і збалансовану стратегію, розвитку рекламного ринку на місцях. Нові технології, креативні ідеї та співпраця бізнесу з владою, є запорукою найкращого результату.  

 Пріоритетним завданням у Херсоні в сфері зовнішньої реклами вважаю:

 1. Створення електронної бази  обліку всіх об’єктів реклами.
 2. Зменшення великогабаритної реклами в центральній та історичній частинах міста.
 3. Перехід від морально застарілих рекламних носіїв до сучасних екранів (моніторів).
 4. Створення єдиних конструктивних рішень для рекламних конструкцій, під архітектурні види Херсона.
 5. Приведення до естетичного вигляду вивісок центральної частини міста, щоб мінімізувати спотворення будівель.

 Якщо підсумувати, то реклама в місті Херсоні має стати візуальним атрибутом, який створює гармонію та візуальне задоволення, а також дарує позитивні емоції.

 Звичайно всі ці процеси повинні жорстко контролюватися. Теж саме стосується вивісок, які мають розміщуватися з урахуванням дизайнерського та естетичного нагляду, на підставі дозволу-паспорту виданого виконавчим органом.

 Яка наразі ситуація щодо туризму? Як відобразилася ситуація з «карантином»?

 Туризм в Херсоні розвивається, але не так динамічно, як би всім хотілося і є швидше дотаційною ніж економічно розвинутою. Частка туризму у світовому ВВП складає близько 10%. За результатами досліждень проведеного в Україні, одним із проєктів Європейського банку реконструкції розвитку, частка ВВП від туристичної галузі становить від 3 до 7 %.

 Щодо Херсона, дохід від справляння туристичного збору розчиняється в міському бюджеті. Бажано, щоб ці кошти залишалися на розвиток туризму!

 У 2020-му «карантинному» році надходження становило 625 тис грн, а фактичне фінансування відбулося у сумі понад 292 тис грн! Як розвиватися без грошей тай ще в такий складний період? Так, залучення грантових коштів було б цілком доречним і для роботи в цьому напрямку обов’язково слід консолідувати зусилля.

 Пандемія 2020-2021 років внесла свої корективи, українці менше стали подорожувати за кордон, проте внутрішній туризм навпаки став інтенсивно розвиватися, що до того ж дуже добре впливає на розвиток бізнесу в Україні. Такий стан речей сьогодні для окремих бізнесових кіл є серйозним випробуванням. Українці впораються. Ми нація з багатолітньою складною історією, яка вміє долати перешкоди!

Великою підтримкою регіонам України, у т.ч. нашому є реалізація Президентських програм «Велике будівництво» та «Велика реставрація». Заплановано відремонтувати дорожні шляхи між містами Одеса, Миколаїв, Херсон, Мелітополь, що надасть змогу більш комфортніше мандрувати між регіонами.

 Є дані скільки місто відвідало туристів? Іноземних туристів?

 Нам потрібна туристична статистика, яка важко впроваджується в Украі?ні, і яка надзвичаи?но важлива для висновків, планування подальших діи?, коригування або підтвердження обраноі? стратегіі?.

 Щодо статистики відвівування іноземних туристив, на жаль за інформацією Держприкордонслужби важко це зрозуміти, хотілось домовитися з готелями щодо надання ними інформації про кількість іноземних відвідувачів, які провели в апартаментах хоча б одну ніч.

 Є дані від мобільного оператора «Київстар», у 2020 році місто відвідали близько 500 тисяч туристів, в тому числі близько 15 тисяч-іноземних. Але ще інші мобільні оператори, потрібно й з ними налагодити зв’язок. Це, звісно, надасть змогу говорити про більш точну статистику.
 Наталія Литвиненко : «Херсон, місто в якому хочеться жити!»
 Що Ви вважаєте потрібно робити щоб місто стало туристично привабливим?

 Проекти на майбутнє:
 - Покращення іміджу Херсона на території України та за її межами.
 - Маркетингове просування Херсона.
 - Визначення туристичних «магнітів».
 - Підготовка нових презентаційних відеороликів.
 - Створення соціальної реклами в місті (необхідно розробити низку сюжетів, спрямованих на усвідомлення ролі кожного мешканця в житті громади, розвитку міста, піднесенні його іміджу).
 - Повернення занедбаних історичних будівель до комунальної власності та приведення їх до належного стану
 - Проведення низки детальних досліджень щодо привабливості Херсона ( в подальшому це дозволить присвоїти йому статус туристичного міста).
 - Розробка програми гостинності Херсона.
 - Домовленість з туристичним бізнесом (готелі, ресторани, кафе, екскурсоводи) про проведення вихідних у Херсоні (восени, взимку та навесні).
 - Кладовище на Молодіжній зробити його презентабельним туристичним магнітом.
 - Продовження ознакування міста.

 Також хочеться налагодити діалог між бізнесом і владою, іншими учасниками туристичної галузі для створення єдиного механізму, де кожен відіграє свою надважливу роль.

 Не менш важливими є маркетингові дослідження туристичного продукту. 
 
 Я вірю в туристичне майбутнє Херсона. Часто бачу захопливі погляди подорожуючих гостей, знаю молодих і амбітних архітекторів, художників, дизайнерів, які можуть і хочуть змінювати міський простір. Я щиро сподіваюся, що невдовзі кожен, хто завітає до нашого міста, обов’язково захоче повернутися сюди знову.

общество
0 комментариев
19 апреля 2024, 23:51
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
Президент Володимир Зеленський прокоментував імовірність переговорів із диктатором Володимиром Путіним щодо врегулювання агресії РФ.Як підкреслив він в інтерв'ю PBS, Україна готова до переговорів, але...
17 апреля 03:32
2063
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки ризикують життям, перепливаючи річку Тису, щоб не ризикувати життям на сході у війні проти Росії. Про це пише американське видання New York Times.Як пише газета, влада Румунії проі...
16 апреля 02:48
1267
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1046
РФ планує перехід через Дніпро на правий берег Херсонщини: в ISW розкрили деталі
РФ планує перехід через Дніпро на правий берег Херсонщини: в ISW розкрили деталі
Присутність Дніпровської річкової флотилії може змусити Україну направити додаткові сили в цей район, щоб стримувати угруповання ЗС РФ на Херсонщині.Міністр оборони країни-агресора Росії Сергій Шойгу...
21 марта 20:46
985
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Наприкінці минулого року дванадцятирічна Іванка Хильченко з Олександрівки отримала грамоту від Головнокомандувача Збройних Сил України. Генерал Валерій Залужний відзначив школярку «За активну громадсь...
24 марта 14:34
1022
2
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
255
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
702
1
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
543
1