Все новости Херсона

Лента новостей
События
Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?
07 сентября 11:04
372
Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?

Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?

Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ "Глобал-Инвест" учасником якого є Каракаш Еррол – громадянин Сполучених Штатів Америки, потерпає від рейдерства під прикриттям керівництва Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

ТОВ "Глобал-Инвест", вже тиждень, через блокаду злочинного угруповання в особі Ракібова А., Ракібова У., Ракібова Х., Ракібова А., Кузішиної О.В., Лабенка П.І. та Лабенка С.І. котре працює  під прикриттям правоохоронних органів, не може зібрати врожай сої на земельних ділянках, що знаходяться в нього в оренді.

Мова йде про близько 300 гектарів засіяних соєю. А це приблизно 900 тон вартістю 9000 000, 00 гривень. Ласий шматок, не залишився непоміченим злочинцями, які й скористались своїми зв'язками в головному управлінні Національної поліції.

Сьогодні 06 вересня 2017 року, невідомі особи з охоронною фірмою та загоном спец призначенців поліції, заїхали на орендовані ТОВ "Глобал-Инвест" земельні ділянки, та почали збір врожаю сої власними комбайнами. 

Через постійні напади та покоси на поля ТОВ "Глобал-Инвест" з боку третіх осіб посіви сої та інших культур були арештовані в рамках справи про банкрутство ТОВ "Глобал-Инвест" на підставі ухвали господарського суду Херсонської області від 27.07.2017 року про вжиття заходів забезпечення, відповідно до якої було накладено арешт на посіви сільськогосподарських культур, що належать на праві власності боржнику та знаходяться на орендованих ТОВ "Глобал-Инвест" земельних ділянках.

Постановою Суворовського РВ ВДВС м. Херсон від 04.08.2017р., по ВП №54444368 накладено арешт на посіви соняшника та сої, що перебувають в оренді ТОВ «Глобал-Инвест» шляхом складання державним виконавцем акту опису та арешту майна з подальшою передачею на відповідальне зберігання боржнику та заборонено обробку та збір вказаних посівів та врожаю з них третім особам.

Проте, не дивлячись на існуючі договори оренди, ухвалу суду про арешт, працівники поліції не реагують.

Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?

Дзвінки на гарячу лінію Міністерства внутрішніх справ та Головного управління Національної поліції у Херсонській області, виклики поліції не дали жодного результату. Злочинці так і не припиняють косити врожай.

Постійно діюча антирейдерська комісія при Головному управління юстиції у Херсонській області, на яку покладено обов'язок вчиняти заходів щодо запобігання таким ситуаціям, також не діє.

Відповідне звернення до Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ щодо бездіяння, його структурних підрозділів, вже подано.

ТОВ "Глобал-Инвест" та його іноземний інвестор, які разом потерпають від рейдерських атак, вже не сподіваються на допомогу від правоохоронних органів.

Адже їх керівництво на чолі з в.о. ГУ НП у Херсонській області Цапом М.М. явно стоїть на боці рейдерів.

Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?Замість того, щоб заблокувати незаконний збір врожаю з боку ФГ "Лабенок" та притягнути до відповідальності винних осіб, головне слідче управління Національної поліції у Херсонській області просто кришує злочин та порушує проплачені кримінальні справи саме з боку рейдерів ФГ "Оазис-Півдня" в особі  Ракібова А., Ракібова У., Ракібова Х., Ракібова А., Кузішиної О.В., та ФГ "Лабенок" в особі Лабенка П.І. та Лабенка С.І.

 Так слідчим СУ ГУ НП в Херсонській області Синяковим С.В., без жодних правових підстав, в рамках кримінального провадження  №12017230000000386 від 28.08.2017р., в очевидних інтересах ФГ "Лабенок" шляхом зловживання службового становища, за незаконними вказівками керівництва, про що є очевидні докази з корупційними зв'язками, було здійснено спробу рейдерського захоплення зібраного врожаю ТОВ "Глобал-Инвест" та врожаю сої інших юридичних осіб що знаходяться за адресою смт. Чаплинска, вул. Чорноморська, 54 Херсонської області.

Схема досить проста. Слідчий подає клопотання до суду в рамках надуманого кримінального провадження по факту підробки документів. І суд не перевіряючи ні чия земельна ділянка, ні чий врожай на ній чи на території току, просто виносить ухвалу про доступ до врожаю сої та подальший його арешт на користь третьої особи. Чим і скористались рейдери.

Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?Незаконні документи та вимоги, котрі були подані слідчим Синяковим С.В. до суду, свідчать  про явну зацікавленість слідчого та його керівництва зокрема т.в.о. начальника ГУ НП у Херсонській області Цапа М.М. у заволодінні врожаю сої котрий було розміщено за адресою:  Херсонська обл., Чаплинський район, с. Чаплинка, вул. Чорноморська, 54 зернотік. Оскільки в результаті таких слідчих дій, з зернотоку працівниками та керівництвом ГУ НП у Херсонській області, було вивезено близько 100 тон сої, з яких лише 21 тонна зібрана ТОВ "Глобал-Инвест", а інша перебувала у власності інших юридичних осіб у власності яких знаходиться зерноток.

Як не дивно, всі вказані клопотання слідчого погоджені прокурором Прокуратури Херсонської області Мельником І.В., що також вказує на його зацікавленість.

Куди ж дивиться антирейдерський штаб при Головному територіальному управлінні Юстиції, створений саме за проханням міністра Петренка П.Д. – не відомо. Керівництво ГУ НП у Херсонській області явно діє на користь злочинців.

На даний момент – є інформація, що керівництво ГУ НП у Херсонській області отримало неправомірну вигоду у вигляді хабара від ФГ «Оазис Півдня» в особі Ракібова А., Ракібова У., Ракібова Х., Ракібова А., Кузішиної О.В., ФГ «Лабенок» в особі Лабенка П.І. та Лабенка С.І. в розмірі 200000,00 доларів США. Злочинці відкрито вихваляються, що вказану суму вони передали за розкручування кримінальних справ проти ТОВ «Глобал-Инвест» з метою заволодіти врожаєм фірми та самим підприємством. Багато мешканців села Надеждівка Чаплинського району, Херсонської області, можуть підтвердити вказаний факт. Є факти участі керівництва ГУ НП у Херсонській області у покритті злочину, адже помічник народного депутата України Паламарчука М.П. – Ігор Павловський  виступив посередником при передачі грошових коштів між злочинним угрупованням  безпосередньо керівництву ГУ НП у Херсонській області.

Така протиправна діяльність правоохоронних органів спільно з рейдерами, є не припустимою як для країни яка йде в європейському напрямку. Адже в таких умовах, не тільки іноземний інвестор, а й простий громадянин не може бути впевнений в тому що його право власності захищено державою. Адже покриваючись поліцією, будь-хто може завтра увірватись до вашого помешкання і безкарно винести все майно, як це роблять на даний момент злочинці з ТОВ "Глобал-Инвест".

 

Іноземний інвестор ТОВ "Глобал-Инвест" та кредитори підприємства, через такий правовий безлад написали відповідні звернення до Генеральної прокуратури України, Спеціальної антикорупційної прокуратури України, Міністру внутрішніх справ, Головному слідчому управлінню Національної поліції, Прокурору Херсонської області Тригубенко В.М. з проханням втрутитись.

Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині? Поліція прикриває рейдерські покоси на Херсонщині?

Проте, вони сумніваються у швидкому вирішенні питання, адже як відомо врожай збирається швидко і швидко продається. Винних же осіб шукають довго і безрезультатно.

Сподіваємось, що Генеральна прокуратура України та Спеціальна антикорупційна прокуратура візьмуть на контроль вказаний злочин та притягнуть злочинців та винних у покритті злочину  керівництво поліції до відповідальності.

Джерело: видання "Монитор ЮГ"

0 комментариев
04 мая 2024, 22:24
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки ризикують життям, перепливаючи річку Тису, щоб не ризикувати життям на сході у війні проти Росії. Про це пише американське видання New York Times.Як пише газета, влада Румунії проі...
16 апреля 02:48
1722
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Відомий мольфар Макс Гордєєв поділився двома прогнозами на літо. За його словами лише до кінця осені Україна отримає ще одну систему ППО Patriot, а наприкінці літа західні партнери нам передадуть якус...
19 апреля 14:32
1350
Мольфар поділився одкровенням про закінчення війни в Україні: коли настане мир
Мольфар поділився одкровенням про закінчення війни в Україні: коли настане мир
Мольфар Захар, відлюдник у Карпатах, поділився одкровенням про завершення війни в України. Стверджує, що мир настане вже зовсім скоро.Про це йдеться на каналі Український Молитовник.Мольфар отримав ві...
10 апреля 12:46
993
Виплата грошової допомоги жителям Херсонщини триває. Нині розглянуто понад 300 заяв від людей, які потребують лікування
Виплата грошової допомоги жителям Херсонщини триває. Нині розглянуто понад 300 заяв від людей, які потребують лікування
Триває виплата державної допомоги жителям Херсонської області. На сьогодні оформлено 305 нових заяв від херсонців, які потребують лікування.Про це повідомляє Херсонська ОВА.Сьогодні, 2 травня 2024 рок...
02 мая 19:26
923
Чорнобаївська громада отримала понад 1200 книжок
Чорнобаївська громада отримала понад 1200 книжок
Чорнобаївська громада Херсонської області, у рамках всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!», отримала понад 1200 книжок.Їх для мешканців прифронтових та деокупованих регіонів зібрали зак...
02 мая 10:03
87
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
726
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
385
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
611
1