Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
Нардеп Вінник вважає, що захоплення Херсонщини вже реалізовується
13 сентября 17:11
211
Нардеп Вінник вважає, що захоплення Херсонщини вже реалізовується

Нардеп Вінник вважає, що захоплення Херсонщини вже реалізовується

12 вересня о 22:00 пострілами з РПГ розстріляна та зруйнована будівля банку в центрі Херсону.

10 вересня ранок у м. Скадовськ розпочався з очищення вулиць міста від наліпок з триколором та символікою Єдиної Росії, об этом сообщает издание "Цензор.НЕТ"

В Каховці на автостанції зірвано та викинуто в смітник український прапор.

В пригороді Каховки під час вечірок на замовлення клієнтів включають гімни терористичних угруповань ДНР та ЛНР.

Покриття та якість сигналу ефірних російських пропагандистських каналів - РОСІЯ 24, ПЕРШОГО, тощо в Генічеському та Скадовському районах набагато краща, ніж будь-якого українського каналу. Відповідно всі їх і дивляться.

Громадські активісти вже мають чималий список осіб, в тому числі працівників правоохоронних органів, які регулярно відвідують територію окупованого Криму.

Рішенням адміністративного суду зупинені рішення Херсонської обларди про виділення фінансування військовим підрозділам з обласного бюджету. А позивачі у позові вимагають взагалі скасувати рішення.

РФ регулярно веде авіарозвідку, сформовано ударний армійській корпус військ агресора на перешийку. Ворог провів навчання "Кавказ 2016", де відпрацював висадку десанту. Жодних сумнівів, що Херсонщину будуть атакувати саме висадкою десанту на Азовське та Чорноморське узбережжя. Армійський ударний корпус на вузькому перешийку вірогідніше задля відволікання уваги.

Список подій, що говорить про ескалацію загроз захоплення Херсонщини можна продовжувати. Чому про це не знає Україна, тому що 90 % інформпростору контролюють саме ті, кому вигідна ескалація, хто отримує редакційні темники з Кремля - ІНТЕР, тощо.

Путін не приховує бажання створити сухопутний коридор до анексованого Криму. Вода, електроенергія та логістика Херсонщини - важливі складові сухопутного коридору, що потрібні Путіну для забезпечення нормальної життєдіяльності півострова. Захоплення Херсонщини - ключ до загарбання усієї території України.

Ворогу потрібна легалізація нападу на Херсонщину. Відпрацьований в Криму та Донбасі сценарій потребує квазірішень облрад. Я вже попереджав про можливу реалізацію.

Двері сесійної зали Херсонської обларади вибиті, зала захоплена.

З посади голови Херсонської обларади знято Путілова А.С. Деякі заявляють про сумнівну легітимність рішення, але 38 "ЗА" за потрібних 33 ставлять під сумнів аргументи про порушення регламенту.

Звертаюсь до Верховної Ради України та Президента України про термінове вчинення дій та введення військово-цивільної адміністрації в Херсонській області.

Відповідно до Законом України "Про військово-цивільні адміністрації" обласні ВЦА утворюються "для здійснення керівництва у сфері забезпечення громадського порядку і безпеки". У день набрання чинності актом Президента України про утворення військово-цивільної адміністрації "припиняються повноваження обласної ради, її виконавчого апарату, посадових та службових осіб місцевого самоврядування, які працюють у цих органах". Ті самі наслідки введення ВЦА передбачаються Законом України «Про місцеве самоврядування».

Але збереження Херсонської області сьогодні поставлено в залежність від відповідального політичного рішення Верховної Ради України. Географія застосування Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" обмежена територію проведення АТО. Для введення ВЦА в Херсонській області Верховна Рада має внести зміни в Закон України "Про військово-цивільні адміністрації" та Закон України «Про боротьбу з тероризмом» та надати право Президенту України "вводити ВЦА на територіях, прилеглих до району проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим - тобто в Херсонській області". Саме введення ВЦА на територіях, прилеглих до району проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, дозволить попередити розвиток сценаріїв, апробованих в Криму, Донецькій та Луганській областях, а не пожинати його наслідки.

Вірю, що в Верховній Раді на наступному тижні знайдеться 226 ПАТРІОТІВ, які підтримають законопроект № 5111.

0 комментариев
24 апреля 2024, 14:45
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
На лівобережжі Херсонщини в Кринках цивільних людей немає, останній житель виїхав два місяці назад. У селі багато знищеної техніки та військових армії РФ.Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олек...
27 марта 17:32
1234
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1095
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1034
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Професійний автогонщик та відомий байкер Олексій Мочанов зробив кілька зауважень щодо популярного в Мережі ролика, на якому п’ятий президент України Петро Порошенко мчить на мотоциклі «Хонда Ребел» по...
06 апреля 02:00
1029
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
710
2
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
796
2
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
178
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
496
1