Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
На лівобережжі окупанти наростили атаки, але втратили "око Мордору"
02 мая 17:05
462
На лівобережжі окупанти наростили атаки, але втратили "око Мордору"

На лівобережжі окупанти наростили атаки, але втратили "око Мордору"

Отримано підтвердження про зменшення кількості загарбників на двох напрямках на 126 осіб.

На лівому березі Дніпра за добу російські окупанти в кілька разів збільшили чисельність штурмів. За даними Сил оборони півдня України, на цій ділянці ворог здійснив 9 штурмів проти двох, які були напередодні – 30 квітня.

Також на Оріхівському напрямку загарбники провели два штурми: по одному в районі Старомайорського та Роботиного. На обох напрямках атаки росіян виявилися марними, оскільки зазнавши втрат, вони відійшли на вихідні позиції. Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на вказаних двох напрямках на 126 осіб.

Також ворог втратив 23 одиниці озброєння та військової техніки: 2 зенітно-ракетні комплекси - БУК-М1 та Стріла-10, міномет, 12 одиниць автобронетехніки, 3 станції радіоелектронної боротьби, комплекс відеоспостереження Муром-М,  2 аерофотостанції та два човни.

Водночас окупанти активізували аеророзвідку – в операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 134 розвідувальних БпЛА.

"Противник спрямував керовану ракету з тактичної авіації, ймовірно Х-59, в напрямку Миколаївщини. Силами протиповітряної оборони ракету було знищено. Унаслідок падіння уламків пошкоджено транспортну інфраструктуру. У напрямку Одещини ворог намагався застосувати 2 БпЛА типу "Shahed131/136", які було знищено в акваторії моря", - розповіли українські військові.

Кораблів флоту противника у Чорному та Азовському морях не спостерігається, ракетоносії перебувають у пунктах базування. Намагаючись зберегти корабельно-катерний склад, ворог продовжує змінювати місця стоянок.

"Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 219 FPV-дронів, 2 ударні БпЛА типу "Ланцет", скинув з БпЛА різних модифікацій 234 осколкові боєприпаси.  Унаслідок у Херсонській області  пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки, зерносховище, господарська споруда", - йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині ворожа артилерія обстріляла акваторію Очаківської громади, на Дніпропетровщині - Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади - поранені 3 цивільні особи, пошкоджені двоповерховий житловий будинок, приватні житлові будинки, медичний заклад, інфраструктурні об’єкти, агропідприємство, цивільні автомобілі та лінії електропередачі. На Запоріжжі під вогнем терористів РФ перебувало населення 8 населених пунктів - пошкоджені приватні будинки.

Ситуація на Півдні

30 квітня на Оріхівському напрямку російські окупанти здійснили п'ять штурмів: три - в районі Старомайорського, по одному - в районах Роботиного та Малої Токмачки. На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини було два марні штурми росіян. Зазнавши втрат, вони відійшли на свої вихідні позиції.

За цей же час українські військові отримали підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 99 осіб. Також ворог втратив 12 одиниць озброєння та військової техніки: міномет, дві одиниці автобронетехніки, станцію радіоелектронної боротьби, три камери відеоспостереження, три аерофотостанції, човен та генератор.

УНІАН
0 комментариев
17 мая 2024, 10:53
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Крынки… Острова окрашиваются…
Крынки… Острова окрашиваются…
Крынки... Острова окрашиваются...У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный»...
07 мая 22:42
4482
Виплата грошової допомоги жителям Херсонщини триває. Нині розглянуто понад 300 заяв від людей, які потребують лікування
Виплата грошової допомоги жителям Херсонщини триває. Нині розглянуто понад 300 заяв від людей, які потребують лікування
Триває виплата державної допомоги жителям Херсонської області. На сьогодні оформлено 305 нових заяв від херсонців, які потребують лікування.Про це повідомляє Херсонська ОВА.Сьогодні, 2 травня 2024 рок...
02 мая 19:26
1577
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації
18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.Порівняно із першим в...
20 апреля 07:29
1222
Как выбрать подходящую варочную панель: руководство для покупателей
Варочные панели - https://www.siemens-home.bsh-group.com/ua/ru/pribory/prigotovlenie-i-vypekanie/varochnye-poverkhnosti - играют важную роль в кухонном пространстве, и правильный выбор может существен...
29 апреля 22:13
902
Британія порадила громадянам уникати областей України, які межують із Білоруссю
Британія порадила громадянам уникати областей України, які межують із Білоруссю
Великобританія радить громадянам утриматись від поїздок до України. Особливу увагу звернули на регіони, що межують з Білоруссю.Про це повідомляє  сайт  уряду Великої Британії."FCDO (Міністерство закор...
04 мая 03:03
501
2
Встановлена ще одна картина, викрадена росіянами з Херсонського музею
Встановлена ще одна картина, викрадена росіянами з Херсонського музею
Список музейних робіт, які незаконно перебувають в Криму, поповнився ліногравюрою литовського художника Самуїла Розинаса.Про це повідомили працівники Херсонського художнього музею.В чергове переглядаю...
12 мая 12:20
282
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
628
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
954
1