Все новости Херсона

Лента новостей
События
Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані
14 апреля 04:30
557
Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані

Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані

Міністерство оборони перезапустило електронну систему "Оберіг" та оцифрувало дані про чоловіків, які можуть бути включені до мобілізації.
Про це заявив  заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади.
 
За словами Гаврилюка, система Оберіг забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб'єкта. Вона інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвітою, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.
На сьогоднішній день, як зазначив заступник міністра, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві.
 
 
Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних про статус проходження комісій ВЛК. Однак, щоб забезпечити ще більшу ефективність та прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, та перевести в цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. мета – забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу ”, – сказав він.
_____________________________________________

Поліція не видаватиме повістки, але займається пошуком ухилянтів, - Клименко

Голова Нацполіції Ігор Клименко запевнив, що правоохоронці не займаються і не займатимуться врученням повісток українцям. При цьому на запити від територіальних центрів комплектування поліція проводить розшук і доставку осіб, які отримали повістку, але не з'явилися в ТЦК. Про це Клименко сказав у ефірі телемарафону.
 
- У поліції є запити від ТЦК щодо, наприклад, розшуку осіб, які отримали повістку, але не прийшли до ТЦК. Звичайно, поліція, отримавши таке повідомлення, розшукує таку особу і потім приводить до ТЦК, - сказав Клименко. - Але поліція не видаватиме повістки. Поліція перебуватиме на вулиці, у разі порушення закону вона реагуватиме.
 
Згідно з новим законом про мобілізацію, зростуть штрафи за ухилення від мобілізації (відмова від порядку денного або неявка по ньому до військкомату): у мирний час – від 5 100 до 8 500 гривень (громадяни), від 17 000 до 34 000 гривень (посадові та юридичні) особи); у воєнний час – від 17 000 до 25 500 гривень та від 34 000 до 59 000 гривень відповідно.
_____________________________________________

У Раді розповіли, коли Зеленський підпише новий закон про мобілізацію

Офіс президента буде деякий час вивчати документ на відповідність до Конституції.
У Верховній Раді не зареєстровані постанови, які блокували б підписання спікером ухвалених змін до закону про мобілізацію.
Про це в етері телемарафону заявив перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.
 
 
"Ми чекаємо ще один день ці постанови. За два попередні дні їх не було. І це добрий знак. Я думаю, що з понеділка спікер зможе його підписати, направити на підпис президенту. У президента буде два тижні, і я думаю, він затягувати не буде", – сказав Корнієнко.
Корнієнко заявив, що Офіс президента буде деякий час вивчати документ на відповідність до Конституції, після чого його підпише президент.
"Оптимістично, за наступні два тижні його буде опубліковано і він набуде чинності, а далі потрібно відраховувати певні строки, тому що частина норм одразу діє, а деякі – за місяць", – пояснив віцеспікер.
_____________________________________________

Служити у ЗСУ мотивуватимуть пільгами на квартири та машини

Охочі вступити до Збройних Сил України матимуть певні пільги на купівлю машини та квартири.
Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, повідомляє  РБК-Україна  з посиланням на ефір телемарафону.
 
Люди, які підписуватимуть контракт, матимуть певні пільги. 50% на квартиру, якщо людина бере квартиру в кредит. Плюс після першого контракту ще 100 тисяч гривень людина може отримувати. Якщо хоче купити машину, то також протягом трьох місяців після підписання Контракту можна буде отримати 150 тисяч гривень .
Він також зазначив, що про це можна дізнатися в рекрутингових центрах - де  не вручать повістку, але нададуть необхідну інформацію.
_____________________________________

Демобілізація під час війни неможлива, йдеться про додаткові підстави для звільнення, - нардеп

Положення про демобілізацію виключили із нового закону про мобілізацію на прохання Кабміну. Уряд має розробити окремий проект закону, щоб вирішити це питання. При цьому сам термін не коректний – йтиметься не про демобілізацію, а про додаткові умови для звільнення, заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський в інтерв'ю виданню Оглядач.
 
- Я б тут не застосовував термін "демобілізація", він в умовах війни взагалі не застосовується, оскільки демобілізація - це переведення всього на мирний лад, а до кінця війни ми можемо говорити лише про додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного терміну виконували бойові завдання.
 
 
Кабмін має розробити закон, який регулюватиме питання звільнення з військової служби військових військовослужбовців, резюмував Вениславський.

 

 
0 комментариев
30 апреля 2024, 17:14
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Економічні перспективи України залежать від термінів та кількості надходжень зовнішньої допомоги, а також від передбачуваної тривалості російського вторгнення.Про це повідомляє прогноз Світового банку...
14 апреля 04:32
1488
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Відомий мольфар Макс Гордєєв поділився двома прогнозами на літо. За його словами лише до кінця осені Україна отримає ще одну систему ППО Patriot, а наприкінці літа західні партнери нам передадуть якус...
19 апреля 14:32
1297
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1097
Херсонщина – серед лідерів областей за кількістю вулиць, які ще треба перейменувати в межах деколонізації
Херсонщина – серед лідерів областей за кількістю вулиць, які ще треба перейменувати в межах деколонізації
В українських містах триває процес перейменування вулиць в межах деколонізації. Станом на 31 березня, Херсонщина знаходиться в п’ятірці областей з найбільшою кількістю топонімів, які ще потребують пер...
01 апреля 18:07
940
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
845
2
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
938
2
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
309
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
482
1