Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Херсонец взял интервью у Константина Грубича: "Без амбиций кар'єру не побудуєш"
30 мая 07:56
182
Херсонец взял интервью у Константина Грубича: "Без амбиций кар'єру не побудуєш"

Херсонец взял интервью у Константина Грубича: "Без амбиций кар'єру не побудуєш"

Херсонец Макс Плющ взял интервью у известного тележурналиста.

- Пам'ятаю Вас ще з програми "Не всі вдома". Напевно ставлення до телебачення змінилось відтоді?

Ти ж ще малий був... так, "Не всі вдома" наробили шороху. Це був етапний проект, який за рік свого існування зумів вплинути на ціле покоління телеглядачів. Ні до ні після з 16 до 18 у жодноі програми подібних зашкальних рейтингів не було. Моє ставлення до телебачення з того часу змінилося. Менше романтизму, менше прямого ефіру, точніше, його після того у моєму житті майже не було. А прямий ефір кайф, екстрим, найцікавіше, що може бути для телеведучого. Це зараз є у кожного смартфон і ти можеш стрімити залюбки і будь-коли. Але то не телебачення - з підготовкою, драматургією, зусиллями десятків людей. Телебачення втратило монополію на передачу інформації. Інтернет став конкурентом і вбивцею якості контенту. Але я намагаюся свою роботу виконувати з душею і на рівні, у мене іншого виходу немає, бо ім‘я, репутацію не можна паплюжити халтурою.

- Ще раніше були програми "Юнацьке ток-шоу Вибрики" та "Клас-юніор-бізнес". Чому обрали саме молодіжний напрямок передач?

Випадково. Ще на початку третього курсу, у 1989 році, повернувшись з армії, я захотів працювати у штаті на телебаченні. Адже мої доармійські однокурсники за два роки моєї служби вже там були, працювали в ефірі. Місце редактора було у дитячій редакції, я погодився. Так у моєму житті виникла молодіжна, підліткова тематика. Через два роки, на початку 1992 року, ми придумали гру для юних підприємців "Клас-юніор-бізнес", далі особисто я у 95 розробив юнацьке ток-шоу "Вибрики".

- "Вибрики" була номінована на премію "Золота ера" як найкраще ток-шоу. Пізніше стали репортером на одному із провідних каналів. Грубич з того часу махнув на розважальні молодіжні проекти?

Ні, то розважальні проекти на Грубича махнули). Криза 98 року змусила керівництво "плюсів" закрити надуспішний молодіжний проект "Не всі вдома", бо треба було тупо скоротити людей. Так буває у бізнесі і житті. Півроку я був без роботи, а сім‘я вимагає капіталовкладень. Безоплатно з дружиною Світланою у цей період знімали для УТ-1 проект "Точка на мапі". Врешті опинився на ТСН, завдяки Олександру Роднянському, який побачив у мені потенціал репортера. Відтак з розважальним телебаченням ми розлучилися, почався новий етап.

- Трохи вели ранкове шоу. З 2007 автор та ведучий програми "Смачна країна", а з серпня того ж року стали керівником та ведучим проекту "Знак якості". Особисто мені мені здається, що ці задуми Вам вдалися!

Вдалися. Дякую долі, що подарувала такі шанси. Єдине, що швидко припинилося ведення «Сніданку з 1+1», але власники мають право міняти команди, звільняти одних і брати інших. Натомість у мене відкрилися нові вікна можливостей.

- Маєте нагороду від премії Телетріумф у номінації «Репортер». Для Вас важливі відзнаки?

Важливі. На жаль, це інколи заважає, бо викликає заздрість. Мені, наприклад, досі муляє, що я не заслужений журналіст України. Пунктик. З іншого боку, геть без амбіцій кар‘єру теж не побудуєш. Тут важливо почуття міри і ступінь культури, виховання. Сподіваюся, що моє марнославство у межах допустимої похибки.

- Вдячний за відвертість! Відповідаєте без кривлянь типу "похвалу не люблю" і таке ін. З жовтня 2018 року ведете проект "Польова кухня". Розкажіть коротко.

У мене була співпраця з департаментом новин "1+1", ми знімали документальний фільм зі мною як автором і ведучим. Досі цей проект не втілено. Але мене запросили на роботу як журналіста. І ми разом із керівництвом ТСН вигадали формат "Польової кухні". "В нас, в першу чергу, не кулінарний проект. Для мене це можливість поспілкуватися з людьми, почути їхні чаяння і спробувати дати рецепт вирішення цих негараздів. Мені здається, що якщо спочатку нагодувати людей, вийде більш відверта розмова. І хоча кожен розповідає про свою маленьку проблему, вона є близькою для багатьох українців в інших куточках країни», - коментар каналу 1+1. Тож у кожній програмі глядачі матимуть змогу скуштувати найсмачнішу місцеву страву та отримають вирішення реальної людської проблеми.

- У скількох містах вже були?

Побували у десятку населених пунктів: Брацлав на Вінниччині, Іванівка на Одещині, Ічня на Чернігівщині, Вашківці і Розтоки на Буковині, Стебник (Львівщина), Ковель (Волинь), Малин ( Житомирщина), Полтава, Тараща і Фастів на Київщині. Далі буде...

- Завдяки таким проектам і таким людям як Ви змінимо щось в країні! Досить чекати змін та покращень від когось!

Так я не сьогодні змінюю, а з молодості і щодня. І не лише я. Багато вже змінилося. Україна вже не така, як була 30 років тому.

- А по світу їздите?

По Україні в усіх областях бував по багато разів. По світу менше. Моя вада - незнання мови. Це професійний і життєвий гаплик. Половину можливостей втрачено і втрачається. Бо ти за кордоном як напівлюдина. Серед найвіддаленіших країн був у США, Аргентині, Китаї.

- В 2015 році вийшла Ваша книга "Смачна країна". Це кулінарія?

Книжка не кулінарія, точніше, не лише кулінарія. Швидше культурологія, народознавство, збірка бувальщин, бо за кожним рецептом історія того, як я про нього дізнався.

- Будемо готувати, а заодно окультурюватись.) Одну книгу маєте? Нові не плануєте?

Правильно! Нові не планую. Життя підкаже. Я не вважаю себе письменником. У свого одногрупника Кокотюхи хліб не відбиратиму.)

- Дякую за цікаве інтерв'ю, яке Ви дали з великою долею авантюризму!;)

Тобі дякую за приємну розмову! Успіхів!)

Спілкувався Макс Плющ (МП)

0 комментариев
28 марта 2024, 23:16
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонська міська військова адміністрація продовжує співпрацю з французькою неурядовою гуманітарною організацією Acted. Так, була проведена установча зустріч та презентація грошової програми для власн...
08 марта 14:56
4721
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині.Про це розповідається на сторінці Центр досліджень воєнної історії ЗСУ у facebook.12 березня 2022 року біля с...
12 марта 19:13
1011
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Депутати дійшли консенсусу.У ВР запевняють, що мобілізаційний законопроєкт можуть проголосувати вже у кінці березня. Гучні дискусії щодо норм скандального документа набирають обертів. Найбільший резон...
08 марта 04:00
939
Штраф за збирання березового соку: скільки доведеться заплатити
Штраф за збирання березового соку: скільки доведеться заплатити
В Україні розпочався сезон збирання березового соку – на торгових майданчиках вже з'явилися оголошення про продаж. Ціни залежать від продавця: можна купити як по 10 грн за літр, так і одразу 3-літрову...
14 марта 02:31
814
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом 14 березня армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами та скинула 17 осколкових боєприпасів.Про це повідомили Сили оборони півдня України.Зазначається, що окупаційні війська хаотично обстріл...
15 марта 18:53
604
3
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
910
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
296
1
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Прикордонники затримали неординарного мешканця Одеси, який, за їхніми даними, збирався вплавь подолати дві річки, щоб потрапити до Молдови. При собі в нього була латексна маска, гідрокостюм та плащ-ма...
11 марта 04:33
406
1