Все новости Херсона

Лента новостей
События
Байден наляканий постійними ядерними загрозами Путіна, - WSJ
17 апреля 03:30
142
Байден наляканий постійними ядерними загрозами Путіна, - WSJ

Байден наляканий постійними ядерними загрозами Путіна, - WSJ

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії в Україну понад два роки тому президент США Джо Байден досі боїться ядерного шантажу Кремля. На Заході побоюються надавати Україні озброєння, яке могло б суттєво змінити ситуацію на полі бою.
Як пише американське видання The Wall Street Journal, дехто з прихильників Києва запропонував модель оборонних відносин України та Заходу в ізраїльському стилі, але ця концепція не отримала розвитку.
 
»Ніщо, крім американської боязкості, не пояснює, чому ми не робимо цього (постачання летального озброєння, — ред.) для України», — сказав Джон Гербст, колишній посол США в Україні та кар'єрний дипломат у відставці.
 
 
Журналісти WSJ зазначили, що політика адміністрації Байдена щодо України впродовж останніх двох років формувалася під впливом побоювань, що російський диктатор Володимир Путін може вдатися до ядерної зброї або інших видів зброї масового знищення, якщо США або інші члени НАТО нададуть Києву засоби для завдання серйозної шкоди російським військам або самій країні.
 
Замість того, щоб допомогти Україні створити таку мережу протиповітряної оборони, яку має Ізраїль, Захід надав Києву клаптикову техніку, яка впродовж багатьох місяців притупляла російські атаки. Але запаси ППО України виснажуються через відсутність військової допомоги США та посилення Росією ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури.
 
»Байден наляканий постійними ядерними погрозами Путіна. Ми теж поводимося так, ніби не є ядерною наддержавою», — сказав Гербст.
Водночас представники адміністрації Байдена вважають, що їхній підхід до України та Росії є адекватним з огляду на ризик ескалації.
 
 
Як ідеться в матеріалі WSJ, США та їхні союзники по Організації Північноатлантичного договору в перші дні війни чинили опір українським закликам до створення безпольотної зони, посилаючись на логістичні проблеми та ризик прямого конфлікту з країною-агресором РФ.
 
»Відтоді побоювання ескалації також утримують США та союзників від надання Україні іншого озброєння, яке, за словами Києва, необхідне йому для боротьби з великим сусідом, зокрема — ракет дальнього радіусу дії», — йдеться у статті.
Можлива реакція Росії змусила США, Німеччину та деяких інших членів НАТО витратити тижні або місяці на ухвалення рішення щодо надання летальних систем американського виробництва, зокрема ракет ATACMS та винищувачів F-16.
 
»Адміністрація зрештою погодилася на все, але критики кажуть, що тривале ухвалення рішень знизило їхню ефективність, оскільки дало Росії час на підготовку. І все ще є деякі системи, які Україна хоче, але не отримала, наприклад, німецькі крилаті ракети повітряного базування «Таурус», — пишуть автори статті.
При цьому українські чиновники утримуються від прямої публічної критики політики США, побоюючись виглядати невдячними за підтримку Вашингтона.
 
 
Видання нагадує, що поки українські міста вже понад два роки піддаються обстрілу російськими ракетами і дронами, США та коаліція західних і арабських партнерів збили майже всі 170 безпілотників, близько 120 балістичних ракет і близько 30 крилатих ракет, випущених Іраном у суботу, 13 квітня, ще до того, як вони досягли повітряного простору Ізраїлю.
 
»Тепер весь світ побачив на прикладі дій союзників Ізраїлю в небі та сусідніх країн, наскільки ефективною може бути єдність у захисті від терору. Терор має програти скрізь і повністю, а не десь більше і не десь менше», — цитує WSJ слова президента України Володимира Зеленського.
 
0 комментариев
30 апреля 2024, 13:09
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
Президент Володимир Зеленський прокоментував імовірність переговорів із диктатором Володимиром Путіним щодо врегулювання агресії РФ.Як підкреслив він в інтерв'ю PBS, Україна готова до переговорів, але...
17 апреля 03:32
2541
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки ризикують життям, перепливаючи річку Тису, щоб не ризикувати життям на сході у війні проти Росії. Про це пише американське видання New York Times.Як пише газета, влада Румунії проі...
16 апреля 02:48
1647
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Економічні перспективи України залежать від термінів та кількості надходжень зовнішньої допомоги, а також від передбачуваної тривалості російського вторгнення.Про це повідомляє прогноз Світового банку...
14 апреля 04:32
1484
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1190
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
841
2
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
637
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
306
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
462
1