Все новости Херсона

Лента новостей
События
80 організацій шукали в Херсоні інноваційні рішення для українського суспільства
02 мая 07:08
249
80 організацій шукали в Херсоні інноваційні рішення для українського суспільства

80 організацій шукали в Херсоні інноваційні рішення для українського суспільства

27 – 30 квітня в Херсоні відбувався всеукраїнський форум «UkraineLab: Лабораторія сталості для громадських ініціатив та культури». У форумі взяли участь представники 80-ти організацій та ініціатив громадського, освітнього, культурного сектору. Головною темою був сталий розвиток. Професіонали зі сфер освіти, культури, медіа, громадського сектору обмінювалися практиками та інструментами, які дозволять стійко й ефективно працювати на довготривалу перспективу.

Форум збирає діячів з різних секторів уже вп’яте. До цього форуми проходили в Києві та Івано-Франківську (2015), Краматорську і Слов’янську та Берліні (2016). У 2017 року відбудеться завершальний, 6-й форум UkraineLab – в Івано-Франківську. Він створить платформу для зустрічі професіоналів з мереж UkraineLab та Social Impact Days задля практичного дослідження інноваційних екосистем та потенціалу ревіталізаційних проектів для міст України.

Співкоординаторка форуму Альона Каравай:

«UkraineLab задумувався як платформа для "зшивання" горизонтальних зв'язків між практиками та інноваторами з різних сфер та регіонів України. Ми намагаємося поєднувати максимально різних гравців: з культури, державного сектору, формальної освіти, медіа, соціального та креативного бізнесу та громадянського суспільства. Але головним, що поєднує їх усіх, – досвідчених та початківців – є натхнення та пристрасть шукати нові (або добре забуті старі) креативні рішення для країни.

З часом UkraineLab органічно змінювався. І зараз ми бачимо, що ця платформа перетворилася на живу спільноту однодумців, яким добре разом і працювати, і святкувати, в якій окремі члени мережі знаходять опору та "місце відновлення" в скрутні моменти втоми чи вигорання. А ще UkraineLab – це місце синхронізації дискурсів та підходів, які є потрібними та на часі, а також простір для синтезування нових сенсів».

Події перших трьох днів форуму відбувалися в приміщенні Херсонської міської ради та Обласної наукової бібліотеки ім. Гончара. Два дні учасники працювали в тематичних групах над темами сталого розвитку своїх організацій. Завершальний день форуму – інтелектуальний опен-ейр, до якого могли долучитися всі охочі, – приймала турбаза Петровець.

У цей день учасники спілкувалися з експертами на трьох тематичних майданчиках на теми: як формувати сталий культурний ринок, яка освіта потрібна для сталого розвитку суспільства та про підходи для сталості громадських ініціатив. Були запрошені експерти:

Олена Афанасьєва,  голова ЦГО Центр культурного розвитку "Тотем";

Костянтин Почтар, автор сольного проекту Postman, гітарист та вокаліст гурту 5 Vymir;

Дарина Данильченко координаторка магістерської програми «Управління неприбутковими організаціями» Інституту лідерства та управління УКУ;

Олександр Славський, програмний директор Impact Hub Odessa та координатор «Kiev Dialogue» в Одесі;

Альона Каравай, співзасновниця ГО Інша Освіта, проектна менеджерка в спілці MitOst e.V., керівниця проекту “Діалог заради змін”, співзасновниця простору для холістичних освітніх та культурних івентів “Хата-Майстерня”.

До Херсона на форум приїхали як представники знаних організацій, що десятиліттями працюють по всій території України, так  і молоді ініціативи з різних міст: від Чернівців до Старобільська Луганської області. Це і загальноосвітні школи, університети чи неформальні освітні об’єднання, бібліотеки, арт-проекти, правозахисні організації, професійні об’єднання та фестивалі. Були присутні наступні організації та ініціативи з сектору освіти, культури, ЗМІ, громадського та державного секторів:

Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України, Карітас (Харківська філія), Інститут соціокультурного Менеджменту (Кропивницький), «Діалог» (Миколаїв), Глобальний кліматичний рух 350.org, Львівський центр міжнародних відносин та регіоналістики РАМКОМ, Українська Молодіжна Кліматична Асоціація, Центр гуманістичних технологій «АХАЛАР», Тернопільський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Об'єднання підприємців Харківської області «Слобожанщина», Агенція сталого розвитку міста Тернівка Дніпропетровської області, Відділ культури Мелітопольської міської ради Запорізької області, ГО «КультПроСвіт», ГО «Культурний Діалог» (Кременчук), Узинська ЗОШ №2 I-III ст., Міжнародний рух ЕКО-культура, CFS:Толока (Старобільськ), Українська Асоціація Економістів-Міжнародників (Київ), Вільна Хата (Краматорськ), ГО Центр інноваційного розвитку «Персона», ГО «Феміністична майстерня», Благодійний фонд «Право на захист» (Дніпро), Центр розвитку кар'єри «Професіонали» (Запоріжжя), Благодійне об єднання «Соціальний фонд», Impact Hub Odessa (Одеса), Маріупольський державний університет, «Д.О.М.48.24» (Івано-Франківськ), Фестиваль «Запорізька книжкова толока», Гімназія «Гармонія» Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, ГО «Світ Освіт», Українське радіо, Інститут лідерства та управління Українського католицького університету (Львів), Немирівська спілка творчих ініціатив, Центр профорієнтації «Світ професій», Інститут суспільних Ініціатив, БФ Відродження парку ім. Горького (Харків), ФГ «Подільська громада» (Вінниця), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Ф.Потушняка (Ужгород), Театр Сучасного Діалогу Полтавської філії Суспільної служби України (Полтава), «Інша Освіта» (Київ), Центр «АХАЛАР» (Чернігів), Освіторія (Київ),  Всеукраїнська громадська організація «Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій», Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Придунайський центр громадських ініціатив (Ізмаїл), Культурно-мистецький проект «Рись», ГО Культурна Асамблея, ІРЦ «Правовий простір» (Київ), Червоноградська міська центральна бібліотека (Червоноград, Львівська обл.), Парламентська Група ІФТКН ЧНУ ім. Юрія Федьковича (Чернівці), благодійно-мистецький фонд «Артерапія» (Житомир), Київський діалог, Revival Institute for Future (Київ), Український Екологічний Клуб «Зелена Хвиля», «Основи свободи», «Молода Черкащина», Молодіжна організація «СТАН», ГО «Інтерньюз-Україна», SKOVORODA radio, музичний гурт 5 Vymir, Українська Гельсинська спілка з Прав Людини.

З іноземних та міжнародних організацій були присутні ChildFund Deutschland (Німеччина), EcoVisio (Молдова), Genius Loci Association (Польща), MitOst (Німеччина).

З херсонських організацій на форум завітали: Молодіжна рада при херсонською у міському голові, ХОГО «Регіональна рада підприємців», Херсонська Фундація Регіональних Ініціатив, Відділ зв’язків з громадськістю Херсонської міської ради, ХМГО «Інформаційний центр підтримки малого та середнього бізнесу та інновацій», Фонд Громади міста Херсон «Захист», Центр культурних ініціатив «Тотем».

Організовує форум ГО «Інша Освіта» (http://insha-osvita.org/), яка створює, випробовує та поширює найкращі практики альтернативних форм освіти, передусім, неформальної, та працює над становленням культури холістичного навчання. Партнером є спілка MitOst (http://mitost.org/), яка вже 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. Форум UkraineLab реалізується в рамках проекту «Діалог заради змін» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

0 комментариев
25 апреля 2024, 18:33
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Розстріл поліції: підозрювані, які хотіли втекти з України, назвали причину нападу
Розстріл поліції: підозрювані, які хотіли втекти з України, назвали причину нападу
Підозрювані у нападі на поліцейських на Вінниччині планували втекти з України і після затримання назвали правоохоронцям причину скоєного.Про це розповіла представник Нацполіції Олена Бережна, повідомл...
22 апреля 04:02
1803
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1112
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1042
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
Руководитель территориального центра комплектования и социальной поддержки в Херсоне вместе с подчиненным и местным жителем организовал коррупционную схему заработка на военнообязанных мужчинах.Об это...
15 апреля 18:03
958
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
816
3
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
723
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
542
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
167
1