Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
Звіт депутата міської ради Юрія Попутько
07 декабря 11:00
434
Звіт депутата міської ради Юрія Попутько

Звіт депутата міської ради Юрія Попутько

ХЕРСОНСЬКА МІСЬКА РАДА

Депутат Херсонської міської ради

Попутько Юрій Анатолійович

 

E-mail: astrakherson@gmail.com, тел. (050) 166-01-06

 

ЗВІТ ПЕРЕД ВИБОРЦЯМИ

(за листопад 2020 року – листопад 2021 року)

Шановні Херсонці!

На виконання статей 10, 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,  звітую за рік своєї депутатської діяльності у міській раді та в її органах, до яких мене обрано, про роботу у виборчому окрузі, а також, про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання, про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців.

Одним із основних обов’язків своєї діяльності, як депутата міської ради, вважаю участь у пленарних засіданнях міської ради та роботу в постійній комісії з питань комунальної власності та охорони навколишнього середовища, а тому на особистому та постійному контролі тримаю рішення міської ради з питань, що належать до повноважень комісії.

З метою реалізації наданих мені повноважень та відстеження, як депутат вживаю всіх заходів щодо недопущення незаконної реалізації власності територіальної громади міста Херсона, незаконного збагачення посадових осіб комунальних підприємств нашого міста.

Так мною було ініційовано створення тимчасової контрольної комісії Херсонської міської ради з вивчення питань, щодо господарської діяльності КП «СЕРВІС-ОПТ» виконавчого комітету Херсонської міської ради, даною комісією було проведено повний аналіз фінансово-господарської діяльності КП «СЕРВІС-ОПТ» виконавчого комітету Херсонської міської ради стосовно передачі приміщень в оренду, укладення договорів з орендарями, сплата орендної плати орендарями, інші фінансово-господарські питання.

Після перевірки директора даного КП було звільнено, адже були виявлені непоодинокі випадки неналежного оформлення договірних відносин з орендарями, що завдало фінансових збитків підприємству.

Скільки б часу не займала робота у постійній комісії міської ради, розумію, що основна моя робота - це робота з виборцями, які делегували мене у міську раду та уповноважили вирішувати проблеми мого округу.

Я проводжу активну діяльність на своєму виборчому окрузі, так за зверненнями виборців мною було направлено ряд депутатських звернень, серед яких були звернення щодо надання допомоги людині, яка хворіє на рідкісне захворювання та потребує постійного перебування під кисневим концентратором, за моєї ініціативи міською радою були виділені грошові кошти.

За допомогою мого депутатського звернення була припинена незаконна діяльність пункту прийому металобрухту, що незаконно розміщувався в мікрорайоні житлоселище , що завдавало постійних проблем мешканцям. З цього питання відкрито кримінальне провадження, триває досудове слідство, діяльність пункту прийому металобрухту зупинено.

 До мене, як до депутата міської ради за рік звернулось приблизно 40 виборців, серед яких найболючішім питання це були діти.

Так до мене звернулась мати трирічної дитини хворої на цукровий діабет з проханням допомогти у придбанні інсулінової помпи, адже її вартість понад 70 тисяч грн., частину грошей родина дитини зібрала, однак іншу частину наразі зібрати не в змозі, я як депутат міської ради, вважаю, що міська рада повинна допомогти трирічній дитині звільнитись від щоденних уколів інсуліну, а тому я звернувся на до міської ради з проханням невідкладно допомогти цій родині.

Також щодо дітей хворих на цукровий діабет, до мене звернулась і громадська організація, яка просила підняти питання, щодо запровадження цільової фінансової програми міської ради, для забезпечення витратними матеріалами дітей з цукровим діабетом, а саме:

  • Тест смужки – 150 штук на місяць;
  • Голки для шприц ручок – 150 штук на місяць;
  • Розхідники для інсулінової помпи – 10 катетерів на місяць;
  • Ін’єкційний порт – 10 шт. на місяць;
  • Глюкагон - 1 шт. на 18 місяців;
  • Пристрій для проколювання пальців – 1 шт. на рік;
  • Ланцети для проколювала – 75 шт. на рік;
  • Зробити дієтичне харчування в дошкільних та шкільних закладах з підрахунком БЖВ;
  • Харчування для дітей з цукровим діабетом в дошкільних та шкільних закладах зробити безкоштовно.

Я вважаю, що така програма повинна бути запроваджена у нашому місті, адже більша частина інших міст України, мають такі програми та забезпечують своїх хворих маленьких мешканців міст витратними матеріалами, тому я звернувся до міської ради з проханням розглянути питання щодо створення цільової фінансової програми для допомоги дітям хворих на цукровий діабет.

За зверненнями мешканців міста Херсона мною піднято питання, щодо пологового будинку та лікарні Комунального некомерційного підприємства «Херсонська міська клінічна Лікарня ім. А. і О. Тропіних», які визначені, як такі, що приймають породілля та хворих тільки з виявленим захворюванням SARS COVID 19, при цьому пологовий будинок Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С. Лучанського має значні площі (ліжко – місця, має 6 поверхів) для прийняття таких хворих, однак приймає породілля та хворих виключно, які не захворіли на SARS COVID 19.

Тому я просив міську раду розглянути пропозицію, щодо можливості перерозподілу лікарень, які приймають хворих на SARS COVID 19 наступним чином:

  • пологовий будинок Суворовського району ім. З.С. Клименко, пологовий будинок та лікарню Комунального некомерційного підприємства «Херсонська міська клінічна Лікарня ім. А. і О. Тропіних» приймають породілля та хворих тільки тих, які не захворіли на SARS COVID 19;
  • пологовий будинок Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С. Лучанського, який не використовується наразі навіть на 50%, переобладнати та визначити його, як лікарню, яка приймає хворих на SARS COVID 19.

            З метою виконання такої пропозиції, пропонував виділити 15 мільйонів грн. за рахунок перерозподілу вільних залишків бюджету міста Херсона на придбання обладнання для пологового будинку Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С. Лучанського, з метою переобладнання його під лікарню для лікування хворих на COVID-19.

            За моїми зверненнями було стерилізовано та чіповано бродячих собак по вул. Старообрядницька на перехресті Сагайдачного, деяких тварин було поміщено до притулку.

            Мешканцям будинку по вул. Фонтанна, 23 надано юридичну допомогу, стосовно недобросовісного голови правління ОСББ та порядку зміни правління та ревізійної комісії також надано юридичну допомогу вказаному ОСББ, щодо бездіяльності слідчого, який здійснює досудове розслідування, щодо заволодіння кредитними коштами, що були виділені даному ОСББ на будівництво теплопункту.

            Було здійснено поглиблене вивчення питання та надання юридичної допомоги, щодо системи центрального опалення у вказаному будинку, котру виконано з відхиленням від проектної документації, а саме зменшення діаметру труб теплопостачання та завищення кошторису на ці види робіт.

            За депутатським звернення попереджено влаштування незаконної автостоянки на перехресті вул. Комкова та Олешківської.

            Вирішено питання та захищено права робітників керуючої компанії, що надає послуги з ЖКГ, щодо не своєчасної виплати їм заробітної плати.

            За моїми зверненнями ліквідовано ряд сміттєзвалищ, зокрема по вул. Комкова, 80А (ліквідовано 2 сміттєзвалища), по вул. Пилипа Орлика, 35.

            За моєю вимогою в план робіт по ремонту внутрішньо будинкових проїздів включені проїзди, що обслуговуються ОСББ: Тандем, Командор, Благо, СКМ 10.

            Також мною здійснюється всебічне сприяння та співпраця з Корабельною районною у м. Херсоні ради, щодо вирішення питань мешканців мого виборчого округу.

За час моєї депутатської діяльності до мене як депутата надійшло  приблизно 90 як усних так і письмових звернень громадян, які були розглянуті та по яким прийнято рішення, чи то направлення депутатського звернення до компетентного органу чи складення правового процесуального документа для заявника або надано юридичну консультацію.

Пріоритетними завданнями, які я ставлю перед собою, як депутат міської ради:

  1. Відстоювання інтересів громади свого округу та міста в цілому.
  2. Зміцнення законності при прийнятті рішень Херсонською міською радою та дотримання інтересів територіальної громади;
  3. Вирішення проблеми благоустрою міста;
  4. Надання адресної допомоги тим, хто її потребує;
  5. Вирішення інших питань котрі гостро стоять перед нами сьогодні.

Триває робота над іншими проблемами, які стосуються актуальних питань життєдіяльності міста. Підсумовуючи вище сказане, хочу наголосити на тому, що й надалі буду приділяти увагу найскладнішими проблемам сьогодення у Херсоні. Набуваючи досвіду депутатської діяльності, я планую надалі брати ще активнішу участь в роботі ради та її органів і насамперед, працювати для своїх виборців, для Вас.

 

З повагою,

          Депутат                                                                     Юрій ПОПУТЬКО

 

Звіт депутата міської ради Юрія Попутько

 

0 комментариев
26 апреля 2024, 21:03
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очікують розгляду суду справи 15 перебіжчиків, ще 5 зрадникам повідомлено про підозри.Про це повідомило 29 березня Державне бюро розслідувань.Зокрема за матеріалами ДБР засуджено засуджено очільника п...
29 марта 19:40
1100
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Є різні думки з приводу завершення війни в Україні: хтось каже, вона не завершиться поки при владі Путін, а хтось вважає, що Україна має стати сильною.Про це сказав президент України Володимир Зеленсь...
30 марта 03:45
1086
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1055
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
Руководитель территориального центра комплектования и социальной поддержки в Херсоне вместе с подчиненным и местным жителем организовал коррупционную схему заработка на военнообязанных мужчинах.Об это...
15 апреля 18:03
976
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
842
4
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
751
2
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
559
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
190
1