Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Жителі Херсона можуть залишитися без роботи
10 мая 18:15
145
Жителі Херсона можуть залишитися без роботи

Жителі Херсона можуть залишитися без роботи

На сьогоднішній день Президент розповідає, як у нас все гарно, і як ми "семимильними кроками", підстрибуючи, біжимо до свого щастя після того, як отримали «безвізовий режим». Народ України і херсонці зокрема, продовжують з пересторогою ставитися до таких повідомлень і серйозно занепокоєні тим, що можуть втратити роботу. Про це повідомляє видання "Херсонці".

Питання втрати роботи турбує людей різного віку і соціального становища.

Ті, кому від 40 до 45 років, говорять про те, що перед тим як навіть замислитися про те чи не змінити роботу, вони запитують себе, а чи є шанс знайти нову?

Тих, кому за 50 турбує інше – неможливість знайти роботу за фахом. Адже перед тим як роботодавець починає розмову, перше питання яке звучить: «Скільки вам років», і коли чують, що потенційному працівникові 50 і більше, розмова тієї самої мить переривається. Як правило відмову обґрунтовують тим, що у такому віці людина працює менш активно ніж молода, що вона більше хворіє і має ще цілу купу «вад», які на думку роботодавців будуть заважати працювати плідно і з повною віддачею.

При цьому не так вже й охоче беруть на роботу і молодь. Тут перепоною знову стає вік, але у зворотному напрямку – занадто молодий (немає стажу, досвіду, навичок тощо).

Ще складніше влаштуватися на роботу молодим дівчатам. Тут одразу виникають питання шлюбу та материнства. Вагітність, вважає більшість роботодавців, це додаткові «ризики» та «навантаження» щодо виплат та інші проблеми.

Ще складніше знайти роботу молодим мамам, тут на перший план виходить питання «хвора дитина», а отже жінка більшу частину часу буде не працювати на виробництві чи у офісі, а знаходитися на лікарняному по догляду за дитиною.
Дуже часто при прийомі на роботу молодих людей роботодавці обговорюють питання саме хвороб, вагітності тощо.

Деякі підприємці знаючи, що вони не мають юридичного права звільнити людину тільки через те, що вона хворіє чи доглядає за хворою дитиною, йдуть на крайності які далекі від правового поля. Під час прийому на роботу людина пише одразу дві заяви: про прийом і про звільнення «за власним бажанням» без дати. Роботодавці таким чином тримають працівника у постійній психологічній напрузі – більше ніж тиждень лікарняного на рік і працівника звільняють «за власним бажанням «керівництва». У заяві просто ставлять дату і звільняють людину тим самим днем. Все це має місце не тільки у приватних, але й у державних та комунальних закладах. Про це знають і «профспілки», і ті хто мав би стояти на сторожі інтересів працюючих з боку державних органів. Звідки потурання прав працюючих? «Ринок» диктує свої умови: тих, хто хоче працювати значно більше від тих, хто пропонує роботу.

При цьому не дивлячись ні на що, пропозиції на ринку праці існують, але не на таку «престижну» роботу, як би хотілося більшості. Муляром чи слюсарем хочуть бути одиниці. Молодь бачить себе виключно «юристами» чи «помічниками менеджерів вищого ланцюга», бажано з окладом у кілька тисяч, з «вільним» графіком роботи і не дуже складними обов'язками. У житті так не буває. Тож проблеми на рику праці як були, так і залишаються.

Не дивлячись на те, що з початком сезону польових робіт ринок праці трохи «ожив» і став вимагати більше тих, хто хоче працювати (тільки у квітні він зріс від 10 до 15%), все одно пропозиції перевищують попит.

Третина Українців, як і раніше, продовжує хвилюватися через те, що вони можуть залишаться без роботи. При цьому ¼ не бере «дурне у голову» і не думає про те, що може змінити роботу, або залишитися без неї. Разом з тим, 35% українців взагалі не замислюються над цим питанням. Про таке свідчать результати опитування, які не так давно провело Міжнародне кадрове агентство.

Сьогодні, йдеться у його звіті, у порівнянні із минулим роком, є незначна позитивна динаміка, на що вказує те, що у цьому році на одне місце роботи претендує 3 особи, тоді як торік їх було 5.

Скоротився й час який українці витрачають на пошук нової роботи. Сьогодні він становить від 3 до 6 місяців, тоді як минулого року на це витрачали майже удвічі більше. При цьому 52% респондентів повідомили, що мають «стабільну зайнятість». Правда при цьому додають, що «стабільність» становить лише шість місяців – під час яких вони не змінювали постійного місця роботи.

А ось так звані «білі комірці», а їх 37% опитаних, у порівнянні з 2015 роком мають більше упевненості у завтрашньому дні і трохи менше бояться втратити роботу.

І все ж, чверть громадян України не впевнені у завтрашньому дні, і мають страх втратити роботу (неоплачувана відпустка, скорочення трудового тижня, зменшення оплати за роботу тощо), або навіть робоче місце (опинитися на вулиці), а отже без будь-якого фінансового забезпечення.

Переконана у своєму місці роботи і у тому, що найближчим часом не втратить роботу тільки третина опитуваних. При цьому 3% опитаних вказали, що на даний момент не працюють, і тому не мають страху щодо втрати роботи.


0 комментариев
21 сентября 2024, 14:44
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
На утримання доріг в одному з районів Херсонщини планують витратити понад 192 мільйони
На утримання доріг в одному з районів Херсонщини планують витратити понад 192 мільйони
Державна установа "Місцеві дороги Херсонщини" у серпні оголосила три тендери щодо експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Бериславському районі. Заг...
01 сентября 19:17
1196
Місце та терміни закінчення війни в Україні: Портніков назвав два сценарії
Місце та терміни закінчення війни в Україні: Портніков назвав два сценарії
Ми можемо зараз укласти мир із Росією, якщо вона капітулює, але потім все одно повинні готуватися до нападу і знищення України.Про це розповів журналіст та політичний аналітик Віталій Портников на You...
02 сентября 00:45
1010
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Сьогодні, 8 вересня, День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України. Віряни святкують велике церковне свято Різдво Пресвятої Богородиці. До Нового року залишилося 114 днів...
08 сентября 09:02
980
Путін не відступиться: названо "єдиний реалістичний" сценарій кінця війни
Путін не відступиться: названо "єдиний реалістичний" сценарій кінця війни
Стратегія Заходу, і зокрема, США щодо припинення війни в Україні через два з половиною роки залишається незмінною: знайти золоту середину між підтримкою України та покаранням Росії, з одного боку, і з...
08 сентября 00:48
919
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату Херсонської районної ради від ОПЗЖ Євгену Берестовому, який намагався дати хабар судді з Одеси. Берестовий визнав свою вину.Про це свідчить ухвала з судо...
16 сентября 18:46
241
4
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Російські війська атакували село Широка Балка Станіславської громади на Херсонщині, внаслідок ударів ворожих дронів поранені двоє людей.Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телегра...
04 сентября 16:09
621
2
Как распечатать стикерпак: от идеи до готовых наклеек
Вы когда-нибудь мечтали увидеть свои digital-стикеры в реальной жизни? Или хотели создать уникальный набор наклеек для своего бренда? Пришло время воплотить эти идеи в жизнь! Давайте разберемся, как р...
18 сентября 22:28
268
1
В Україні змінилися терміни подання показань газових лічильників: названо нові дати
В Україні змінилися терміни подання показань газових лічильників: названо нові дати
Тепер показання газових лічильників у серпні потрібно подавати після 5 числа. Один із постачальників оголосив нові терміни. Про це повідомили у пресслужбі компанії "Нафтогаз".В Україні в серпні змінил...
09 сентября 01:03
629
1