Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
У Херсоні Президент представив людину, яка має зробити місто якісно Новим
25 августа 13:37
510
У Херсоні Президент представив людину, яка має зробити місто якісно Новим

У Херсоні Президент представив людину, яка має зробити місто якісно Новим

Втретє з часу свого обрання Херсонщину відвідав Президент України Володимир Зеленський.

Така увага до регіону, що межує з тимчасово окупованим Кримом, зрозуміла. «Зовсім поруч – український Крим, він обов’язково до нас повернеться. І я впевнений, що коли поруч з ним буде квітуча, сяюча, успішна Херсонщина, це повернення станеться набагато швидше», - заявив Володимир Зеленський, під час свого виступу 20 серпня на державному заводі «Палада».

Меседж президента місцевій еліті такий: будь-яке будівництво починається з фундаменту, а особисто для нього фундамент країни – це місцеве самоврядування та успіх області. Саме звідси починається Україна – з громади, з села, з міста, з регіону. Стратегія кожної області створюється не у високих столичних кабінетах, а безпосередньо на місці подій, у постійному діалозі з людьми. Спільне завдання – максимально розкрити потенціал регіону.

Оскільки Зеленський завжди вимагає конкретики – то і в Херсоні він звертав увагу на речі, важливі для містян і ставив чіткі строки виконання завдань перед владою. Ніяких: «обговоримо», «у майбутньому» – проблема і дата, коли вона має бути вирішена. Це стосувалося і виробництва, і соціальних питань, і медицини, і інфраструктури.

Поспілкувався з працівниками на «Паладі», дізнався від них і про потужності заводу, і про те, що вони можуть запропонувати, крім їх унікальних доків, які служать по всьому світу. Запевнив, що підприємство вперше за багато років   отримає державне замовлення – підпишуть контракт з військовими уже у вересні. Зеленському сподобалася ідея будівництва на заводі готелів на воді. Він навіть пообіцяв допомогти підприємству у пошуку замовлень. Президент побував у ролі поштаря, перевіривши сам, як працює нова система, коли пенсії, ліки та пошту доставляють до будинків. Зеленський знайомився з перебігом будівельних робіт у приймальному відділенні міської клінічної лікарні ім. Карабелеша, реконструкція якого відбувається в межах національної програми «Велике будівництво». Завершити реконструкцію відділення планують до 15 жовтня поточного року. Крім цього, лікарню буде оснащено сучасним медичним обладнанням: апаратом ЕКГ, дефібрилятором, апаратами для УЗД та штучної вентиляції легень, кардіомонітором, апаратом для масажу серця тощо. Загалом до жовтня на Херсонщині планують відкрити вісім таких відділень.

Він поставив ще одне завдання – до 1травня 2021 року влада має завершити будівництво першої черги довгобуду - мостопереходу у Херсоні (будівельно-монтажні роботи на мостопереході з проспекту Сенявіна на вулицю Залаегерсег у м. Херсоні розпочали ще у грудні 2012 року).   Кошти виділять з держбюджету.

Враховуючи, як чітко відпрацювали будівництво тимчасових КПВВ на адмінмежі минулого року, є надія, що і з цим завданням впораються. Власне, Президент дав зрозуміти, що варіантів немає. І, ймовірно, навесні Зеленського знову запросять у Херсон – щоб оцінив результати роботи. Так що вже у найближчі два тижні на будівництві з’явиться техніка. Хід будівництва контролюватиме не лише виконавча влада,у цьому кревно буде зацікавлений і міський голова Херсона, якого оберуть 25 жовтня. А Президент і його команда з кандидатом від «Слуги народу» визначалися – це ректор Херсонського державного аграрно-економічного університету – Юрій Кирилов.

«Під час поїздок країною я розумію, що насправді хвилює українців, чим я можу бути корисним , як саме я можу допомогти», - так сказав Зеленський.

Зрозуміло, що синергія різних гілок влади області на користь – коли всі зосереджуються не на інтригах, протистоянні, коли є гарний мер, коли інтереси регіону лобіюють урядовці, нардепи у парламенті, коли Президент цікавиться, чим він може допомогти.

Тому представники партії «Слуга народу» після перемоги на президентських і парламентських виборах   декларують   перезавантаження місцевого самоврядування. Для партії влади вибір регіональних команд – питання непросте.

Бо це мають бути люди авторитетні, з гарною репутацією, управлінським досвідом і, водночас, рівновіддалені від можливих груп впливу.

Під час зустрічі з Президентом у Херсоні представили «Зе» команду - тих, хто йтиме на місцеві вибори 25 жовтня, хто втілюватиме стратегію розвитку регіону у життя. Зрозуміло, що це лише перша шеренга, «золота карта» тих, кого обрали, щоб оголосити їх імена у присутності Президента України. Бо цих людей виборці вважатимуть   креатурами Президента.

Серед них, зокрема, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, ексмер Голої Пристані Анатолій Негра, голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко, який має всі шанси очолити Генічеську ОТГ. Відразу увійшов у групу «ваговиків» на виборах мера Херсона кандидат від команди «Зе» Юрій Кирилов.

Він – херсонець, один з наймолодших ректорів вишів в Україні,   пройшов всі щаблі кар’єрного зростання – від асистента до ректора, за нього віддали на виборах ректора 60% голосів тих, хто працював поряд не один рік. За фахом економіст, має ступінь доктора економічних наук, професор, «витяг» університет з боргової комунальної ями, зумів залучити мільйони гривень на наукові проєкти. Так само, як і Президент, не любить порожніх балачок. Тому, власне, переконавшись як депутат міськради, що бюджетний процес у міській раді перейшов у режим «порішали в кулуарах», що більшість про розвиток міста не думає, а лише про «розпил», а сесії перетворилися у «говорильню для самопіару» заявив, що не бачить сенсу просто «досиджувати» у сесійній залі. Наразі ситуація така, що місто треба просто рятувати від «рішал».

Під час представлення у присутності Президента подякував за підтримку його кандидатури, за довіру і визнання здобутків як професійних, так і управлінських (університет – це як маленьке місто). Юрій Кирилов розповів про успіхи вишу, який він очолює. Відкрито 12 нових спеціальностей, серед них такі затребувані у регіоні як архітектура і містобудування - тема дуже актуальна для обласного центру, є нові лабораторні комплекси, багатофункціональний спортивний майданчик та інше. Проте, як зазначив Кирилов, він все частіше запитує себе: «А для кого ми це все робимо? Для кого і навіщо, якщо за статистикою останніх років, близько 70% випускників 11-х класів у Херсоні лишають місто».

Сім з десяти молодих людей, отримавши атестат, їдуть до Києва, в кращому випадку. У переважній більшості, на жаль, до Польщі, Чехії, інших країн. І їдуть вони не за викладачами, не за сучасними лабораторіями. Вони їдуть за іншим - вони їдуть за комфортом, за безпекою, за гарантованим робочим місцем, за сучасними дорогами, за комунальним міським транспортом. Вони хочуть о 22-23 годині   спокійно гуляти по міських вулицях. І розуміти, що вони в безпеці, бо є світло, є камери з онлайн трансляцією у відділок поліції, вони хочуть о 22 годині   доїхати зі свого мікрорайону до центру або навпаки. А в Херсоні це вже о 20 годині важко зробити.

Тому, якщо ми не хочемо, щоб вже через п’ять років Херсон перетворився у місто, де живуть виключно пенсіонери, є лише один вихід: зробити Херсон містом із новим ставленням влади до своїх мешканців, містом, де хочеться вчитися, працювати і жити, де хочеться зустріти старість з щасливими онуками, сказав Кирилов. І висловив впевненість, що за підтримки Президента, уряду, народних депутатів, обласної влади місцева команда «Слуги Народу» здатна це зробити. Зробити Херсон якісно Новим для містян!

Зеленський, у свою чергу, відповів: «Ми за вас тримаємо кулаки». І зауважив: дуже хоче, щоб йому не було соромно за команду «Зе», за те, як вони працюють, коли приїде наступного разу.

Олена Дніпряна

0 комментариев
20 апреля 2024, 16:05
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
«Бʼють та ґвалтують без упину»: жінка-трансгендер з Олешок розповіла про життя в російській окупації
«Бʼють та ґвалтують без упину»: жінка-трансгендер з Олешок розповіла про життя в російській окупації
Українці, які виїжджають із окупації, розповідають про відчуття постійної небезпеки, коли живеш під контролем військових РФ«Бʼють, ґвалтують без упину, знущаються, якщо ти не такий, за їхніми мірками»...
10 апреля 12:33
1488
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Економічні перспективи України залежать від термінів та кількості надходжень зовнішньої допомоги, а також від передбачуваної тривалості російського вторгнення.Про це повідомляє прогноз Світового банку...
14 апреля 04:32
1240
"Ті, що вижили, позаздрять мертвим": з'явився похвилинний опис подій при ядерному ударі
"Ті, що вижили, позаздрять мертвим": з'явився похвилинний опис подій при ядерному ударі
Ядерна війна починається з проблиску на екрані радара. На годиннику 4:03 ранку, і в полі за 20 миль від столиці Північної Кореї Пхеньяна величезна хмара вогню вибухає всього в декількох метрах від зем...
10 апреля 12:47
1198
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очікують розгляду суду справи 15 перебіжчиків, ще 5 зрадникам повідомлено про підозри.Про це повідомило 29 березня Державне бюро розслідувань.Зокрема за матеріалами ДБР засуджено засуджено очільника п...
29 марта 19:40
984
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Наприкінці минулого року дванадцятирічна Іванка Хильченко з Олександрівки отримала грамоту від Головнокомандувача Збройних Сил України. Генерал Валерій Залужний відзначив школярку «За активну громадсь...
24 марта 14:34
1046
2
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
635
2
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
715
1
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
582
1