Все новости Херсона

Лента новостей
Люди
Олег Тягнибок відповів на актуальні для херсонців питання
04 июня 18:20
428
Олег Тягнибок відповів на актуальні для херсонців питання

Олег Тягнибок відповів на актуальні для херсонців питання

Олег Ярославович Тягнибок — український політик, голова політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Народний депутат України III, IV та VII скликань (1998–2006, з 2012), кандидат на посаду Президента України на виборах 2010 та 2014 років. Журналісту видання ХерсонDaily вдалося поспілкуватись з Олегом Ярославовичем та поставити йому декілька запитань.

Херсон Daily:

Останнім часом суспільство спостерігає активну проукраїнську діяльність Президента Порошенка. Закриття російських сайтів, ухвалення проукраїнських законів – все це відбувається доволі інтенсивно. На вашу думку, чи не свідчить це про можливий сценарій дострокових президентських виборів, оскільки навіть деякі ЗМІ пишуть про можливий варіант дострокових виборів восени через зміну Конституції?

Тягнибок О. Я:

Ці кроки президента Порошенко ми розцінюємо, як чисто політехнолгічні тому що, одразу виникає питання чому вони раніше цього не робили. Наприклад, ВО «Свобода» пропонувало це не на словах, а в якості законодавчих ініціатив ще три роки назад, коли розпочалась війна це було потрібно робити тоді, але тоді вони не сприймали наші пропозиції їхні депутати не голосували за них, а тепер вони почали себе поводити так, що Порошенку ліплять образ ворога Росії номер один. Причому вони провокують так, щоб саме Росія почала його жорстоко критикувати, я вважаю, що ці кроки вони роблять це через можливий сценарій дострокових президентських виборів. Можу спрогнозувати, що 11 червня, коли в нас буде вже відповідне рішення про безвізовий режим з країнами Європи Порошенко зробить певне шоу, оскільки він зробив це на Новий Рік, коли залишилось 5 хвилин до Нового року йому зроблять картинку, що він ледве не на кордні з салютами, з біомфетричним паспортом оголошує, що він добився безвізового режиму хоча насправді «Свобода» завжди це говорила, якщо ми й отримали безвіз це тільки завдяки героям «Небесної сотні» ніхто з політиків не повинен привласнювати собі такі речі. Тому що напрошується чому ми не могли отримати його раніше, а отримали пізніше від Молдови та Грузії.

Це зумовлюється не тільки голосування м його фракції в парламенті, ай потужним тиском націоналістів зокрема ВО «Свобода»: нас намагаються постійно компрометувати, постійно звинувачувати у всіх несусвітних гріхах це говорить тільки про те. що вони залазять на патріотичне поле, бо їм це потрібно для не виключено дострокових виборів. Причому я вважаю, що це швидше будуть президентські, ніж парламентські. Власне, 11-го червня вони можуть оголосити вибори, як певний референдум, щодо довіри чи недовіри до лінії президента, вони намагаються зараз зачищати повністю праве поле для того, щоб в другому турі мати конкурента представника «Опозиційного блоку, що дасть перевагу Порошенкові на виборах. Все це може повторити сценарій типу «Кучма, Симоненко 99 рік, коли патріотичне середовище не буде мати вибору, щоб не проголосувати за відкрито проросійського кандидата, знов буде голосувати за Порошенка, дарма що претензії, щодо корупції, офшорних скандалів, зловживань, розкрадань і таке інше... Крім того, я думаю, для того, щоб полегшити собі, як то кажуть, позиції під час виборчої кампанії вони можуть зробити її влітку, якщо це дострокові вибори то – це вибори на початку вересня, а ви розумієте, що це таке, коли є низька політична активність людей, їх нічого не цікавить.

Контроль ЗМІ центральних, які потім після Дня Незалежності три останніх тижні масово будуть розказувати, про позитивного президента. Крім того, вони можуть запропонувати, ще й проведення в день президентських виборів і референдуму, щодо змін форми правління українською державою президентсько-парламентської на парламентську модель. тому що в 2019 році у них малі шанси. А після того можуть вже проводити й парламентські вибори, бо вигравши, президентські вибори набагато легше буде і прийняти закон про парламент, я думаю, що вони будуть намагатися створити двопалатний парламент, але і через мажоритарку вони можуть мати перемогу і на парламентських виборах. Також, я чув, що американці й західний світ, які не задоволені діяльністю української влади мають питання, щодо корупції, щодо тих коштів, які виділялися на демократичний розвиток в Україні можуть стимулювати до повного перезавантаження влади, як дострокових виборів президента, парламенту і місцевих органів влади. Може бути, навіть так, що влада зуміє викрутитись з тої ситуації та може таке бути, що ніяких виборів до 2019 року не буде.

Херсон Daily:

Зараз по всій Україні обговорють референдум про заборону продажу землі, який ініціювала Батьківщина і долучилася «Свобода», яка ваша позиція щодо можливої ініціативи Уряду дозволити продаж землі сільськогосподарського призначення?

Тягнибок О. Я:

Отже, відбулися такі збори ініціативної групи, на тих зборах були присутні понад двох тисяч делегатів. Згідно  з закону був представник виборчої комісії і згідно з українського законодавства документи були укладені комісією, яка мала дозволити почати процес збору підписів.Таких підписів потрібно зібрати три мільйони причому в кожній області не менше, ніж по сто тисяч . Ці збори зібрали більше десяти тисяч збирачів підписів під персональний список і в результаті центральна виборча комісія, навіть не розглядала питання цієї ініціативної групи оскільки появилась, якась невідома організація. Яка подала в суд за нібито порушення їх прав в питанні забороні продажу землі сільськогосподарського призначення, що призвело до призупинення дій центральної виборчої комісії, щодо видачі підписних листів.

Це свідчить про те, що влада через контрольовані суди збиває цю ініціативу і хоче таки роздерибанити найсвятіше, що є в українців – нашу землю. ВО «Свобода категорично виступає проти продажу землі сільськогосподарського призначення, ми вважаємо, що цю землю можна хіба що здавати в довгострокову оренду і справами родинної спадщини, а що стосується паїв, які перебувають в людей, то, ми вважаємо, що ці паї можна продавати тільки державі у особі державного земельного банку і продавати за фіксовано. Встановленою ціною в законодавстві, враховуючи, кадастрову оцінку, родючість. Насправді, та кампанія, яку влада влаштувала, щодо необхідності продажу землі – це кампанія, яка спрямована на олігархів та новітніх латифундистів, які хочуть просто за безцінь скупити в людей ту землю, яку потім буде дуже тяжко відібрати.

Влада спекулює, розказуючи, що в світі всюди панує дикий ринок землі насправді, багато країн світу таких, як: Канада, Китай, Німеччина, Данія, Голландія вони в переважній більшості, як держави мають контроль над землею в кожній з тих країн є певні процедури використання тих земель, але на відміну від України невелика частина землі є під ринком. Ми вважаємо, що не можна навіть, під час війни продавати землю, продавати стратегічні підприємства. Знаєте, наприклад, якщо влада хоче продати Херсонський морський порт, як можна продавати порт, якщо він є прибутковим, особливо після того, як ми втратили порти в Криму. Херсонський порт дає в бюджет набагато більше надходжень, ніж це було раніше, який добрий господар продасть квочку, яка несе золоті яйця, а вони хочуть це зробити .

 Херсон Daily:

Ще одна ініціатива Уряду чи як кажуть навіть вимога МВФ – продаж стратегічних підприємств, на Вашу думку, чи реально і чи доцільно в Україні зараз продавати стратегічні підприємства?

Тягнибок О. Я:

Продавати потрібно підприємства, які є нерентабельними, нехай приходить підприємець купує закинуту ферму вкладає туди гроші, створює додаткові робочі місця і таким чином принесе користь для української економіки. Причому виконає певні інвестиційні зобов’язаня. А сьогодні, по-перше інвесторів не має, тому що ми в стані війни. І це є повний абсурди продавати щось, коли ми находимось в стані війни. По-друге ми є категоричними  противниками продажу стратегічних підприємств скажімо таких як: облгаз, обленерго, енергогенеруючі компанії, підприємства, які приносять користь державі, посилюючи, її оборону націозахисну функцію і проти того. Щоб продавати прибуткові підприємства тому що це не є правильний господарський підхід. Звісно, що найлегше взяти все і продати, а нам навпаки ці кошти потрібні. Бо ж вони продадуть і ті кошти проїдять. Я вам приведу приклад з «Криворіжсталь» де ділися ті 24 мільярди, відповідь на це запитання ніхто не може дати. Тому при цій владі продавати не можна це по-перше. А по-друге не можна взагалі коли-небудь думати про продаж стратегічних підприємств. Це є категорична позиція «Свободи» і ніхто не може змусити нас робити подібні речі. Нам потрібно зупинити цих владоможців, які працюють під дією олігархів до речі, хочу сказати, що кожен раз, як це питання ставилося в парламенті дуже жорстку позицію займали наші 5 депутатів

 

 

0 комментариев
28 марта 2024, 11:45
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонська міська військова адміністрація продовжує співпрацю з французькою неурядовою гуманітарною організацією Acted. Так, була проведена установча зустріч та презентація грошової програми для власн...
08 марта 14:56
4712
В Україні почали вручати повістки “хитрими“ способами та блокувати картки
В Україні почали вручати повістки “хитрими“ способами та блокувати картки
ТЦК мають виконувати мобілізаційний план, тому можуть вручити повістку військовозобов'язаним чоловікам у будь-якому місці. З'явилися нестандартні методи оповіщення українців про необхідність стати на...
04 марта 09:46
1199
За крок до захоплення Києва: Буданов розкрив унікальні деталі, хто та як зупинив окупантів
За крок до захоплення Києва: Буданов розкрив унікальні деталі, хто та як зупинив окупантів
Викрити плани російського Генштабу ГУРівцям допоміг надійний інформатор.Стало відомо, хто та як зупинив окупантів за крок до захоплення Києва 2022-го року. Якби ЗСУ не прийняли бій, то Путін зміг би р...
10 марта 03:45
857
Окупанти вирішили повоювати з українським гумористом після його смерті
Окупанти вирішили повоювати з українським гумористом після його смерті
Окупаційний сайт з «незалежним аналізом політичної, економічної і соціальної ситуації на Україні» иа2.пе\л/є вирішив повоювати з тим, хто не може дати відсічі. Хоча ні - може, але спочатку, вибачте, п...
07 марта 19:40
835
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом 14 березня армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами та скинула 17 осколкових боєприпасів.Про це повідомили Сили оборони півдня України.Зазначається, що окупаційні війська хаотично обстріл...
15 марта 18:53
595
3
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
894
1
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Прикордонники затримали неординарного мешканця Одеси, який, за їхніми даними, збирався вплавь подолати дві річки, щоб потрапити до Молдови. При собі в нього була латексна маска, гідрокостюм та плащ-ма...
11 марта 04:33
398
1
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного коман...
20 марта 21:48
395
1