Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
Нові обличчя у політиці: успішний бізнесмен йде на вибори від «Слуги народу»
27 июня 06:25
214
Нові обличчя у політиці: успішний бізнесмен йде на вибори від «Слуги народу»

Нові обличчя у політиці: успішний бізнесмен йде на вибори від «Слуги народу»

Кандидатом у парламент від президентської політичної сили «Слуга народу» по мажоритарному округу 186 став Олексій Ковальов – юрист за освітою, засновник і директор великого аграрного підприємства у Голій Пристані. Це його перша спроба потрапити на політичну арену України. Про похід у Верховну Раду, політику, перші кроки команди Зеленського з кандидатом спілкувалися наші журналісти.

- Олексію, чому, маючи успішний бізнес, ви вирішили піти у політику? Та чому саме від «Слуги народу»? Як відомо, люди, які мають великий бізнес йдуть у нардепи, щоб лобіювати свої інтереси. Тим паче, якщо є рейтингова політична сила.

- Рішення щодо того, чи йти в політику не прийняте було одразу. Я думав про це багато часу, але вважаю, що в країні необхідно змінювати політичний клас та засоби та способи керування державою. Партія «Слуга Народу» є новою політичною партією, принципи якої я повністю підтримую.

Так, дійсно я маю нормальний бізнес, в якому чітко врегульовані та налагодженні процеси. Але мій бізнес взагалі не пов‘язаний з державними закупівлями, жодного разу чи підприємства, які пов’язані зі мною не приймали участь у державних закупівлях. Для прикладу, ми розробляємо проекти землеустрою, 99% наших клієнтів фізичні особи. Як можливо лобіювати власні інтереси на рівні парламенту? Крім того, я є практикуючим юристом в сфері земельного та податкового права, тому я знаю, що робити у парламенті.

- Одразу після презентації кандидатів по мажоритарці, «доброзичливці» почали чорну кампанію по їх дискредитації. Зокрема, і вас звинуваючуть у якихось  начебто брудних справах. Це фейк? Та як ви до цього ставитесь?

- Прийшовши до парламенту, необхідно прийняти закон про наклеп. На мою думку,  даний закон полегшить життя багатьом громадянам. До фейків по відношенню до себе ставлюсь з іронією. Також хочу зазначити, що ні партія «Слуга народу», ні я не будемо замовниками або виконавцями брудних замовних статей на конкурентів, або створювати акаунти для цих цілей в соціальних мережах.

- Ваші перші кроки та законопроекти, якщо вас оберуть до Верховної Ради.

- Перші кроки - це праця й лише праця. Перші законопроекти будуть стосуватися земельного та податкового законодавства. Важливо врегулювати земельне питання, а саме передачу земельних ділянок до відання органів місцевого самоврядування. Кінцевим етапом цього процесу є закінчення земельної реформи, яка вже проводиться не один десяток років.

Другий законопроект - запровадження пільг агровиробникам, шляхом повернення спеціального режиму ПДВ малим та середнім господарствам, та запровадження пільг за електрику та водокористання. Третій проект має перезавантажити медичну реформу. Батьки, медики і я, як свідомий громадянин, ми бачимо це гостре питання та проблеми наочно. Тому я максимально докладу зусиль для того щоб медичне обслуговування стало доступним, якісним, європейського типу і для херсонців, і для всіх українців.

- Зараз кандидати роблять ставку на свої округи, відкривають дитячі майданчики під своїми благодійними фондами, даруючи подарунки, влаштовують концерти. На вашу думку, чи правильно це? Та як ви бачите свою передвиборчу кампанію? 

- Я не будую майданчики, не відкриваю благодійні фонди, не роблю концертів, оскільки вважаю, що потрібно створити людям необхідні умови та правила гри, запроваджуючи прогресивне законодавство. Тоді громади та люди на місцях самі визначаться, що необхідно робити і що будувати.  До кампаній конкурентів ставлюсь філософськи, оскільки у кожного кандидата своя стратегія.

Ми не займаємося брудними технологіями, підкупом тощо. І наша команда не дасть цього зробити ніколи. Наша кампанія побудована на позитиві, що ми можемо змінити країну тільки працюючи разом по схемі «Президент-Парламент». Ці вибори - це оцінка 28 років правління тих політиків, які кожні 5 років дають нові обіцянки. Ви відчули покращення?

- Ви позиціонуєте себе як нове обличчя у політиці. Яким на вашу думку має бути сучасний політик?

- Нове обличчя - це добре. Я маю нові підходи для управління державою. Вважаю, що коли молоде покоління прийде до влади, тоді країна зміниться на краще. Я був на з`їзді партії, там 90% - це молоді люди від 30-40 років, які досягли успіху у свої професії чи галузі та прагнуть змін. Мені 30 років, я біля 10 років працюю в галузі права, чому ні?

Принципово необхідна заміна старої політичної еліти. За 28 років Незалежності є великий прогрес в розбудові держави? Ні!Політик має буди адекватною людиною з нормальним розумінням проблематики питань. Наприклад я не хочу бути бовтуном і обіцяти людям те, чого не зроблю. Для прикладу, я не розуміюсь в оборонній сфері, освіті, і не буду займатися цими питаннями. Але я розумію податкове законодавство, земельне, медицину. Тобто, сучасний політик повинен  виокремлювати головне і другорядне.

- Народний депутат має піклуватися лише своїм округом чи усією країною?

- Я бачу в коментарях в соціальних мережах питання до себе: «а що він зробив для округу?». Я дам відповідь – я не був у парламенті й не був у владі. А чи багато зробили ті, хто весь цей час був при владі?

Піклування округом та країною є пов’язаними питаннями, оскільки не буди країни без округу, так і навпаки. Крім того, те, що депутати обіцяють вирішити проблеми на окрузі (дороги, медицина, освіта), неможливо вирішити окремо без держави. Банально не вистачить коштів, а точково вставляти вікна, латати 100 метрів асфальту - це не рівень депутата ВР.

- Як ви ставитесь до протистояння між діючими нардепами та Президентом? Позачергові вибори все ж таки зможуть змінити ситуацію?

- Не повинно бути протистояння між Президентом та Парламентом, тоді буде плідна робота. Вважаю, що партія «Слуга народу» може створити за допомогою нас, кожного мажоритарника, монокоаліцію, і тоді на 100 відсотків відповідальність буде за нами. Але при цьому ми матимемо можливість змінити країну та провести конче необхідні реформи.

Позачергові вибори можуть змінити стару еліту, яка просякнута корупцією, та систему управління країною. Тому обирати треба молодь.

21 липня відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради. Прийди на дільницю та обери свого кандидата, щоб не втратити Україну ще на 5 років!

Джерело: «Гривна».

0 комментариев
26 апреля 2024, 16:49
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Розстріл поліції: підозрювані, які хотіли втекти з України, назвали причину нападу
Розстріл поліції: підозрювані, які хотіли втекти з України, назвали причину нападу
Підозрювані у нападі на поліцейських на Вінниччині планували втекти з України і після затримання назвали правоохоронцям причину скоєного.Про це розповіла представник Нацполіції Олена Бережна, повідомл...
22 апреля 04:02
1859
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
На лівобережжі Херсонщини в Кринках цивільних людей немає, останній житель виїхав два місяці назад. У селі багато знищеної техніки та військових армії РФ.Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олек...
27 марта 17:32
1269
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Відомий мольфар Макс Гордєєв поділився двома прогнозами на літо. За його словами лише до кінця осені Україна отримає ще одну систему ППО Patriot, а наприкінці літа західні партнери нам передадуть якус...
19 апреля 14:32
1169
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Є різні думки з приводу завершення війни в Україні: хтось каже, вона не завершиться поки при владі Путін, а хтось вважає, що Україна має стати сильною.Про це сказав президент України Володимир Зеленсь...
30 марта 03:45
1086
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
840
4
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
749
2
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
765
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
184
1