Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Які шанси Гройсмана на Херсонщині
17 мая 08:07
147
Які шанси Гройсмана на Херсонщині

Які шанси Гройсмана на Херсонщині

Діючий Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що йде на парламентські вибори зі своєю політичною партією. За його словами, вже йде набір людей, які є професіоналами своєї справи. Нова політична сила буде мати класичну центристську ідеологію. Гройсман додав, що партія створена не під чергові вибори до Верховної Ради, а є організованою структурою та об’єднанням фахівців.

«Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти», - зазначив Володимир Гройсман.

Політик із досвідом заявив, що саме центристська ідеологія є наразі правильною для України. За словами Гройсмана, нові обличчя політиків мають розуміти процеси, які повинні проходити у державі, реформи, які вже успішно впроваджуються, та мати здорові думки.

«Ми дійсно зараз збираємо команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збираємо тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. Я вважаю, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною», - зазначив Володимир Гройсман.

Експерти дають позитивну оцінку новій політичній силі

Українські політологи та експерти вважають, що нова політична сила має усі шанси увійти до Верховної Ради після чергових виборів. Зокрема, політолог Валентин Войтков відзначив високий рейтинг Володимира Гройсмана перед виборчою кампанією.

Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база , - каже Валентин Войтков.

Така цифра зумовлена передусім успішними реформами Кабінету міністрів на чолі з Гройсманом – децентралізація, створення об’єднаних громад, трансформація медицини, реформа субсидій, тощо. Як зазначають експерти та політологи, за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм і не підтримуватимуть тих, хто обіцяє все й одразу. Також електоратом новою політичної партії можуть стати ті, хто розуміє, які зміни в країні вже відбулиь і віддають належне "компетентності і стабільності прем'єра".

Варто відзначити й успіхи Гройсмана як очільника Вінниці. Нагадаємо, що громада міста двічі обирала політика на посаду. На другий термін Гройсман йшов вже за підтримки міської ради. Місцеві депутати, яких обрала громада міста, досі позитивно оцінюють роботу діючого прем’єра. Вінничани вважають Гройсмана одним із найбільш успішним міським головою за часи Незалежності України.

Сам же Гройсман має амбітні плани щодо наступних виборів. Він не приховує бажання продовжувати очолювати Кабмін та продовжувати успішні реформи. Гройсман заявив, що для цього потрібна сильна коаліція у Верховній Раді.

"Ефективність уряду залежить від того, наскільки він (Прем'єр) може спиратися на парламентську більшість", - зазначив Володимир Гройсман.

Слід сказати, що на парламентських виборах люди обирають не лише народних депутатів, але й очільника уряду. Тому чи буде продовження вдалих реформ Кабміну Гройсмана, обиратимуть українці.

Партія Гройсмана має шанси на Херсонщині?

Нова політична сила на чолі з Володимиром Гройсманом має усі шанси на підтримку електорату Херсонщини. Як зазначає експертка з питань держфінансів та членкиня Громадської ради Херсону Євгенія Вірлич, нова сила може розраховувати на підтримку виборців з об’єднаних територіальних громад.

«Бачачи успіхи децентралізації, нові можливості та бюджети, нова політична сила може розраховувати на підтримку мешканців ОТГ Херсонщини. Адже саме Кабмін Гройсмана дав змогу громадам самим вирішувати проблеми сіл та селищ на місцевому рівні, а не чекати мани небесної від центральної влади та обласних чиновників. Хто може увійти до команди політичної сили від Херсонщини, поки важко спрогнозувати. Але матимемо надію, що це будуть нові обличчя та фахівці, професіонали своєї справи», - каже Євгенія Вірлич.

Як бачимо, новий політичний сезон буде повен новими ідеями. Останнє слово за виборцями, які мають визначитися з майбутнім як своєї громади, так й країни в цілому. Але вже є шанси, що парламент України поповниться новими обличчями та фахівцями.

0 комментариев
24 апреля 2024, 07:59
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
Президент Володимир Зеленський прокоментував імовірність переговорів із диктатором Володимиром Путіним щодо врегулювання агресії РФ.Як підкреслив він в інтерв'ю PBS, Україна готова до переговорів, але...
17 апреля 03:32
2408
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Зеленський назвав один із варіантів закінчення війни
Є різні думки з приводу завершення війни в Україні: хтось каже, вона не завершиться поки при владі Путін, а хтось вважає, що Україна має стати сильною.Про це сказав президент України Володимир Зеленсь...
30 марта 03:45
1064
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очільник "поліції" окупованої Голої Пристані отримав 15 років
Очікують розгляду суду справи 15 перебіжчиків, ще 5 зрадникам повідомлено про підозри.Про це повідомило 29 березня Державне бюро розслідувань.Зокрема за матеріалами ДБР засуджено засуджено очільника п...
29 марта 19:40
1031
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1023
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
702
2
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
785
2
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
684
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
472
1