Все новости Херсона

Лента новостей
Расследование
Хто останній у черзі за мільйонами?
06 марта 15:14
980
Хто останній у черзі за мільйонами?

Хто останній у черзі за мільйонами?

Новокаховського бізнесмена-забудовника Івана Навроцького в Херсоні знали. Але його фірми «Південьенерго», «Новобудова» та інші мали підмочену репутацію. З одного боку, це один з небагатьох забудовників, який будував житло в Херсоні, та тримав невисокі ціни – тож квартири розкупалися. Але з іншого, усі об’єкти Навроцького вводились в експлуатацію зі скандалами.

Місцеві «щасливчики» разом із ордерами на нові квартири отримували безліч проблем: десь була відсутня електрика, десь – водо та газопостачання, багатоповерхові будинки роками стояли з порожніми шахтами ліфтів чи без насосу, який підкачує воду.
Усі проблеми вирішувалися через скандали, пікети, мітинги, підключенням у процес виконавчої влади та перемовинами з постачальниками послуг. Частіше за все усувати будівельні недоробки доводилося коштом мешканців. І в результаті придбані квартири виходили не такими вже й дешевими. За що Іван Навроцький ще за життя отримував чимало «теплих» слів.

Смерть бізнесмена виявилась не менш скандальною… У ніч з 18 на 19 січня 2019 року на стоянці біля нічного клубу «Аміго» він отримав удар в обличчя від таксиста, а в результаті падіння – перелом основи черепу та крововилив у мозок. У непритомному стані Івана Навроцького забрала «швидка», а вже вранці його громадянська дружина Неллі Кузнєцова (з якою, правда, він вже рік як не жив разом) «виписала» бізнесмена із лікарні та привезла до дому, де без надання медичної допомоги він через кілька годин помер. За цим фактом проти Неллі Кузнєцової порушено кримінальне провадження.

Відео:

І тут починається найцікавіше. Десяток фірм та недобудованих об’єктів, у яких сотні квартир, територія та виробничі потужності заводу «Сокіл» у Новій Каховці, позовів і програних справ на 37 мільйонів гривень та водночас виставленої на продаж нерухомості на платформі СЕТАМ на 57 мільйонів… Загальної оцінки будівельної імперії Івана Навроцького не існує, але зрозуміло, що це сотні мільйонів гривень.

Якби ми жили у цивілізованій демократичній країні, в якій поважають закони, після смерті Івана Навроцького все відбувалося б просто і зрозуміло: три спадкоємиці бізнесмена – його мати Галина Петрівна та дві доньки Анастасія та Валерія – отримали по третині спадщини. В першу чергу вони мали б виплатити усі борги, закрити питання по позовах незадоволених покупців нерухомості, а потім би розпоряджалися усім, що залишилося, на власний розсуд…

Але не ту країну назвали Гондурасом…

Раптово з’явився заповіт, складений чомусь у Румунії, згідно з яким усі корпоративні права Іван Навроцький переписав на іншу юридичну особу. Водночас мати Івана Навроцького стверджує, що у грудні 2018 р. її син не виїжджав за кордон. І це досить просто перевірити у Державній прикордонній службі. Тим часом Міністерство юстиції України надіслало запит до відповідної служби Румунії з проханням підтвердити легітимність заповіту.

Поки усі чекають відповідь на запитання: «Чи сфальсифіковано румунський заповіт?», - із спадщиною Івана Навроцького творяться дива. Українське законодавство захищає неповнолітніх дітей та пенсіонерів. Тому, навіть якщо все своє майно Іван Навроцький заповів комусь іншому, неповнолітня на момент його смерті донька Валерія та мати-пенсіонерка Галина Петрівна гарантовано отримують по одній шостій від усього майна. І отримали. Без спадщини залишилася старша донька Анастасія, колишня законна дружина й мати доньок Наталія Навроцька, та колишня громадянська дружина Неллі Кузнєцова (хоча дві останніх й не входять у коло спадкоємців).

Можливо, вся історія із румунським заповітом була вигадана виключно для того аби затягнути час і вивести майно, перепродавши нерухомість іншим юридичним особам. На думку Галини Петрівни, матері померлого бізнесмена, ідейним натхненником усієї подальшої схеми став юрист Ігор Морев. До 2015 року він вів справи більшості підприємств Навроцького, але його вигнали з роботи зі скандалом через спроби продати кілька квартир в Херсоні та Новій Каховці одночасно кільком покупцям.

Ігор Морев 6 серпня 2019 року, в день коли отримала спадок Валерія Навроцька, оформив протокол зборів засновників, в якому 17-річна дівчина маючи лише 16,7% у статутному фонді ТОВ «Дніпроінвесттрейд» дозволяє директору розпродати практично все нерухоме майно. Чому поспішав Морев? Тому, що 8 серпня свої 16,7% у статутному фонді ТОВ «Дніпроінвесттрейд» отримала Галина Петрівна Навроцька. Як вдалося обманути дівчину й навіяти їй, що 16,7% це 100%? Мабуть, Морев має дар гіпнотезера…

Далі Ігор Морев домовляється із новокаховським нотаріусом Сергієм Крамчаніном, офіс якого знаходиться на заводі «Сокол», і той, не звертаючи увагу на неповнолітність Валерії Навроцької , відсутність повноважень у директора згідно Статуту 28 серпня 2019 року на підставі липового протоколу загальних зборів завіряє договір купівлі-продажу між «Дніпроінвесттрейд» та «Рентапромпівдень». Перша ТОВ продає другому нежитлові приміщення загальною площею 17482 кв. м за 1,5 мільйона гривень з відтермінуванням платежу майже на рік. Тобто одне підприємство практично подарувало іншому приблизно чверть херсонської ТРЦ «Фабрика».

Далі ще цікавіше: директором ТОВ «Дніпроінвесттрейд» є Неллі Кузнєцова, колишня громадянська дружина Навроцького, а директором ТОВ «Рентапромпівдень» - Наталія Навроцька, колишня законна дружина Навроцького. А Валерії Навроцькій, з підпису якої на липовому протоколі зборів засновників й розпочалась вся ця афера, 18 років виповнилося лише 4 вересня 2019 року.

Морев став практично власником приміщень заводу «Сокіл» (його дружина та Наталія Навроцька співзасновники ТОВ «Рентапромпівдень») і першим розрахувався з нотаріусом – донька Крамчаніна у листопаді 2019 року зареєструвалася ФОП й відкрила кафе «Лавка» у приміщенні заводу поруч із офісом батька-нотаріуса.

26 грудня 2019 року за такою ж схемою колишні жінки Навроцького «продали» одна одній ще близько 10 тисяч кв. м нерухомості за 1,4 млн грн., і знову з відстрочкою платежу – віддали без грошей.

А тим часом у Новій Каховці поміняли всі біл-борди з рекламою житлового комплексу LOFT, що будується на території заводу «Сокіл» - останній проект забудовника Навроцького. Тепер невідомі люди від імені невідомого підприємства «Лофтінвестбуд» продають за недорого – за 200-300 доларів за кв. м – одно- та двокімнатні квартири, обіцяють повний пакет документів та введення комплексу в експлуатацію вже цього року.

Нова Каховка може отримати ще один спадок Навроцького – сотні обманутих покупців квартир, пікети, мітинги та проблеми для місцевої влади, яка буде вимушена якось «розрулювати» ці схеми Ігоря Морева та двох жінок – Наталії Навроцької і Неллі Кузнєцової.

чиновники
Происшествия
власть
0 комментариев
19 марта 2024, 07:16
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонці можуть зареєструватися до 29 березня на грошову виплату від міжнародної компанії
Херсонська міська військова адміністрація продовжує співпрацю з французькою неурядовою гуманітарною організацією Acted. Так, була проведена установча зустріч та презентація грошової програми для власн...
08 марта 14:56
4495
Зеленський призначив колишнього гендиректора Укроборонпрому послом в Азербайджані
Зеленський призначив колишнього гендиректора Укроборонпрому послом в Азербайджані
Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва Надзвичайним і Повноважним Послом в Азербайджані.Відповідний указ №86/2024 оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ."Призначити Гусєва...
22 февраля 17:29
969
Пенсій нема. бухла повно, в лікарнях бардак — на що скаржаться жителі Генічеська
Пенсій нема. бухла повно, в лікарнях бардак — на що скаржаться жителі Генічеська
Останнім часом жителі окупованого Генічеська на лівобережжі Херсонщини масово скаржаться в місцевих пабліках на своє життя. NovaKahovka.C[ty зібрала найтиповіші скарги.Проблеми з пенсіямиЖителі Геніче...
18 февраля 19:22
777
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині.Про це розповідається на сторінці Центр досліджень воєнної історії ЗСУ у facebook.12 березня 2022 року біля с...
12 марта 19:13
729
Екстрасенс назвав рік закінчення війни в Україні: коли стихнуть бойові дії
Екстрасенс назвав рік закінчення війни в Україні: коли стихнуть бойові дії
В 2024 році в Україні ще триватимуть бойові дії, існує загроза окупації нових територій, проте в недалекому майбутньому буде звільнено Запорізьку та частину Херсонської області. У 2025 році є шанси на...
21 февраля 03:30
705
3
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом 14 березня армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами та скинула 17 осколкових боєприпасів.Про це повідомили Сили оборони півдня України.Зазначається, що окупаційні війська хаотично обстріл...
15 марта 18:53
250
1
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
559
1
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Прикордонники затримали неординарного мешканця Одеси, який, за їхніми даними, збирався вплавь подолати дві річки, щоб потрапити до Молдови. При собі в нього була латексна маска, гідрокостюм та плащ-ма...
11 марта 04:33
234
1