Все новости Херсона

Лента новостей
Спорт
Футбольний огляд вихідних: Футболісти з Херсонщини знову не потішили своїх вболівальників
06 сентября 15:26
306
Футбольний огляд вихідних: Футболісти з Херсонщини знову не потішили своїх вболівальників

Футбольний огляд вихідних: Футболісти з Херсонщини знову не потішили своїх вболівальників


У неділю, 5 вересня, у Другій лізі Чемпіонату України з футболу відбулися чергові матчі 7-го туру. Зокрема, свої ігри провели й команди, які представляють у турнірі Херсонщину. На жаль, гарними результатами наші футболісти похизуватися не змогли.


Гольова перестрілка наприкінці матчу: Огляд матчу «Енергія» — «Яруд»

Новокаховська «Енергія» на домашньому однойменному стадіоні приймала гостей із Маріуполя — «Яруд». Попри статус дебютанта змагань, маріупольці встигли попсувати нерви вболівальникам команд-ветеранів й навіть переграти херсонський «Кристал» у попередньому матчі.


Втім «енергетики» не знітилися перед грізним суперником і домашню гру намагалися провести на власних умовах. Перший тайм видався дещо нервовим, рясним на гольові моменти та брак реалізації з боку обох команд.


Зокрема, до екватора першого відтинку гри команди встигли створити по одному небезпечному моменту, а на 23-й хвилині після помилки голкіпера гостей Павла Кравцова господарі поля мали можливість вириватися вперед.


Кравцов зіграв руками за межами карного майданчика, за що арбітр матчу Павло Децюк призначив небезпечний штрафний. Втім голкіпер удар потягнув.


Далі знову атаки відбувалися поперемінно, але влучності бракувало футболістам обидвох команд. Наприкінці першого тайму новокаховчани перебрали ініціативу на себе, але дотиснути гостей із Маріуполя так й не змогли.


Під проводом «Енергії» тривав і другий тайм — атака за атакою, які наштовхувалися на потужний захист «Яруда». Найближчими до зміни рахунку господарі були на 76-й хвилині, втім після удару головою у виконанні Дмитра Мамича м’яч влучив у поперечку.


Маріупольці відповіли на цей момент кількома виходами в контратаку, але також безрезультатно. Аж поки на 88-й хвилині протистояння втрата м’яча «енергетиками» в центральному колі не призвела до настільки стрімкого випаду суперника, що захист навіть не встиг зреагувати. Вихід сам на сам із голкіпером «Енергії» Сергієм Дворніком нападник маріупольців Гліб Літюк реалізував бездоганно.


Здавалося, такій пізній гол ставить крапку в протистоянні й господарі зазнали поразки. Втім уже в компенсований арбітром час «енергетики» розганяють власну стрімку атаку, в результаті якої Сергій Федоров обігрує Павла Кравцова й зрівнює рахунок — 1:1. Одразу за цим лунає фінальний свисток матчу.


Після такого напруженого матчу з дебютантами новокаховська «Енергія» 7-ма очками посідає 13-ту позицію, «Яруд» же має в своєму активі 9 залікових пунктів та посідає 9-ту сходинку турнірної таблиці.

Помилка ціною в гол: Огляд матчу «Кристал» — «Скорук»

Херсонський «Кристал» на домашньому однойменному стадіоні приймав ще одного дебютанта Другої ліги — футбольний клуб із Томаківки Дніпропетровської області «Скорук». До Херсонщини томаківці в професійному футболі приїхали вперше й одразу ж продемонстрували, що не просто так вже встигли засмутити вболівальників кількох інших клубів з турніру.


Зазначимо, що в стартовому складі гостей були одразу кілька колишніх гравців «Кристала», які були додатково вмотивовані проявити себе на полі. Йдеться про Михайла Лаптєва, Станіслава Нурі-Малиша та Сергія Цибульського. Останній створив свій перший момент в матчі уже ледь не в першій атаці. Але обіграти голкіпера херсонців Сергію не вдалося.


Зазначимо, що протистояння в більшості відбувалося під проводом гостей, які, втім, пробити голкіпера та захист «кришталевих» тривалий час не могли.


Херсонці свою першу нагоду повести у рахунку мали аж на 50-й хвилині матчу. Удар Гліба Попчука парирував голкіпер «Скорука» Антон Осадчук.


За п’ять хвилин господарі лишаються в меншості — на думку арбітра в ході чергової атаки «Кристалу» Владислав Гаркуша в боротьбі із суперником впав у штрафному майданчику гостей. Арбітр розцінив епізод як симуляцію, за що передбачено покарання у вигляді «жовтої» картки. Для Гаркуші це виявився другий «гірчичник» у протистоянні.


Футболісти «Скорука» вирішили скористатися з кількісної переваги й вже незабаром їм це вдалося. Під час подачі кутового з правого флангу атаки у виконанні Олексія Разуваєва на 66-й хвилині потужним ударом головою відзначився Владислав Клименко. Зазначимо, що гол повністю на відповідальності голкіпера, який навіть не намагався вийти на верхову подачу та не реагував на удар.


Цей удар і став вирішальним у протистоянні. Херсонці так й не змогли створити ще бодай якусь небезпеку попереду, в захисті відіграли вже надійніше, хоча й запізно.


В підсумку 7 турів херсонський «Кристал» посідає 14-тю позицію з активом у 5 очків, «Скорук» же неочікувано вирвався у лідери змагань, посівши 2-гу сходинку турнірної таблиці з 14-ма заліковими пунктами.

Сумнівне рішення арбітра, що вплинуло на результат: Огляд матчу «Металург» (Запоріжжя) — «Таврія»

А от сімферопольська «Таврія» свій матч 7-го туру грала на виїзді на стадіоні «Славутич-Арена» у Запоріжжі проти місцевого «Металурга».


Саме козаки ідуть в цьому сезоні найрівніше, не поступившись ще у жодному матчі ані вдома, ані на виїзді. Тож для сімферопольців, які мають намір цього року підвищитися в класі, це був доволі важливий суперник, якого необхідно було будь-що перемагати. З таким настроєм «таврійці» й вийшли на газон «Славутич-Арени».


Втім настрій був бойовим у футболістів обидвох команд, що вони продемонстрували вже у дебюті поєдинку, обмінявшись голами за перші 14 хвилин.


Спершу на 6-й хвилині протистояння доволі невпевнено відіграв захист «таврійців», дозволивши господарям розпасуватися у власному карному майданчику. Вирішального удару завдав Олексій Сидоров.


Зазначимо, що це було не перше взяття воріт Ярослава Герасименка. За кілька миттєвостей перед цим гол у ворота «Таврії» арбітр матчу не зарахував через положення поза грою.


На 14-й хвилині в ході швидко розіграного штрафного удару м’яч опинився на голові в екскристалівця Андрія Барладима, який з лінії воротарського майданчика влучив просто у ворота.


Доволі нервовий матч видали обидві команди, які не мали наміру поступатися супернику жодним шматком футбольного поля. Футболісти обмінювалися доволі гострими моментами, подекуди навіть гольовими атаками. Втім голкіпери обох клубів після стартових помилок були на висоті та небезпеку нівелювали. А дальні удари у виконанні футболістів обох клубів були вкрай неточними.


Ситуація була аналогічною і в другому таймі. Але якщо Герасименко кілька разів справді рятував «Таврію» від пропущеного м’яча, то у його тезки Ярослава Котлярова роботи було менше. До голкіпера «козаків» м’яч переважно якщо й доходив, то у дуже легких ситуаціях, які не вимагали особливої концентрації.


В одній з таких неакцентованих атак наприкінці матчу господарі й підловили сімферопольців. Дуже швидко «козаки» вийшли у контрнаступ й заробили пенальті на 88-й хвилині матчу. Що саме сталося в епізоді, який арбітр розцінив, як порушення правил проти нападника, не зрозуміло, але на 11-метрову відмітку він вказав доволі впевнено.


Потужний удар у виконанні Євгена Коваленка був з розряду таких, що не беруться, тож як Герасименко не намагався до нього дотягнутися, м’яч опинився у сітці воріт.


Попри брак часу «Таврія» все ж кинулась відігруватися і була близька до забитого м’яча. Але забракло влучності та сили ударам, якими «таврійці» рясно засипали голкіпера господарів. В результаті — виїзна поразка сімферопольців із рахунком 2:1.


Після 7 турів «Таврія» має у своєму активі 9 очків та посідає 8 позицію турнірної таблиці, запорізький «Металург» із 15-ма заліковими пунктами наразі перший в турнірі.

Кавун.City

0 комментариев
22 сентября 2024, 02:13
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Російському військовому Зунелю Братову, який ґвалтував і знущався з жінки в селі Станіслав на Херсонщині, повідомили підозру
Російському військовому Зунелю Братову, який ґвалтував і знущався з жінки в селі Станіслав на Херсонщині, повідомили підозру
Національна поліція України 28 серпня заочно повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни 37-річному Зунелю Братову, російському військовому з Карачаєво-Черкеської республіки. Він у вер...
28 августа 19:13
1164
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Сьогодні, 8 вересня, День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України. Віряни святкують велике церковне свято Різдво Пресвятої Богородиці. До Нового року залишилося 114 днів...
08 сентября 09:02
988
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
У День українського прапора на окупаційних сайтах «губернатора Херсонськой областт» та «Правительства Херсонской области» з'явились повідомлення про «вихід» Херсонщини зі складу Росії та привітання з...
23 августа 21:13
975
Юні херсонські спортсмени вибороли чотири нагороди на турнірі у Закарпатській області
Юні херсонські спортсмени вибороли чотири нагороди на турнірі у Закарпатській області
Юні херсонські спортсмени вибороли чотири нагороди на турнірі у Закарпатській області.Про це повідомила у Фейсбуці Херсонська ОВА.«Хто ти, майбутній олімпієць? - під таким гаслом у місті Берегове прой...
24 августа 22:07
889
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату Херсонської районної ради від ОПЗЖ Євгену Берестовому, який намагався дати хабар судді з Одеси. Берестовий визнав свою вину.Про це свідчить ухвала з судо...
16 сентября 18:46
256
4
В Україні жінок навчатимуть добре оплачуваної професії: як записатись
В Україні жінок навчатимуть добре оплачуваної професії: як записатись
В Україні запустили проєкт з підготовки жінок-водійок автобусів з гарантованим працевлаштуванням – у такий спосіб влада хоче розширити професійний потенціал жінок у галузі пасажирських перевезень. Нав...
06 сентября 16:15
528
3
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Російські війська атакували село Широка Балка Станіславської громади на Херсонщині, внаслідок ударів ворожих дронів поранені двоє людей.Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телегра...
04 сентября 16:09
629
2
Как распечатать стикерпак: от идеи до готовых наклеек
Вы когда-нибудь мечтали увидеть свои digital-стикеры в реальной жизни? Или хотели создать уникальный набор наклеек для своего бренда? Пришло время воплотить эти идеи в жизнь! Давайте разберемся, как р...
18 сентября 22:28
303
1