Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Чи отримають лікування жителі Чорнобаївки?
19 июля 07:13
223
Чи отримають лікування жителі Чорнобаївки?

Чи отримають лікування жителі Чорнобаївки?

Тарас Бузак на своїй сторінці у фейсбук повідомив про те, як проходить медична реформа в Чорнобаївці:

"Ще один приклад свавілля від людей які завдяки недолугому законодавству посіли крісла у районній владі!

Нагадаю, що районною лікарнею керує депутат райради від БПП (багато писалося про цікаві моменти цього головлікаря), також головою райради є представниця БПП.

Вони виступають проти реформи підтриманої Президентом та урядом. Вони ставлять власні амбіції вище бажань людей, своїх виборців. Їм просто начхати на державну політику.

Головне своє благополуччя. І це вже не перший приклад такої зухвалої поведінки!

Чи будуть чорнобаївці лікуватися у «залізничній» лікарні?

17 липня, відбулася 16 сесія сьомого скликання Білозерської районної ради. Із 36 обраних депутатів на сесію прибули 19. Для того щоб сесія була правомочною необхідна присутність більшості депутатів від загального складу ради, тобто 19 – це необхідний мінімум. І це ще добре, бо минулого разу на засідання сесії, що була призначена на 14 липня, прибуло всього 17 депутатів і сесію довелося переносити.

Чорнобаїською сільською радою на своїй сільській сесії 5 травня цього року було прийняте рішення № 293 “Про надання багатопрофільної стаціонарної медичної допомоги населенню Чорнобаївської сільської ради комунальним закладом ”Обласна лікарня відновного лікування”.

Мова йде про можливість наших жителів отримувати стаціонарну медичну допомогу у «Залізничній» лікарні м. Херсона. Це питання ініціювали самі наші мешканці, ми його обговорювали і в соціальних мережах і на зустрічах. Але справа в тому, що видатки на надання первинної та вторинної медичної допомоги відповідно до бюджетного законодавства здійснюються з районного бюджету.

Тому на сесії сільської ради, поспілкувавшись з головним лікарем лікарні, сільськими депутатами було прийняте рішення клопотати перед Білозерською районною радою про передачу коштів, передбачених державою на лікування наших мешканців, з районного бюджету до обласного, тобто щоб лікуватися не в Білозерській районній лікарні, а в «Залізничній» лікарні м. Херсона. І хоча сільською радою вчасно були подані всі документи до районної ради, уявіть собі, це питання навіть не включили до порядку денного сесії районної ради!

Всі законні підстави для розгляду цього питання були, і це рішення необхідно було прийняти саме зараз, щоб відповідно до Бюджетного кодексу до 1 серпня укласти угоду на обслуговування на наступний рік. Але депутати відмовилися НАВІТЬ ВИСЛУХАТИ, з’ясувати суть цього питання! ЖОДЕН з депутатів мене в цьому питанні на сесії не підтримав! Скажу чесно, дуже хотілося покинути сесійну залу. Але в такому разі сесія була б не правомочною. Залишилися б не вирішеними всі інші питання: ремонти у школах, придбання ліків, харчування у садках та багато інших.

Не розумію, як депутати могли так поступити. Не можу змиритися з такою людською байдужістю. Чому так? Як можна ігнорувати інших? Я завжди намагалася вникати в усі питання, в тому числі і ті що не стосувалися мого виборчого округу, чи то Станіславської аптеки, чи Білозерської котельні, чи інші. Я була готова до того, що наше рішення більшість депутатів не підтримають, але що навіть не захочуть вислухати і розібратися в цьому питанні! Такого не чекала.

Я чудово розумію позицію головного лікаря Білозерської районної лікарні, який також є депутатом районної ради, він відстоює інтереси свого закладу. І вдячна йому та всьому колективу Білозерської ЦРЛ за надані медичні послуги. Знаю, що наші породілі охоче звертаються до пологового відділення Білозерки, і мені самій доводилося віддавати в дитяче відділенні лікарні вилучених із неблагонадійної сім’ї дітей. Але нашим жителям зручніше лікуватися в лікарні, яка знаходиться за 5 хвилин їзди від села, і якість обслуговування влаштовує. Навіщо шукати знайомих та домовлятися з лікарями, щоб полікуватися там, де ти хочеш?

Мені сьогодні відповідала одна з депутатів, що вона також хоче лікуватися у Феофанії. І це добре, що ми можемо вибирати де нам лікуватися. Хіба не в цьому суть медичної реформи? А децентралізація, про яку весь час всюди говорять – це не об’єднання територій, а, перш за все, надання додаткових повноважень. А ми не те що не можемо вибрати де нам лікуватися, ми навіть не маємо можливості про це висловитися!

Сьогодні на сесії мене звинувачували, що через мене не приймаються зміни до програми соціально-економічного розвитку, тому що я була проти одного з розділу доповнень до програми, що стосувався компенсації за пільговий проїзд залізничним транспортом. Виходить, що по моїй вині, бо я маю іншу думку за інших, а не по вині тих депутатів, які не прийшли на сесію, можуть бути зірвані районні програми! На сьогоднішній сесії всі депутати повинні були голосувати тільки «за». Таке враження, що депутати не представники громад, а прості статисти.

Ось так. Нажаль, шановні виборці нам відмовлено Білозерською районною радою у передачі коштів до обласної ради для лікування в наступному 2018 році у комунальному закладі ”Обласна лікарня відновного лікування”.

Можливо, об’єднання територіальних громад це саме той варіант, коли ми зможемо самостійно вирішувати свої питання, в тому числі і медичного обслуговування".

0 комментариев
25 сентября 2024, 04:30
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Яке сьогодні, 8 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
Сьогодні, 8 вересня, День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України. Віряни святкують велике церковне свято Різдво Пресвятої Богородиці. До Нового року залишилося 114 днів...
08 сентября 09:02
1080
Дія Сіті: нова ера українського IT-бізнесу
Україна робить значні кроки у розвитку інновацій, і одним зі значущих проектів є Дія Сіті. Він представляє унікальну платформу, яка відкриває нові можливості для IT-компаній, надаючи їм конкурентні пе...
27 августа 22:37
1018
Коли починає діяти гербіцид?
Дія гербіциду залежить від кількох ключових факторів, включаючи його хімічний склад, механізм дії, спосіб нанесення, а також від зовнішніх умов, за яких він застосовується. Тип гербіциду визначає, які...
27 августа 22:41
985
Как правильно выбрать портативную зарядную станцию для дома - практические советы
С приближением зимы подготовка к возможным перебоям в электроснабжении становится актуальной задачей. В свете постоянных угроз для энергетической инфраструктуры Украины, наличие надежного автономного...
04 сентября 16:09
876
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату Херсонської районної ради від ОПЗЖ Євгену Берестовому, який намагався дати хабар судді з Одеси. Берестовий визнав свою вину.Про це свідчить ухвала з судо...
16 сентября 18:46
378
6
В Україні змінили список предметів, які заборонено пересилати поштою: нові правила
В Україні змінили список предметів, які заборонено пересилати поштою: нові правила
Пересилання продуктів харчування поштою в Україні тепер здійснюється за оновленими нормами. Зокрема, тепер заборонені до відправки продукти визначають не за загальним терміном придатності, а за конкре...
12 сентября 22:00
637
3
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Російські війська атакували село Широка Балка Станіславської громади на Херсонщині, внаслідок ударів ворожих дронів поранені двоє людей.Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телегра...
04 сентября 16:09
713
2
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівникиУкраїнці очікують на зростання своїх заробітних плат. Працівники незадоволені рівнем свого доходу. Вони назвали серед...
04 сентября 01:47
770
2