Все новости Херсона

Лента новостей
Аналитика
Автоперевезення на курорти Херсонщини. Монополії нема
19 февраля 11:56
496
Автоперевезення на курорти Херсонщини. Монополії нема

Автоперевезення на курорти Херсонщини. Монополії нема

Сьогодні маршрутна мережа Херсонської області складається з 465 міжміських та приміських внутрішньообласних автобусних маршрутів, з них міжміських – 292, приміських – 173.

Херсонська ОДА у квітні 2015 року встановила граничні тарифи на автобусні перевезення пасажирів у міжміському та приміському внутрішньообласному сполученні на рівні 40 коп. за квадратний метр. Як повідомили в управлінні транспорту, дорожньої інфраструктури і зв’язку ХОДА, пасажирські перевезення в області здійснюють 29 перевізників.

На маршрутах працюють 16 базових пасажирських автопідприємств – ТОВ «Каховське АТП-16506», ПРАТ «Херсонське АТП-16527», ВАТ «Бериславське АТП-16537», ПРАТ «Великоолександрівський автопарк», ТДВ «Новотроїцьке АТП-16541», ПРАТ «Нижньосірогозьке АТП-16542», ПРАТ «Великолепетиське АТП-16543», ПРАТ «Верхньорогачицьке АТП-16546», ПРАТ «Каланчацьке АТП-16549», ТОВ «Компанія «Югтранс», ВАТ «Цюрупинськ-автотранс», ТОВ СП «Ямак», ТОВ «Іксора», ТОВ «Авто-Лайф», ПП «Корсар», ПФ «МИС».

Крім того, перевезеннями займаються три приватні фірми-перевізники – ПВКФ «Сілур», ТОВ АТПП «Сармат», ПВКП «Анта-Шиппінг». Також на рейси виходять автобуси 10 приватних підприємців-перевізників: ПП Гринько Г.І., ПП Кулида С. І., ПП Камінський О. В., ПП Де-Луко М. Ф., ПП Монастирьов Ю. В., ПП Шмагановский О. В., ПП Барнак Ю. М., ПП Гридасова Л. А., ПП Поярков Б. Г., ПП Демчук O. A.

В управлінні стверджують, що щодня на 23 автостанціях і 2 автовокзалах Херсонської області перевізники виконують 1956 рейсів, на які виїжджають 1106 автобусів. Не секрет, що найбільш прибуткові маршрути з’єднують обласний центр і курорти області. Зокрема, на узбережжі Чорного моря це маршрути «Херсон-Скадовськ», «Херсон-Більшовик», «Херсон-Лазурне», «Херсон-Залізний Порт».

На Азовському морі курортні маршрути йдуть у напрямку Генічеська. Далі по Арабатській стрілці в Щасливцево та Стрілкове доїжджають лише деякі перевізники, оскільки в сезон транспортне сполучення між населеними пунктами забезпечують місцеві представники курортного бізнесу. Найбільшу кількість курортних маршрутів обслуговує ПРАТ «Херсонське АТП-16527». Акціонерами є Юрій Монастирьов (на фото) і Володимир Вишнівський. Автобуси цього підприємства працюють на згаданих вище чотирьох рейсах з Херсона на чорноморське узбережжя. Крім того, вони працюють на маршрутах «Херсон-Генічеськ» і є єдиними, хто довозить відпочивальників до Стрілкового (Арабатська стрілка). Також Монастирьов (правда, вже в як ФОП) організовує автобуси до Щасливцево (Арабатська стрілка) та здає автомобілі в оренду.

У 2014 році Монастирьов намагався потрапити в «велику політику»: він був у списку партії «Відродження» на виборах до ВРУ, однак нардепом так і не став. Херсонське ТОВ «Іксора» працює на чотирьох «чорноморських» маршрутах і обслуговує регулярні рейси на Генічеськ. Засновник підприємства – Микола Джиганський (на фото). В обласному центрі підприємство є одним із восьми міських перевізників, а також забезпечує охорону адмінбудівлі Херсонської міськради і має право продажу квитків у Херсонському міжнародному аеропорту.

За даними місцевих ЗМІ, Джиганський колишній міліціонер, до 2010 року очолював Дніпровський районний осередок «Народної партії» і від 2005 року є керівником Херсонської обласної благодійної організації «Сприяння безпеці дорожнього руху».ФОП Камінський Олег Вікторович (Голопристанський р-н, с. Залізний Порт) – займається пасажирськими перевезеннями в напрямку чотирьох курортів Чорного моря: Скадовська, Більшовика, Блакитного і Залізного Порту. Також є власником невеликої бази відпочинку в Залізному Порту.

Приватний підприємець Шмагановський Олександр Володимирович (зареєстрований в Цюрупинську) працює на маршрутах «Херсон-Скадовськ» і «Херсон-Лазурне». Підприємець займається пасажирськими та вантажними перевезеннями, продажем автомобілів і запчастин, а також рекламною і туристичною діяльністю.
Два «курортних» маршрути «Херсон-Лазурне» і «Херсон-Залізний Порт» забезпечує ТОВ «Авто-лайф». Засновник – Олексій Сергійович Грибко. Фірма займається пасажирськими перевезеннями, ремонтом і орендою транспорту, має філію в Голій Пристані.

Олексій Грибко – екс-депутат Голопристанської райради від Партії регіонів, нині безпартійний. Минулого року був кандидатом в депутати Голопристанської райради від «Нашого краю», але не зміг набрати потрібної кількості голосів.
Раніше, будучи депутатом райради від Партії регіонів, Грибко став учасником гучного скандалу: у 2011 році Головавтотрансінспекція виявила в діяльності «Авто-лайфу» серйозні порушення і мала позбавити його ліцензії, але завдяки партійним зв’язкам з керівництвом району підприємство продовжувало працювати. Начальнику Головавтотрансінспекції за негативні результати перевірки фірми Грибка пригрозили звільненням і до логічного завершення справа не дійша.

ТОВ «Спільне українсько-шведське підприємство «Ямак» працює на маршрутах «Херсон-Більшовик» і «Херсон-Залізний Порт». Засновники «СП «Ямак»: «Busmarket Sweden AB» (внесок 1,404 млн. грн.); Олена Анатоліївна Круглова (мешканка Цюрупинська) (внесок 396 тис. грн.). Статутний капітал 1,8 млн. грн. Підприємство займається торгівлею автомобілями та автозапчастинами, пасажирськими перевезеннями та орендою автотранспорту. Круглова в якості гендиректора підприємства позиціонує себе меценатом і часто виступає спонсором заходів р. Цюрупинськ.

На рейси «Херсон-Скадовськ» виходять автобуси ПП Поярков Борис Геннадійович (Скадовськ). У минулому році безпартійний Поярков брав участь у виборах в Скадовську районну раду від «Батьківщини», але депутатом не став.
На цьому ж маршруті працює приватне підприємство ПП «Кулида», засновником якого є Сергій Кулида. Сам Кулида є депутатом Скадовської міської ради від Блоку Петра Порошенка, а раніше підтримував «Сильну Україну».
Також автобуси «Херсон-Скадовськ» ходять від приватного підприємства «Корсар» Василя Гребенюка.

Підприємець Гринько Р. В. обслуговує тільки прибережне село-курорт Більшовик. підприємець Демчук О. А. виконує рейси виключно на Лазурне. Олександр Демчук є депутатом Лазурненскої селищної ради (безпартійний, самовисуванець).
Приватне виробничо-комерційне підприємство «Анта-Шиппінг» Петра Копиткова займається перевезеннями на маршруті «Херсон-Залізний Порт». Підприємство має філію в Ялті АР Крим. «Анта-Шиппінг» була перевізником в обласному центрі поки у 2015 році у неї не виявили численні порушення Управління транспорту Херсонської міськради не розірвало договір. Зокрема, фірма надавала послуги меншою кількістю маршруток ніж це передбачалося договором, а також маршрутки не мали необхідних ліцензій.

Пасажирські перевезення за маршрутом «Херсон-Генічеськ» здійснює ФОП Юрій Михайлович Барнак.
Також рейси на Генічеськ виконує ТОВ «Компанія «Югтранс». Засновники – Геннадій Гоффарт і Дмитро Мусієнко. Фірма має філії в смт. Горостаївка, смт. Іванівка, смт. Верхній Рогачик, м. Генічеськ, м. Херсон. За даними держреєстру, 18 листопада 2015 року було порушено справу про банкрутство «Югтранса». Геннадій Гоффарт, крім «Югтранса», також є співзасновником компанії «Південний автоальянс» (Нова Каховка).

 Маргарита Коваленко, для «Наших грошей»

0 комментариев
27 июля 2024, 03:10
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Чиновники Херсонской ОВА получают самые высокие зарплаты среди работников областных администраций
Чиновники Херсонской ОВА получают самые высокие зарплаты среди работников областных администраций
Стало известно, сколько зарабатывают чиновники областных государственных администраций во всех регионах Украины. Наибольшими доходами могут похвастаться работники Херсонской ОГА.Об этом сообщила пресс...
29 июня 13:00
1272
З російського полону повернули херсонку, яку незаконно судили в Білорусі
З російського полону повернули херсонку, яку незаконно судили в Білорусі
Серед звільнених з російського полону — мешканка Херсона Катерина Брюханова. Про це повідомляє видання Район Херсон із посиланням на Президента України Володимира Зеленського.Катерина Брюханова родом...
29 июня 14:30
1229
Вперше в історії в основній сітці Вімблдону зіграють дві спортсменки з Херсонщини
Вперше в історії в основній сітці Вімблдону зіграють дві спортсменки з Херсонщини
На Вімблдоні — головному тенісному турнірі сезону на трав'яному покритті — українки встановили рекорд представництва: вперше в історії вісім спортсменок гратимуть в основній сітці. Дві з них — родом з...
29 июня 17:43
950
Все женщины хотят иметь белый спортивный костюм
Для девушек и женщин, которые ведут очень активный образ жизни, важно, насколько стильно они выглядят, поэтому спортивный костюм для них белого цвета станет отличным выбором. Также немало важно, чтобы...
03 июля 15:49
922
Цієї ночі російська армія атакувала Херсон дронами типу “Shahed”
Цієї ночі російська армія атакувала Херсон дронами типу “Shahed”
Уламки одного зі збитих безпілотників впали на місце, де знаходилися раніше пошкоджені транспортні засоби. Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.Через це виникла пожежа. На місце події операт...
26 июля 11:29
96
1
Ізраїльтянам із українським паспортом радять не відвідувати Україну
Ізраїльтянам із українським паспортом радять не відвідувати Україну
Посольство Ізраїлю рекомендувало чоловікам із подвійним громадянством (Ізраїлю та України) відмовитися від поїздок до України.Повідомлення у себе в Telegram  опублікував  посол Міхаєль Бродський."Реко...
02 июля 02:33
756
1
Нардеп підрахував, скільки чоловіків в Україні мобілізаційного віку
Нардеп підрахував, скільки чоловіків в Україні мобілізаційного віку
В Україні є 11 106 523 чоловіки у віці від 25 до 59 років.Про це розповів нардеп, член фракції «Слуга народу» і голова комітету ВР із питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв’ю «Громадськ...
06 июля 02:30
790
1
ISW: Путін прагне "остаточного" завершення війни, щоб знищити Україну
ISW: Путін прагне "остаточного" завершення війни, щоб знищити Україну
Російський диктатор використав зустріч з Віктором Орбаном, щоб виступити проти припинення вогню шляхом переговорів.Заяви та вимоги російського диктатора Володимира Путіна про закінчення війни свідчать...
07 июля 03:45
918
1