Все новости Херсона

Лента новостей
Люди
Андрій Гордєєв відкрив всю правду про себе
27 июня 12:25
258
Андрій Гордєєв відкрив всю правду про себе

Андрій Гордєєв відкрив всю правду про себе

Андрій Гордєєв призначений головою Херсонської обласної державної адміністрації Указом Президента України від  28 квітня 2016 року №178/2016. Він став наймолодшим серед усіх голів облдержадміністрацій в Україні. До приходу на цю відповідальну посаду Андрій Анатолійович вже багато зробив для області як народний депутат  Верховної Ради України. Андрій Гордєєв знає проблеми аграрної Херсонщини, її жителів та найголовніше - він пов’язує з Херсонщиною своє майбутнє. 

Ми пропонуємо вашій увазі нове інтервю із головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим, створене за матеріалами телеканалу ВТВ плюс.

Андрій Гордєєв: «Ми показуємо свій патріотизм не словом, а ділом».

На посаді голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв трохи більше року, і за цей час він з командою зробив чимало. Зазначимо одразу, перерахувати всі досягнення не вистачить навіть шпальт газети. Але наведемо кілька вагомих результатів, на які читачам варто звернути увагу. Лише минулого 2016 року у важливий інфраструктурний об’єкт економіки області - міжнародний аеропорт «Херсон» - інвестовано понад 120 млн. грн. Завдяки цьому у тому ж році здійснено майже 1000 рейсів, перевезено понад 150 тисяч пасажирів. Щодня у міжнародному аеропорту «Херсон» приземляються літаки зі Стамбула та Києва, а по неділях і з Анталії.

Співпрацюючи з лідером аграрного сектору України, компанією «Нібулон», Андрію Гордєєву вдалося відродити річкові пасажирські  перевезення «ракетою» по Дніпру. З травня діють маршрути  Нова-Каховка - Херсон-Гола Пристань, а з липня ракета на підводних крилах курсуватиме на Кінбурнську косу. Також Андрій Гордєєв вирішує питання добудови мостопереходу «ХБК-Таврійське» у Херсоні. Між тим молодому очільнику області ще зарано відпочивати на лаврах слави. Навпаки, життя ставить нові виклики і завдання.

Для Андрія Гордєєва пріоритетними є розвиток промисловості, аграрного сектору та альтернативної енергетики, завершення реформи децентралізації в області та втілення програми «Електронна охорона здоров`я».  Дбає голова ОДА і про молоде покоління: активно пропагує здоровий спосіб життя, розвиває футбол, популяризує регіон як туристичну Мекку. На особистому контролі Андрія Гордєєва також інвестиційна безпека та захист регіону від російського агресора. 

Доброго дня, Андрію Анатолійовичу. У колі близьких вас називають  «трудоголіком», ви згодні з цим?

- Напевно так. Бог наділяє людину розумом, фізичною силою та витривалістю. То чому ж не спрямовувати ці якості на користь справі. Ще змалку я звик всього досягати сам: працював ще школярем, сам знайшов потрібний університет і вступив до нього (батьки приїхали привітати лише на 1 вересня). Потім, влаштовуючись на роботу, конкурував зі зрілими досвідченими людьми. Коли докладаєш до чогось зусиль, то більше цінуєш перемогу, прагнеш покращити результат своїх старань. Так і вершаться великі діла.

Такі риси виховуються у батьківські родині. Давайте про вас. Звідки ви? Де народилися?

- Народився я в селі Надєждівка Чаплинського району. Мати – доярка, тато – тракторист. Пізніше ми переїхали до Томиної Балки Білозерського району, ближче до Херсона. У селі набагато важче жити, а тим паче бути успішним. З 12 років я працював. Тоді люди обмінювалися речами або продуктами, отримували купони. О третій годині я їздив у Херсон, щоб продати продукцію. Водночас ніхто не відміняв навчання. Це було справжньою школою виживання, але завдяки цьому я став таким, яким є зараз – відповідальним, конкретним, точним. Завжди повторюю «наполегливість і послідовність завжди приводять до успіху». Я раджу всім взяти ці слова на озброєння.

З чого почалася ваша кар’єра?

-Мені завжди подобались адвокати, мріяв стати юристом. У дитинстві перечитав всю шкільну та сільську бібліотеки. Згодом упевнився, що освіта коштує дуже дорого, тому підходив до навчання відповідально. Закінчив Міжнародний університет бізнесу і права з червоним дипломом. У виші очолював юридичну клініку, де надавалася безкоштовна правова допомога. Одного разу ми оформляли чоловікові позов до Європейського суду і він виграв справу. Як гонорар за виконану роботу нам принесли пакет черешень. Потім влаштовувався на роботу. Разом зі мною проходили конкурс дорослі досвідчені спеціалісти. Тоді думав: « Що я взагалі тут роблю зі своїм червоним дипломом?». Але коли вийшло, то зрозумів, що то все стереотипи, головне, щоб було бажання працювати, а  інше прибуде з часом.

Скажіть, будь-ласка, у якому віці ви очолили область?

- У 32 роки.

Що ви відчували, коли дізналися, що вас підіймають на вищі щаблі влади?

-Відчуття складно оцінити. Я ніколи не був держслужбовцем. Більшість людей, маючи приставку до свого імені «губернатор» або «депутат», одразу стають поважними, проханими, ніби, без них ніщо не освятиться в цьому житті. У мене все інакше. Сприйняв нову посаду як  можливість робити, покращувати, змінювати. Оскільки я сам з Херсонщини, з села, то прекрасно розумію, на що слід в першу чергу звернути увагу, яким чином вирішувати певні проблеми.

До цього ви вже попрацювали у Верховній Раді України.

-Так, близько півтора року я був обраним по мажоритарном округу – це частина Білозерського району, Херсон. Робота була цікава. У парламенті ми виконували по суті ті завдання, які я обіцяв виборцям. А коли з’явилася вакансія голови облдержадміністрації, запропонував свою кандидатуру. Багато колег відмовляли мене, адже до «мажоритарників» завжди повага в уряді. Але мій вибір свідомий, я був повен сил, натхнення і, звичайно, готовий до труднощів.

Я так розумію, у вас є спокуса вирішити завдання, які не довели до кінця ваші  попередники?

-Так, це драйв, який заряджає. У процесі - децентралізація, утворення ОТГ (об’єднаних територіальних громад). Уже є багато позитивних результатів та відгуків про неї. Попереднім «драйвом» був аеропорт. Нещодавно приїжджала делегація з Євросоюзу. До Херсона іноземці прилетіли на літаку. Далі, порт «Нібулон» у Голій Присатні, побудований менш ніж за рік. Люди постійно лають владу, дорікаючи, що нічого не робиться, і, чомусь, не звертають увагу на позитивні зрушення. Але ми показуємо свій патріотизм не словом, а ділом.

Скажіть як змінилося особисто ваше життя, коли ви очолили Херсонську область?

-З точки зору особистих питань, то не на краще. Дуже насичений графік, який позначається на здоров’ї .

Але ж це вам подобається?  

-Подобається, тому що є можливість працювати на якісний результат. Пишаюсь тим, що ми вчасно подумали про ремонт доріг у цьому році і вже з першого березня почали його робити. (На 2017 рік з державного бюджету на експлуатаційне утримання доріг загального користування області передбачено 103,3 млн. грн.- прим. автора). Зараз на контролі напрям Берислав-Мар’їнське.

 Я знаю, що ви любите українську пісню. Вона щось для вас символізує?

- Для мене українська пісня -  це те,  що єднає людей. На відкритті пам’ятника Івану Сірку в Каховці, я декламував слова пісні «Чорнобривці». Потім запитав у людей, чи не щемить у них в серці, а вони відповіли «так». Я упевнений, що на Херсонщині живуть справжні патріоти, і я сам є таким.

Отже ви і співати любите?

-Особливого хисту в мене немає , але у нас в родині є дуже гарна традиція колядувати на Різдво. Потім я подумав, що було б добре відродити цей звичай у всій області. Адже це наша історія, те, що повертає до батьківського коріння.

На відкриття пам’ятника І.Сірку ви брали  з собою сина. Скільки йому років? Ви також привчаєте його до всього українського?

-Кирилові 4 роки. Звичайно, він росте справжнім патріотом, який шанує українські традиції та звичаї. Я хочу, щоб кожен житель Херсонщини любив свій край і спрямовував усі сили на його розвиток. Розумію, що для цього потрібні певні умови. Саме тому ми працюємо для молодого покоління, будуємо державу на засадах демократії, без корупції та бюрократії.

Але ж ви не відхиляєте досвід? У вашій команді є люди поважного віку?

-У мене в радниках багато авторитетних, досвідчених людей. Кожне питання ми обговорюємо разом і рішення приймаємо спільно. Продуктивно оформлюємо досвід і амбіції в гарний результат. Я дякую Богу, що на моєму шляху зустрічаються люди, відкриті для діалогу. Ми всі працюємо на благо рідного краю, то чому б не робити це разом?

За якими якостями ви оцінюєте людей? Більшість представників вашої команди - молоді люди, нові для нашої області. Які якості вони повинні мати, щоб ви їм довіряли?

-По-перше – це порядність. Вона має бути на першому місці не тільки в роботі, а взагалі по життю. Тоді буде легко дивитись в очі близьким, рідним, друзям та колегам. Також важливим критерієм для мене є витримка. Інколи робота починається з 7-ї ранку і триває до першої години ночі. Ми задали собі такий темп, в якому можливо максимально швидко і якісно спрямовувати всі сили і ресурси на відродження області. Наша робота полягає в тому, щоб залишити після себе позитивний слід в історії.

Свої захоплення ви втілюєте у життя громади. Я маю на увазі футбол. У чому Ваш інтерес відродити спорт?

-Звичайно, я зацікавлений у тому, щоб на Херсонщині жили здорові люди. Сьогодні, коли гаджети входять у наше сучасне життя вже з пелюшок, слід заохочувати дітей до спорту. Торік на турнірі  «Шкіряний м’яч» я очолив Херсонську обласну федерацію футболу. І вже є результати: цього року ми залучили 7,5 тисяч дітей  до участі у змаганнях. Наступного року плануємо покращити цей показник. Даруємо школярам футбольні м’ячі, плануємо облаштовувати спортивні майданчики у кожному районі області. Діти ж у нас такі активні, їхню енергію потрібно правильно спрямувати. Чому б не виростити нового Віктора Коваленка, який прославлятиме Херсонщину далеко за межами країни?

Дякую за відвертість! Спілкуючись з Вами, я зрозуміла, що Ваше гасло «Не чекати», так чи ні?

-Напевно це молодість. Хочеться все і одразу.

Бажаю вам наснаги і подальших успіхів у роботі.

-Дякую.

                                                          За матеріалами інтерв’ю  ТРК ВТВ плюс.

0 комментариев
28 марта 2024, 20:02
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Многие украинцы получают дополнительный доход с того, что сдают в аренду жилье. Но при этом, они не платят налоги государству. Поэтому теперь налоговая научилась высчитывать владельцев, которые сдают...
25 марта 05:02
1994
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Депутати дійшли консенсусу.У ВР запевняють, що мобілізаційний законопроєкт можуть проголосувати вже у кінці березня. Гучні дискусії щодо норм скандального документа набирають обертів. Найбільший резон...
08 марта 04:00
938
РФ намагатиметься повністю захопити чотири області України, — розвідка Литви.
РФ намагатиметься повністю захопити чотири області України, — розвідка Литви.
Литовська розвідка оцінює, що Росія може підтримувати поточний темп війни в Україні та, ймовірно, зможе поступово наростити військовий потенціал у найближчому майбутньому. Про це повідомляє "Інститут...
08 марта 11:45
853
Українці можуть встановити прилад, який дозволить легально платити за електроенергію на сотні гривень менше: як називається
Українці можуть встановити прилад, який дозволить легально платити за електроенергію на сотні гривень менше: як називається
На оплаті рахунку за електроенергію можна серйозно заощадити – понад 260 грн. Причому це буде легально і без будь-яких порушень. Для цього достатньо звернутися до постачальника струму та встановити дв...
11 марта 04:45
837
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Наприкінці минулого року дванадцятирічна Іванка Хильченко з Олександрівки отримала грамоту від Головнокомандувача Збройних Сил України. Генерал Валерій Залужний відзначив школярку «За активну громадсь...
24 марта 14:34
213
1
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
901
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
296
1
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного коман...
20 марта 21:48
399
1