Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
З поборами в херсонських навчальних закладах розбереться прокуратура!
29 апреля 08:02
265
З поборами в херсонських навчальних закладах розбереться прокуратура!

З поборами в херсонських навчальних закладах розбереться прокуратура!

Головою правління громадської організації «Громадська безпека та розвиток» Олександром Гуляєвим направлено заяву до прокуратури на підставі офіційного звернення до ГО «ГБР»  батьків учнів, що проходять навчання в Херсонському Таврійському ліцеї мистецтв № 58, щодо постійних зловживань посадовим становищем та самоправством директором ліцею № 58 Альохіною Олександрою Григоріївною. Заяву зареєстровано, згідно діючому законодавству.

Батьки скаржаться, що вже 6 років з кожної дитини вимагається сплата благодійної допомоги навчальному закладу в обсязі 150 грн. на місяць. При цьому, кошти збираються готівкою та відсутній будь-який їх облік, зокрема неможливо встановити загальну кількість коштів зібраних учбовим закладом як благодійна допомога.

Проаналізувавши дані офіційних джерел та згідно наданих на запит громадської організації відомостей бухгалтерського обліку, сума отриманої  та використаної ліцеєм благодійної допомоги у грошовій та матеріальній формі склала  126 567,00грн. В цей же час, керівництво ліцею звітує про отримання благодійної допомоги на суму 156 960,36грн.  

Різниця складає 30 393,36грн. – благодійна допомога на вказану суму не була оприбуткована за даними бухгалтерського обліку.

Також є незрозумілий факт існування Приватного підприємства "Дитячий оздоровчий табір "ДИВОСВІТ". Із використанням свого службового становища всупереч інтересам служби та із метою отримання власної вигоди, Альохіною О.Г. та за її наказом  - іншими педагогічними працівниками ліцею Дитячий оздоровчий табір "ДИВОСВІТ" рекламується як заклад належний ліцею. 

При цьому  Альохіна Олександра Григорівна з 10.06.2010р. є єдиним засновником Приватного підприємства "Дитячий оздоровчий табір "ДИВОСВІТ" (код ЄДРПОУ 37125860), директором якого згідно відомостей реєстру є Альохін Євген Петрович (керівник з 08.06.2010). Хоча, згідно відомостей сайту оздоровчого табору, його фактичним керівником є  та ж Альохіна Олександра Григорівна.

Крім цього, батьки повідомляють що учні та співробітники ліцею всіляко спонукаються та під загрозами відрахування чи звільнення примушуються до відпочинку та роботи у вказаному таборі.

Також, батьки стверджуються що всупереч діючим нормативно-правовим актам з питань нормування викладання навчальних дисциплін, зокрема викладених у листі МОН України від 22.05.2015р. №1/9-253, директором ліцею зменшується кількість профільних навчальних дисциплін у навчальних планах, з одночасним їх переведенням в режим додаткових, та відповідно – додатково та окремо оплачуваних занять.

27.04.2016 зареєстровано ще одну заяву до прокуратури Громадської організації «Громадська безпека та розвиток» на підставі офіційного звернення до ГО «ГБР»  матері учня, який навчається в гімназії № 3 м. Херсона щодо постійних зловживань посадовим становищем та самоправством директором гімназії № 3 Петровим О. В. 

25.03.2016р., за ініціативою ГО «ГБР», сесією Херсонської міської ради прийнято рішення «Про систематизацію отримання благодійної допомоги для потреб закладів освіти м. Херсона»,  де пунктом 3  заборонено збір коштів батьків у навчальних закладах міста.  Пунктом 5 рішення персональну відповідальність за дотримання законодавства з питань отримання благодійної допомоги покладено на керівників закладів освіти. Пунктом 7 відповідальність за виконання даного рішення покладено на начальника управління освіти.

Однак, виконання даного рішення міської ради повністю ігнорується у практично усіма керівниками навчальних закладів м. Херсона та управління освіти, в тому числі і директором гімназії № 3 м. Херсона Петровим Олексієм Валерійовичем. 

Так, 17.04.2016 до ГО «Громадська безпека та розвиток» із заявою про допомогу звернулась мама учня Херсонської гімназії № 3. В заяві мати  зазначила що керівний та викладацький склад гімназії № 3 тривалий час примушують її здавати грошові кошти нібито для потреб закладу, а саме:

- Фонд класу – 300 грн.;

- Фонд школи – 300 грн.;

- Електроний щоденник, яким родина не користується, 10 грн. на місяць – 90 грн. на рік;

- М’ячі – 10 грн. з учня;

- Щоденник шкільний цього року 18 грн.;

- Охорона – 45 грн. на рік; 

- Прибирання – 63 грн. 

Терпець урвався, коли до неї зателефонувала класний керівник її сина, Обухова Тетяна Вікторовна, та у знахабнілому тоні почала вимагати з неї платню за прибирання в класі та внески у фонди класу та школи. Обухова Т.В. заявила, що дирекція школи вимагає від вчителів звітів про оплати шкільних потреб, і взагалі «…я же когда рожала, то должна была знать о том, что мне еще предстоит выучить ребенка, а если  меня что то не устраивает, то я могу забрать документы и перевести ребенка в другую школу.»

Директор гімназії № 3 Петров О.В. постійно зловживаючи службовим становищем, погрожуючи звільненням та іншими засобами впливу (зменшення часів викладання та інше), вимагає з вчителів примусово збирати кошти з батьків. Так, відомий факт, що з батьків дітей, що підуть до гімназії в перший клас у вересні 2016р., примусово збирають вступні 1200 грн. з учня в порушення всіх норм чинного законодавства, в т.ч. про благодійність. 

Петров О.В., повністю зневажає діюче законодавство, в т.ч. нормативні документі щодо врегулювання державної політики у сфері освіти та інші. Зневажливо ставиться до усіляких перевірок, в т.ч. з боку вищих органів освіти та правоохоронних органів, та переконаний у своїй безкарності.

Таким чином, директор гімназії № 3 Петров О.В. під щільним прикриттям начальника Управління освіти м. Херсона Ніконова Ю.М. зловживаючи посадовим становищем постійно самоправно порушує вимоги чинного законодавства України, щодо забезпечення добровільності благодійних внесків та їх бухгалтерському обліку, у тому числі неодноразових листів Міністерства освіти і науки України «Щодо благодійних внесків», а саме від 09.04.2012р. № 1/9-272 та від 05.09.2013р. №1/9-608, в яких постійно наголошувалось, що прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб відбувається виключно на добровільній основі.

Про подальший хід розслідування діянь директорів шкіл ГО «ГБР» буде повідомляти на своєму сайті  та через засоби масової інформації. Також ГО «ГБР» готує звернення до Миколаєнко В. та Ніконова Ю. щодо вимоги тимчасового відсторонення керівників двох навчальних закладів на час проведення слідчих дій.

0 комментариев
16 сентября 2024, 21:58
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Багатотарифні лічильники більше не діють: вартість популярної послуги рахуватимуть за єдиним тарифом
Багатотарифні лічильники більше не діють: вартість популярної послуги рахуватимуть за єдиним тарифом
Багатотарифні лічильники втратили свою функцію. З 1 серпня споживачам нараховуватимуть плату за комунальну послугу лише за загальним обсягом споживання. Йдеться про лічильники гарячої води, які встано...
20 августа 09:24
1157
Втрати України у Курській області: нардеп розкрив несподівані деталі
Втрати України у Курській області: нардеп розкрив несподівані деталі
Операція ЗСУ у Курській області - чи не найефективніший наступ за всю війну. Однак будь-який стратегічний ривок має свою ціну - це життя воїнів. Полковник СБУ та нардеп Роман Костенко відвідав програм...
29 августа 01:33
1106
Юні херсонські борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби
Юні херсонські борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби
Юні борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби.Про це повідомлояє у Фейсбуці Херсонська ОВА.У місті Берегове Закарпатської області відбувся відкритий чемпіонат ГО «Всеукраїнське ФСТ «Колос»...
22 августа 21:29
820
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
У День українського прапора на окупаційних сайтах «губернатора Херсонськой областт» та «Правительства Херсонской области» з'явились повідомлення про «вихід» Херсонщини зі складу Росії та привітання з...
23 августа 21:13
817
В Україні жінок навчатимуть добре оплачуваної професії: як записатись
В Україні жінок навчатимуть добре оплачуваної професії: як записатись
В Україні запустили проєкт з підготовки жінок-водійок автобусів з гарантованим працевлаштуванням – у такий спосіб влада хоче розширити професійний потенціал жінок у галузі пасажирських перевезень. Нав...
06 сентября 16:15
402
3
Що відбувається з цінами на хліб в Україні
Що відбувається з цінами на хліб в Україні
Українські пекарі попереджають, що їм доведеться підвищувати ціни на продукцію або згортати виробництво. А це, мовляв, означатиме перебої з хлібом. Серед причин називають подорожчання сировини, електр...
22 августа 13:03
857
2
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівникиУкраїнці очікують на зростання своїх заробітних плат. Працівники незадоволені рівнем свого доходу. Вони назвали серед...
04 сентября 01:47
550
2
Мольфар озвучив прогноз, скільки часу триватиме війна в Україні
Мольфар озвучив прогноз, скільки часу триватиме війна в Україні
Мольфар Макс Гордєєв ексклюзивно для УНІАН розповів, що війна в Україні буде тривати ще певний час, незважаючи на всі зусилля щодо досягнення миру."Мої бачення та розклад карт Таро вказують на кілька...
21 августа 01:18
1368
1