Все новости Херсона

Лента новостей
Life style
Як правильно розрахувати вартість утеплення фасаду
10 июня 21:22
702

Як правильно розрахувати вартість утеплення фасаду

Як думаєте, скільки чесно зароблених гривень ви витрачаєте на рік за опалення? 10.000? 15.000? А вам не здається ця сума злегка... завеликою, як для звичайної базової послуги? Якщо все ж таки згодні з тим, що платити так багато - не зовсім логічно, тоді пропонуємо прочитати цю статтю, де ми розповімо про метод економії на комунальних витратах.  

Утеплення фасадів - техніка оздоблення будівлі за допомогою пінопласту, яка покращує теплоізоляцію будівлі, знижуючи втрати тепла взимку і перегрів влітку.   

Найголовніша причина вибору такого методу утеплення фасаду - практично ідеальна теплоізоляція. Втрата тепла через стіни без зовнішнього оздоблення може доходити до 40%. Даний метод роботи зменшує протяги (а від нього можна і застудитися в багатьох випадках), помірну вологість, цвіль.  

Хто займається цими роботами, запитаєте ви? Повна назва професії - промисловий альпініст. Високі вимоги на етапі набору персоналу - практично внесок у якість і надійність утеплення будь-якого фасаду, за роботу над якими беруться робітники.  

Переглянути перелік цін на теплоізоляцію вашого житла можна ось тут.  

Підвищуємо надійність будівлі  

Дощ, вітер і сонце - фактори, які впливають на більшу частину всього, що перебуває на відкритому повітрі, і на будівлі теж. Через те, що міські служби рідко переймаються ситуацією стану житлових будинків у звичайних дворах, будівлі мають доволі непривабливий вигляд. Падає плитка, обсипається цегла і тріщини - знайоме явище? Тоді утеплення допоможе зміцнити конструкцію. Так, не набагато і ситуацію повністю це не виправить, але хоча б косметично задекорувати - цілком можливо завдяки промисловим альпіністам.  

Але на цьому переваги цих матеріалів не закінчуються. На сьогоднішній день існує безліч передових технологій і складних матеріалів, що дозволяють виробляти великий набір декоративних покриттів. Вибравши відповідний варіант, ви зможете оновити фасад і надати йому гідного вигляду.  

Роль промислових альпіністів під час утеплення фасадів  

Робота на висоті вимагає спеціальних навичок і відповідного спорядження. Промислові альпіністи є ключовою ланкою в подібних роботах.   

Нижче ми розглянемо кілька причин, через які залучення професіоналів до ізоляційних робіт на висоті стає важливою перевагою.  

Безпека та якість   

Промислові альпіністи. Про них ми вже згадували на початку нашого матеріалу, а в цьому розділі опишемо детальніше. Це люди з великим досвідом і рівнем знань. Їх відбирають і кваліфікують спеціально для виконання робіт з високим ризиком на великій висоті. Суворі заходи безпеки допомагають звести до мінімуму випадки, які можуть призвести до летального результату.   

Промислові фахівці скоротять ваш час роботи до половини. Вони можуть легко і ефективно переміщатися по різних ділянках зовнішньої поверхні будівлі без необхідності зведення великих конструкцій, таких як будівельні ліси або вантажопідйомне обладнання. Використання професійних працівників дає змогу значно підвищити швидкість утеплення та суттєво скоротити витрати на його проведення.  

У довгостроковій перспективі добре виконана якісна робота саме промислових альпіністів, а не робітників з умовного 3 під'їзду, коштуватиме навіть дешевше. Тому що не доведеться переробляти через кілька років. Звісно, ціни різнитимуться, як кущик полуниці і 50-річний дуб, але робота сертифікованих спеців при цьому не обсипається через 3-4 роки, а прослужить до 15 років.   

Що потрібно враховувати перед утепленням вашого фасаду  

Як підготовчий етап необхідна оцінка стану фасаду. Потенційними ознаками його непридатності є наявність тріщин, відшарування старого покриття та інші дефекти.  

Для утеплення фасаду існує 3 варіанти:  

- Мінеральна вата. Цей продукт має здатність відмінно ізолювати тепло і звук.

- Пінопласт. Він легший за вагою, ніж інші матеріали. Дешевий, але не такий міцний і довговічний, як інші матеріали.

- Пінополіуретан. Володіє хорошими тепловими характеристиками і високою міцністю. Але його недоліком є більш складна конструкція.  

Підготовка поверхні до роботи  

Підготовка поверхні фасаду проходить шляхом її очищення від бруду, пилу і старого покриття. Якщо необхідно, можна провести додаткову роботу з усунення проблем, які могли призвести до появи дефектів на виробі. 

Процес укладання ізоляційного матеріалу багатогранний:   

  • Спочатку наноситься клейовий склад.   
  • Потім укладається утеплювач.   
  • В останню чергу наноситься додаткове покриття в якості своєрідного щита.  

Після того як всі основні роботи виконано, потрібно провести остаточну перевірку - переконатися у відсутності дефектів і порушень технології.  

Фактори, що впливають на вартість утеплення  

Різниця у вартості утеплення розраховується залежно від площі фасаду. Якщо площа велика, то витрата матеріалів і час, необхідний для виконання робіт, вдарять по кишені.  

Вибір матеріалу також впливає на роботу. Якщо ви хочете отримати якість, то маєте бути готові за неї заплатити. Матеріали елітних марок дорожчі, краще ізолюють і довговічніші.  

Складність утеплювальних робіт   

Складність робіт залежить від трьох чинників:   

  • доступності фасаду;  
  • використання складного механічного обладнання/інструментів;  
  • кваліфікації найнятих робітників.

Все просто: зі збільшенням висоти будівлі зростає складність роботи та її вартість. Під час виконання висотних робіт потрібні професіонали, а також додаткові витрати на обладнання.  

Ще один фактор, що впливає на вартість подібних робіт - це сезонність. Ціни на утеплення різних частин фасаду залежать від типу клімату, характерного для району будівництва, особливо в зимову пору року.    

Промислові альпіністи зазвичай отримують погодинну оплату або оплату за фактом виконання конкретної роботи. Переваги очевидні: виїзна робота виконується якісно і швидко. 

Додаткові послуги про які слід подумати   

Зміщення кондиціонерів і антен також можуть вплинути на обладнання. Їх, можливо, доведеться переміщати. Підвіконня мають бути закладені або реконструйовані для зручності замикання віконних рам і мінімізації ймовірності потрапляння вологи.     

Комфорт та економія   

Кожному хочеться жити в комфортній обстановці, без перепадів температури протягом року, шуму за вікном і гучних сусідів зверху. За останній пункт не відповідаємо, але інші два надати зможемо. Утеплення фасаду захищає від холоду/спеки і трохи пригнічує шум з вулиці. 

0 комментариев
23 июня 2024, 06:12
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Військовий юрист пояснив, які проблеми можуть виникнути у тих, хто оновлює дані у "Резерв+"
Військовий юрист пояснив, які проблеми можуть виникнути у тих, хто оновлює дані у "Резерв+"
Військовозобов'язаному громадянину краще оновити свої дані в ЦНАПі або ТЦК, оскільки через застосунок "Резерв+" вони можуть у майбутньому загубитися. Про це "24 Каналу" розповів юрист у питаннях армії...
25 мая 01:45
1383
Мобілізація інвалідів з 1 червня: хто може піти служити, перелік хвороб
Мобілізація інвалідів з 1 червня: хто може піти служити, перелік хвороб
Усі військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років повинні оновити свої дані в ТЦК і пройти військово-лікарську комісію, щоб дізнатися свій ступінь придатності до служби в армії. УНІАН з'ясув...
30 мая 14:32
1085
Стало відомо, хто будуватиме ліцей на Херсонщині, який коштує 208 млн грн
Стало відомо, хто будуватиме ліцей на Херсонщині, який коштує 208 млн грн
Реконструювати ліцей в селищі Архангельське Високопільської громади Херсонщини буде ТОВ “Інвест-Монтажбуд” з міста Дніпро.Про це йдеться в договорі, який опубліковано на порталі державних закупівель “...
02 июня 12:09
989
У Херсонській ОВА показали наслідки останнього обстрілу Херсона
У Херсонській ОВА показали наслідки останнього обстрілу Херсона
У Херсонській ОВА показали наслідки останнього обстрілу Херсона.Відео у facebook опублікував керівник ОВА Олександр Прокудін."Вибухи у Херсоні не припиняються ні вдень, ні вночі.російські військові вк...
02 июня 12:49
979
Андрій Селецький: «Після запуску опитування про перейменування Нововоронцовки піднявся шалений резонанс, спротив – величезний»
Андрій Селецький: «Після запуску опитування про перейменування Нововоронцовки піднявся шалений резонанс, спротив – величезний»
Як перейменувати селища Нововоронцовка і Ленінське? З таким питанням до мешканців Нововоронцовської громади на початку травня звернулася місцева військова адміністрація. Попри те, що метою цього опиту...
28 мая 10:19
863
3
Як українці тікають від мобілізації: розслідування The Times
Як українці тікають від мобілізації: розслідування The Times
Військовозобов'язані чоловіки тікають з України не лише долаючи річку Тиса, а й підкорюючи гори. В оповитих туманом Карпатах водяться ведмеді, рисі, вовки та дикі кабани. А вершини гір покриті снігом...
07 июня 02:01
606
1
Закінчення війни: старець отримав сповнене надій видіння
Закінчення війни: старець отримав сповнене надій видіння
Зупинити кровопролитну війну в Україні, розв'язану Росією, може страшна глобальна катастрофа.Про це йдеться у пророцтві старця Ігнатія, опублікованому у Youtube. Він отримав сповнене надій видіння, де...
25 мая 01:15
1278
1
"Це з області фантастики": Плетенчук про можливу висадку ворога на правобережжі Херсонщини
"Це з області фантастики": Плетенчук про можливу висадку ворога на правобережжі Херсонщини
Він вважає, що у ворожих ДРГ мало шансів проникнути на підконтрольну Україні територію Херсонщини.У російських диверсійно-розвідувальних груп немає шансів проникнути на правобережну частину Херсонщини...
04 июня 18:08
652
1