Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Вакси та антивакси: конфлікт сьогодення
19 октября 20:12
2016
Вакси та антивакси: конфлікт сьогодення

Вакси та антивакси: конфлікт сьогодення

У 2021 році у світі (і Україна не виняток) в розмовній мові з'явилося два відносно нових терміни - "вакси" і "антивакси".

Неважко зрозуміти, що їх поява пов'язана з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і з кампанією по вакцинації населення від цього виду вірусу.


Як і належить у випадках радикальних настроїв, обидва табори допускають очевидні перебільшення.


З одного боку, активні прихильники вакцинації лякають людей припущеннями про високу захворюваність і навіть смертність, якщо людина не зробила бодай одну дозу вакцини. У разі ж, якщо вона відмовляється від цього, вакцинатори пропонують піти на повну самоізоляцію.

З іншого боку, є громадяни, які повністю відкидають вакцинацію. Вони стверджують, що вакцини при нинішньому розвитку вірусу недостатньо вивчені і при їх застосуванні люди можуть отримати для здоров'я не менш серйозні проблеми, ніж завдає сам вірус.


У Херсоні, який з 15 жовтня рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перейшов у так звану "червону" зону карантину, містяни також буквально поринули у палкі диспути на цю тему.

Зокрема, предметом для дискусій в останні дні стали величезні черги на вакцинацію, які вишикувалися в обласному центрі.

Як повідомляє на своїй сторінці в Фейсбуці політолог Дементій Бєлий, у центрі вакцинації в ТРК "Фабрика", який працює вже не перший місяць, зараз спостерігається справжній ажіотаж.


Вісім місяців йшла кампанія переконання: треба вакцинуватися, щоб врятувати життя собі і своїм близьким. Про це йшла мова з телевізора. Це говорили відомі люди. Випускалися бадьорі плакати. До цього закликали люди від влади. У відповідь тільки множилася кількість марення про небезпеку вакцин з боку звичайних громадян. Все більше і більше людей з палаючими очима заявляли, що у них є право не вакцинуватися. І ось, нарешті, з'явилися черги в центрах вакцинації, - пише Дементій Бєлий.


Своєю чергою старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Надія Жолобак вважає, що вакцинувати під час епідемії категорично не можна. А ще, за її словами, вакцинування може запускати процес самознищення власних клітин пацієнта.


А ось що написав у Фейсбуці громадський діяч Олег Зайченко


Сьогодні херсонців у 99% випадків косить коронавірус штаму "Дельта". А всі вакцини, що застосовуються в Україні, розроблені проти штаму "Альфа" … Знову для тих, хто не зрозумів. Вам колють вакцину, яка випущена для іншого штаму вірусу. Вакцина проти вірусу "Альфа", (той, який був раніше) неефективна проти вірусу "Дельта" (який є зараз). Навіщо вони це роблять? У мене є тільки одна відповідь: потрібно реалізувати залишки. Щоб купити нову партію вакцин. Щоб знову отримати відкат.


Своєю чергою, адвокат Ростислав Кравець,  в ефірі медіа-групи Голос.uа, зазначає:


У Законі України" Про захист населення від інфекційних хвороб" є пункт про обов'язкове проходження попереднього медогляду. А яка кількість громадян перед вакцинацією провела медогляд? Я думаю, одиниці.


Тим часом у Міністерстві охорони здоров'я продовжують наполягати на своєму.


В умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби в Україні єдиним способом захиститися від важкої форми хвороби та смерті від неї є вакцинація, - стверджує Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. - 97,1% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні в Україні, були невакцинованими, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини.


Також він додав, що “нещодавно були опубліковані дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США, які показують, що ризик померти у невакцинованих у 11 разів вищий, ніж у людей, які отримали дві дози вакцини. Ризик захворіти в 6 разів вищий у невакцинованих, у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини”. 


Тим часом поки "за лаштунками" вважається, що вакцинування - процес добровільний, багатьох громадян закликають на роботі обов’язково вакцинуватися. В іншому випадку їм загрожують відпусткою за свій рахунок і навіть звільненням.


Вгору
1 комментарий
29 марта 2024, 08:05
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
Російський диктатор Володимир Путін може вдатись до застосування ядерної зброї. В даному випадку, ситуація розвиватиметься дуже непередбачувано і стрибкоподібно. Про це під час чату на Главреді заявив...
21 марта 04:16
1226
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині
Екіпаж українського бомбардувальника пожертвував життям, зупиняючи окупантів на Херсонщині.Про це розповідається на сторінці Центр досліджень воєнної історії ЗСУ у facebook.12 березня 2022 року біля с...
12 марта 19:13
1015
Карпатський знахар розповів, коли закінчиться війна
Карпатський знахар розповів, коли закінчиться війна
За пророцтвом карпатського знахаря Любомира, відомо, коли закінчиться війна в Україні, та що чекає на Росію у майбутньому.Про це йдеться у відео, розміщеному у YouTube. Знахар Любомир проживає у глиби...
15 марта 03:33
976
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні близько 20% дорослого населення ніде офіційно не працює. При цьому роботодавці не можуть знайти фахівців навіть за високу зарплату. Війна, міграція населення та мобілізація кардинально зміни...
14 марта 09:19
826
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
921
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
108
1
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Одесит у масці та мантії намагався «магічно» перетнути кордон із Молдовою
Прикордонники затримали неординарного мешканця Одеси, який, за їхніми даними, збирався вплавь подолати дві річки, щоб потрапити до Молдови. При собі в нього була латексна маска, гідрокостюм та плащ-ма...
11 марта 04:33
417
1
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного коман...
20 марта 21:48
420
1