Все новости Херсона

Лента новостей
Криминал
Окупанти на Херсонщині масово не виплачують заробітні плати своїм підлеглим
13 сентября 18:12
263
Окупанти на Херсонщині масово не виплачують заробітні плати своїм підлеглим

Окупанти на Херсонщині масово не виплачують заробітні плати своїм підлеглим


На несвоєчасну виплату заробітної плати масово скаржаться співробітники підконтрольних російським окупантам установ і підприємств на Херсонщині. Подеколи зарплату їм не платять півроку і більше. Невдоволені такою ситуацією колаборанти і працівники окупаційних установ потихеньку звільняються і виїжджають – хто до Росії, хто до інших країн.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На масову невиплату заробітної плати скаржаться співробітники незаконно створених на Херсонщині окупаційних установ і підприємств. Свої скарги вони надсилають до доступних їм місцевих «гарячій ліній» і виливають своє обурення в окупаційних чатах та соцмережах. У деяких випадках зарплати не виплачують їм півроку і навіть більше.

Скаржаться на борги по зарплаті працівники окупаційної установи «Многофункциональный центр предоставления государственных и муниципальных услуг» – російського аналога нашого ЦНАП. Очолює її херсонський колаборант Огньов Володимир Олегович, 19 лютого 1987 року народження.

Вчасно не виплачують обіцяну зарплату в незаконному ТОВ «Специализированный застройщик «ЖК Таврия» з села Генічеська Гірка Генічеського району. Це підприємство разом зі створеним у липні 2024 року ТОВ «Специализированный застройщик «ЖК Лазурное» зі Скадовська очолює Корнєв Віталій Пєтровіч, який має податковий номер, отриманий в Краснодарському краю РФ.

На тривалу затримку з виплатою стипендій скаржаться студенти незаконного «Херсонского технического университета», з приводу боргів по зарплаті звертаються співробітники захопленого Дніпрянського психоневрологічного будинку-інтернату, зареєстрованого в місті Гола Пристань Скадовського району підприємства «Облводоканал» і «Управляющей компании «Тандем».  

Серйозні затримки з виплатою зарплати у окупантів почалися ще в минулому році. Відомо, що окупаційна адміністрація Генічеської громади, тоді ще очолювана колаборанткою Оленою Терських понад чотири місяців не могла виплатити зарплату співробітникам своїх структурних підрозділів за грудень 2023 року. 

Станом на квітень 2024 року незаконна адміністрація Генічеська заборгувала працівникам понад 6 мільйонів рублів. На додачу до цього окупанти заборгували по компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату 887 співробітникам її структурних підрозділів майже 2 мільйони рублів. 

Водночас найбільш неохоче загарбники виплачують зарплату і всі необхідні види допомоги тим, хто звільняється. Обіцяних грошей люди можуть чекати не один місяць після звільнення.

За словами Олени Терських, причина заборгованості – відсутність фінансування з боку окупаційного міністерства фінансів Херсонщини.
Одним із лідерів із заборгованості на тимчасово окупованій частині Херсонщини є незаконно створене ТОВ Приазовье Инвест» – будівельна компанія, представників якої загарбники називали інвесторами з обіцяного будівництва в Генічеську нового житлового кварталу. В лютому 2024 року цю компанію очолив Козлов Едуард Іванович з Самарської області РФ, який давно займається будівельним бізнесом на ТОТ України. Зокрема, в 2017 році він очолював створене окупантами в Севастополі ТОВ «Инвестиционная строительная компания «Благострой».

Відомо, що ТОВ «Приазовье Инвест» не виплачувало зарплати 29 своїм підлеглим понад півроку. З листопада 2023 року по квітень 2024 року сума заборгованості становила понад 18 мільйонів рублів. А за травень 2024 підприємство нарахувало, але своєчасно не виплатило майже 2,5 мільйонів рублів. Причому, борги має й сам її керівник Едуард Козлов: його зарплата з преміальними складає майже 400 тисяч рублів на місяць, тоді як рядові співробітники отримують не більше 40 тисяч рублів. 

Тим часом окупанти й досі не виплачують вчасно зарплату. В місцевих чатах співробітники установ окупаційної адміністрації Каховки скаржаться, що не бачили зароблених грошей понад два місяці. 

Понад 40 мільйонів рублів заборгували більше ніж тисячі своїм співробітникам й окупаційне міністерство транспорту та транспортної інфраструктури Херсонщини і підконтрольні йому установи. І хоча в окупаційних пабліках стверджують, що після втручання так званої прокуратури всі ці борги виплатили, в місцевих чатах люди пишуть, що це не відповідає дійсності.

«Багато хто з колаборантів дуже незадоволений і падінням рівня зарплат, і її несвоєчасною виплатою. Тому вони звільняються і виїжджають, хто куди – хто до Росії, хто до Європи. Тому в окупаційних структурах досі великий дефіцит кадрів і тому в захоплених школах окупанти змушені призначати, приміром, вчителями географії трактористів», – розповіли ЦЖР мешканці Генічеського району.

На фото: Колаборант Володимир Огньов. Скріншот відео
0 комментариев
19 сентября 2024, 04:04
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Місце та терміни закінчення війни в Україні: Портніков назвав два сценарії
Місце та терміни закінчення війни в Україні: Портніков назвав два сценарії
Ми можемо зараз укласти мир із Росією, якщо вона капітулює, але потім все одно повинні готуватися до нападу і знищення України.Про це розповів журналіст та політичний аналітик Віталій Портников на You...
02 сентября 00:45
939
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
У День українського прапора на окупаційних сайтах «губернатора Херсонськой областт» та «Правительства Херсонской области» з'явились повідомлення про «вихід» Херсонщини зі складу Росії та привітання з...
23 августа 21:13
889
Юні херсонські борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби
Юні херсонські борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби
Юні борці здобули медалі на чемпіонаті з вільної боротьби.Про це повідомлояє у Фейсбуці Херсонська ОВА.У місті Берегове Закарпатської області відбувся відкритий чемпіонат ГО «Всеукраїнське ФСТ «Колос»...
22 августа 21:29
879
Понад дві тонни заморожених собак перевозила вантажівка, яка потрапила в ДТП у центрі Миколаєва
Понад дві тонни заморожених собак перевозила вантажівка, яка потрапила в ДТП у центрі Миколаєва
Вантаж, який перевозив вантажний автомобіль Renault Master, що потрапив у центрі Миколаєва ввечері 28 серпня в аварію, виявився більш ніж дивним: як сказано в накладних, у кузові знаходилося 2,5 тонни...
29 августа 12:32
847
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Російські війська атакували село Широка Балка Станіславської громади на Херсонщині, внаслідок ударів ворожих дронів поранені двоє людей.Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телегра...
04 сентября 16:09
554
2
Багатотарифні лічильники більше не діють: вартість популярної послуги рахуватимуть за єдиним тарифом
Багатотарифні лічильники більше не діють: вартість популярної послуги рахуватимуть за єдиним тарифом
Багатотарифні лічильники втратили свою функцію. З 1 серпня споживачам нараховуватимуть плату за комунальну послугу лише за загальним обсягом споживання. Йдеться про лічильники гарячої води, які встано...
20 августа 09:24
1251
2
В Україні змінилися терміни подання показань газових лічильників: названо нові дати
В Україні змінилися терміни подання показань газових лічильників: названо нові дати
Тепер показання газових лічильників у серпні потрібно подавати після 5 числа. Один із постачальників оголосив нові терміни. Про це повідомили у пресслужбі компанії "Нафтогаз".В Україні в серпні змінил...
09 сентября 01:03
568
1
Мольфар озвучив прогноз, скільки часу триватиме війна в Україні
Мольфар озвучив прогноз, скільки часу триватиме війна в Україні
Мольфар Макс Гордєєв ексклюзивно для УНІАН розповів, що війна в Україні буде тривати ще певний час, незважаючи на всі зусилля щодо досягнення миру."Мої бачення та розклад карт Таро вказують на кілька...
21 августа 01:18
1481
1