Все новости Херсона

Лента новостей
Life style
Обкатка автомобільної шини: максимально збільште її продуктивність та довговічність
02 февраля 12:38
648

Обкатка автомобільної шини: максимально збільште її продуктивність та довговічність

Кожен автовласник хоче, щоб його шини прослужили якнайдовше, а також показали максимальну ефективність. Однак багато водіїв не усвідомлюють важливість правильної обкатки гуми. Цей процес, також відомий як «обкат», має вирішальне значення для максимізації продуктивності та довговічності автошини. У цій статті ми обговоримо ключові кроки для обкатки коліс і чому це коштує додаткових зусиль.

Що таке обкатка гуми?

Сьогодні багато автомобілістів вважають за краще використовувати всесезонні колеса. Найчастіше щоденні маршрути багатьох не мають на увазі виїзд за межі мегаполісу, де якраз ефективнішими були б шиповані шини. До того ж, випадання шипів багато хто пов'язує з низькою якістю гуми, часто забуваючи про те, що термін експлуатації автошини багато в чому залежить від того, якому навантаженню вони піддавалися спочатку після встановлення.

Обкатка автомобільної шини: максимально збільште її продуктивність та довговічність

 

Обкат - це процес поступового збільшення навантаження на нові шини, що дозволяє розкрити весь потенціал. Цей процес дозволяє гумі адаптуватися до передбачуваного використання та допомагає рівномірно розподілити навантаження по всій плямі контакту. В результаті шини працюватимуть краще і прослужать довше. Час не залежить від розмірів, тобто не важно чи це є 225 45 17, або типорізмір 185 60 14.

Чому важлива обката автошини?

На жаль, про таке поняття, як обкатка автошини, чув далеко не кожен водій. Втім, досвідченіші автовласники не завжди можуть відповісти, як саме повинна проходити дана процедура і для чого вона потрібна. І це при тому, що нічого складного в ній немає. Є кілька причин, чому обкату важлива:
Поліпшене зчеплення: поступово збільшуючи навантаження, шина краще зчеплюватиметься з дорогою та забезпечуватиме покращене зчеплення з дорогою. Це особливо важливо у вологих чи слизьких умовах.
Збільшення терміну служби автошини: правильна обкатка допомагає рівномірно розподілити навантаження по всьому протектору, знижуючи ризик нерівномірного зношування. Це, своєю чергою, призводить до збільшення терміну служби коліс.

Покращена керованість: правильно обкатана коліс дає кращу керованість та стійкість, роблячи ваш автомобіль більш безпечним та приємним в керуванні.

Як обкатати нові колеса

Перш ніж розкриються всі заявлені виробником характеристики автошини, вони повинні притертися і розім'ятися. У випадку з шипованою гумою необхідно врахувати, що металеві елементи повинні міцно встоятись у пазах, на це теж йде якийсь час.

Грамотні працівники шиномонтажних майстерень завжди попереджають клієнтів про необхідність дотримання певних правил безпосередньо після перевзуття.

Обкатка автомобільної гуми - це простий процес, який можна виконати всього за кілька простих кроків протягом перших 500-800 кілометрів:

  • Водіть обережно: уникайте різких прискорень та гальмування, а також високих швидкостей. Це допоможе шині поступово адаптуватися до передбачуваного використання. Не розвивати швидкість понад 90 км/год
  • Уникайте перевантажень: перевезення важких вантажів у автомобілі. Це допоможе запобігти надмірному навантаженню на гуму.
  • Змінюйте умови водіння: це може бути їзда містом, їзда шосе та звивистими дорогами. Не рекомендується наїжджати колесами на бордюри.

Перелічені вимоги викликані тим, що нова гума 205 55 16 має щільно сісти на обід. Після завершення процедури обкатки рекомендується знову відвідати шиномонтаж для того, щоб перевірити балансування коліс. Справа в тому, що за цей час шини можуть набути своєї форми, завдяки чому в ході подальшої експлуатації може виникнути нерівномірний знос. Якщо вірити середнім показникам, при щоденній їзді, на процедуру обкатки потрібно близько 10-15 днів — саме стільки часу потрібно для того, щоб накатати умовні півтисячі кілометрів.

Встановлюючи нові автошини, автовласник розраховує на те, що вона прослужить довго. Однак наприкінці сезону багато водіїв виявляють, що стан протектора говорить про зворотнє - швидкий ізнос, тобто малий ресурс і можливу швидку заміну. Зазвичай це стосується зимових коліс, а невдоволення людей спричиняє часткова втрата шипів.

Обкатка є важливим процесом для максимізації продуктивності та довговічності автошини. Дотримання вимог щодо обкатування покришок зрештою відбивається на стані гаманця автовласника.

Наступні рекомендації, ви можете переконатися, що гума правильно обкатано і готова надати найкращі враження від водіння, збільшивши ресурс удвічі, а то й утричі. Погодьтеся, це досить вагомий аргумент і не така слабка мотивація.

Так що не пропускайте цей важливий крок, знайдіть час, щоб правильно обкатати шину та насолоджуватися її перевагами довгі роки.

0 комментариев
18 мая 2024, 14:39
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Портніков пояснив, чому Путіну важливо змусити українців переїхати до центральних та західних регіонів країни
Портніков пояснив, чому Путіну важливо змусити українців переїхати до центральних та західних регіонів країни
Віталій Портніков прокоментував візит Єна Столтенберга до України, назвавши його прощальним, оскільки незабаром з'явиться новий генсек НАТО. Політичний експерт зазначив, що зараз дуже важливо, щоб Укр...
30 апреля 03:45
1024
Как выбрать подходящую варочную панель: руководство для покупателей
Варочные панели - https://www.siemens-home.bsh-group.com/ua/ru/pribory/prigotovlenie-i-vypekanie/varochnye-poverkhnosti - играют важную роль в кухонном пространстве, и правильный выбор может существен...
29 апреля 22:13
921
Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні
Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні
Найбільш нестійкою погода в Україні буває у липні. У цей період українцям варто приготуватися до "примх" природи.Цьогорічне літо в Україні буде теплим, але очікувати аномально високих температур не ва...
22 апреля 04:02
855
Вулиця знищена одним ударом: РФ вперше застосувала в Україні авіабомбу ФАБ 1500
Вулиця знищена одним ударом: РФ вперше застосувала в Україні авіабомбу ФАБ 1500
5 травня російські окупацінйі війська завдали потужного удару по Харківщині. Ціллю ворожої атаки стало село с. Моначинівка Купʼянського району.Про це йдеться у повідомленні очільника Харківської ОВА О...
06 мая 14:03
830
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
651
1
Світова війна: в Україні зійшлися два величезні альянси, - Bloomberg
Світова війна: в Україні зійшлися два величезні альянси, - Bloomberg
Бойові дії в Україні стали першим глобальним конфліктом нової холодної війни. Два величезні альянси опосередковано, але зіткнулися на полі бою в Європі.Видання Bloomberg пише, що війна в Україні розді...
14 мая 03:17
339
1
Чорнобаївська громада отримала понад 1200 книжок
Чорнобаївська громада отримала понад 1200 книжок
Чорнобаївська громада Херсонської області, у рамках всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!», отримала понад 1200 книжок.Їх для мешканців прифронтових та деокупованих регіонів зібрали зак...
02 мая 10:03
476
1
Встановлена ще одна картина, викрадена росіянами з Херсонського музею
Встановлена ще одна картина, викрадена росіянами з Херсонського музею
Список музейних робіт, які незаконно перебувають в Криму, поповнився ліногравюрою литовського художника Самуїла Розинаса.Про це повідомили працівники Херсонського художнього музею.В чергове переглядаю...
12 мая 12:20
311
1