Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
На «Таврійський ярмарок» з’їхалася вся Україна
29 сентября 11:22
309
На «Таврійський ярмарок» з’їхалася вся Україна

На «Таврійський ярмарок» з’їхалася вся Україна

У Новій Каховці провели найбільшу на півдні країни виставку-ярмарок, фестиваль козацької звитяги «Чумак-Фест» і круглий стіл «Шляхи розвитку економіки громад»
 Усе більше туристів почали приїжджати на Херсонщину не лише заради відпочинку на морі, а й щоб побачити тут щось цікаве і неординарне. В цьому переконався голова Присиваської громади Сергій Кліщевський.
— Питаємо у туристів: як ви до нас потрапили? Багато хто відпо­відає, що вони приїхали на море і вирішили заодно заїхати до нашого рожевого озера. Тож треба думати, як нам усім влаштовувати більшу промоцію Херсонщини і проводити більше заходів, що могли б бути цікавими жителям із різних куточків України, — сказав він.
Одним із таких заходів уже став масштабний всеукраїнський «Таврійський ярмарок». У цьому році його учасниками стали майже дві сотні підприємців з майже 20 областей. Біля деяких наметів не проштовхнутися: присутні з задоволенням розкуповували не лише м’ясні делікатеси з Закарпаття, а й крафтові сири з Мар’янівки та Бердичева, зварене в сусідній Каховці ексклюзивне пиво, смачні настоянки, текстиль українських виробників.
— Ми самі беремо активну участь у ярмарку: представляємо свою продукцію і спілкуємося з колегами з інших регіонів. Не випадково з 2019 року ми виступаємо його генеральним спонсором, — розповів виконавчий директор ТОВ «Агробізнес» Данило Репілевський. — Коли ми тільки-но почали продавати сири нашої торгової марки «Альпіна», у нас багато хто питав: де знаходиться село Мар’янівка? А тепер біль­шість людей знайомі і з нашою продукцією, і знають, де ми її виготовляємо. Це показник того, що ми розвиваємося і що не останню роль в цьому відіграють подібні заходи.
— Для Києва, де я жив раніше, подібні великі ярмарки давно є звичним явищем. Завдяки їм бізнес може прорекламувати себе, показати свої товари покупцям, поспілкуватися з ними віч-на-віч. Такий досвід завжди дуже цінний, — додав генеральний директор новокаховської компанії «Енерджі Продакт», що входить до промислово-будівельної групи «Ковальська» Віктор Дмитренко.
— Формати подібних виставок себе виправдовують на всі сто! Мені навіть здається, що одного такого ярмарку вже замало для Нової Каховки. Тому пропоную проводити їх частіше і не лише біля торговельного цент­ру «Оскар», а й на інших локаціях. Наприклад, у наших сухих плавнях. І ми готові це підтримувати, — запевнив гендиректор мережі магазинів «Властелин» Юрій Власов.
Вдячний організаторам «Тав­рійського ярмарку» власник торговельної марки цейлонського чаю «Мохан» Надараса Моханараса.
— Завдяки цій виставці про «Мохан» дізналась уся Україна. Тому я пишаюся партнерством з новокаховським ярмарком, — сказав він.
— Я добре пам’ятаю 1999 рік, коли цей ярмарок тільки починали. Ярмій тоді викручував нам руки, бо то був початок дороги, яку ми абсолютно не розуміли. А вже тепер, коли Нова Каховка стала райцентром, ми зрозуміли, що завдяки таким заходам можемо творити потужну історію нашого краю. Саме тому з’явився «Чумак-Фест», на який з’їхалися представники з усього Каховського району, області і наші побратими з Дрогобича та французького Сент-Етьєна дю Рувре, — розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

За словами організатора ярмарку, голови Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад Павла Ярмія (на фото), «Таврійський ярмарок» починали у тяжкий час. Тоді, після кризи 1990-х, місцеві під­приємці зібралися і вирішили показати всім, що бізнес ще живий, та зробити Нову Каховку кращою.
— Робили ми це не на порожньо­му місці, адже сусідня Каховка свого часу славилася своїми ярмарками. Паралельно зараз ми працюємо над створенням туристичного кластера «Соляна дорога — Чумацький шлях», який об’єд­нає багато різних громад. У радянських школах привчали, що весь наш південь до російської імператриці Єкатєріни був незаселеним і порожнім. Насправді ж у цих степах понад тисячу років тому перебували чумаки — носії української культури і звитяги. Саме вони були першими під­приєм­цями, першими дипломатами і першими воїнами. Тому я переконаний, що цей кластер матиме успіх. А в наступному році ми плануємо провести великий фестиваль до 520-річчя українського козацтва, — поділився планами Павло Ярмій.
Ідея туристичного кластера сподобалася міському голові Генічеська Олександру Тулупову.

— Це унікальна ініціатива для півдня України. Переконаний, що завдяки їй кількість туристів у нас тільки збільшуватиметься, — впевнений він.
— Дуже приємно, що з року в рік «Чумак-Фест» і «Таврійський ярмарок» стають більш креативними та цікавими. Громада Нової Каховки доводить: вони працелюбні та активні жителі Херсонщини. Я переконаний, що вже зовсім скоро наша область стане головним центром фестивального руху всієї країни, а «Чумак-Фест» обов’язково поповнить скарбничку відомих регіональних проєктів, — зізнався голова облдержадміністрації Сергій Козир.

На круглому столі він наголосив, що саме підприємницький, фермерський та промисловий актив області здатний зрушити з місця питання забезпечення комфортних умов для ведення бізнесу і, що особливо важливо, у невеликих громадах. Тому Сергій Козир запропонував створити місцеву робочу групу з формування локальної стратегії ефективного розвитку підприємництва та економічного розвитку громад кластерного типу.

— Її завдання — створити модель та методологію економічного розвитку невеликої громади, втілення її підприємницьких ініціатив, у тому числі шляхом вивчення європейського досвіду розвитку підприємництва в малих громадах та застосування його в місцевих умовах. Ми маємо стати для України новим Кримом, поки наш півострів не звільнено від окупантів. І у Херсонщини для цього є все: ріки, гори, вино, коньяки, кілька морів. Немає лише якісної промоції. Але я готовий долучитися до цього і всіляко підтримувати все, що змінить наш регіон на краще, — додав голова обл­держадміністрації.

Оргкомітет ХХІ всеукраїнської виставки-ярмарку «Таврійський ярмарок» висловлює вдячність за підтримку в організації і проведенні заходів до Дня міста Нова Каховка генеральному спонсору ТОВ «АГРОБІЗНЕС», офіційному спонсору «ГАЗОБЕТОН КАХОВКА КОВАЛЬСЬКА», спонсорам ДМК «ТАВРІЯ», ТД «Властелин», ТВО «НКЕМЗ», ТОВ «ДІ-ТРЕЙД», ТОВ «Вілар-Вікторія», ТМ «Мохан», «Фарм Фреш Груп».

Олександр ПІТОЄВ
Фото автора

Новий день
0 комментариев
18 апреля 2024, 06:30
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
Російський диктатор Володимир Путін може вдатись до застосування ядерної зброї. В даному випадку, ситуація розвиватиметься дуже непередбачувано і стрибкоподібно. Про це під час чату на Главреді заявив...
21 марта 04:16
1683
«Бʼють та ґвалтують без упину»: жінка-трансгендер з Олешок розповіла про життя в російській окупації
«Бʼють та ґвалтують без упину»: жінка-трансгендер з Олешок розповіла про життя в російській окупації
Українці, які виїжджають із окупації, розповідають про відчуття постійної небезпеки, коли живеш під контролем військових РФ«Бʼють, ґвалтують без упину, знущаються, якщо ти не такий, за їхніми мірками»...
10 апреля 12:33
1394
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1012
В українки перестав ловити Київстар: після чого прийшло неприємне SMS
В українки перестав ловити Київстар: після чого прийшло неприємне SMS
Після того, як жінка виявила, що її телефон перестав ловити мережу, вона звернулася до “Київстару”, щоб відновити його. Згодом вона почала отримувати сповіщення від різних фінансових установ про забор...
26 марта 03:45
975
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
595
2
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
429
1
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
647
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
658
1