Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Хто може отримати кошти від держави на путівку до дитячого табору від програми «єОздоровлення»
29 июня 10:12
116
Хто може отримати кошти від держави на путівку до дитячого табору від програми «єОздоровлення»

Хто може отримати кошти від держави на путівку до дитячого табору від програми «єОздоровлення»


Пілотний проєкт програми «єОздоровлення», який працює за принципом «гроші ходять за дитиною», стартував торік. Вперше путівки у дитячі табори не розподілялися в ручному режимі. Батьки, отримавши кошти на картку, самі обирали один із дитячих закладів і оплачували путівку. В результаті майже 2 тисячі дітей з малозабезпечених сімей відпочили без навантаження на сімейний бюджет.


Міністерство соціальної політики України оцінило такий формат як ефективний, тож у 2024 році проєкт продовжено, програма масштабується.


Хто може скористатися послугою «єОздоровлення»?

Путівки через «єОздоровлення» можуть отримати один із батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій:

  • діти з інвалідністю (здатні до самообслуговування), які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

Місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.


Ще одна умова: дитина НЕ отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку коштом державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.


Якщо діти підпадають під критерії програми, то батьки отримають сповіщення через додаток Дія або від працівників соцзахисту. Якщо такого повідомлення немає, можна самостійно перевірити на сайті Мінсоцполітики, чи має родина право скористатися програмою. Перевірка здійснюється по даних тієї особи, яка отримує допомогу малозабезпеченим сім’ям.


Що робити, якщо сім’я в переліку пільговиків відсутня?

Варто пам'ятати, що для участі в програмі «єОздоровлення» повинні одночасно виконуватися дві умови:

  • Сім’я отримує допомогу малозабезпеченій сім’ї.
  • Дитина віком від 7 до 18 років перебуває на обліку як пільговик і інформація по ній є в Реєстрі пільговиків з чинною категорією «Дитина з багатодітної сім'ї» або має інвалідність (крім підкатегорії А).

Якщо дитина відповідає цим вимогам, а в переліку пільговиків дані про неї відсутні, то її можна поставити на облік для отримання статусу «Дитина з багатодітної сім'ї». Для цього треба подати заяву до найближчого відділення Пенсійного фонду України.


Яка сума виплати?

На одну дитину передбачено 15 980 грн (п’ять прожиткових мінімумів для дітей віком 6–18 років). Кошти нараховуються для всіх дітей у сім’ї віком 7–18 років, які мають право скористатися програмою.


Використовувати кошти можна на купівлю путівки до будь-якого закладу оздоровлення та відпочинку, який бере участь у програмі. Вартість оздоровлення дитини залежатиме від категорії закладу.


Де діти зможуть безплатно відпочити цього року?

Якщо минулого року за програмою «єОздоровлення» дітей приймали лише Карпати, то у 2024 році географія зон дитячого оздоровлення та відпочинку значно розширена – це заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій областях та в місті Києві. Всі вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. Список закладів, які долучилися до програми, постійно оновлюється.


Як отримати гроші та розрахуватися ними?

Як і минулого року, батькам потрібно відкрити у відділенні «ПриватБанку» картку спеціально під виплату програми «єОздоровлення».

На неї прийдуть кошти від держави (для багатодітних родин – на кожну дитину віком 7–18 років), якими й можна буде розрахуватися за путівку.


Дали батьки спільно з дитиною зможуть самостійно обрати заклад і забронювати путівку. Для бронювання потрібно звернутися до керівника дитячого закладу з проханням надати згоду і підтвердити, що він може прийняти дитину (має бути зазначений строк перебування дитини в закладі й повна вартість путівки).


Розрахуватися за путівку карткою можна буде після приїзду дитини до закладу.

ВАЖЛИВО! Кошти необхідно використати впродовж трьох місяців з дня їх зарахування.


P.S. Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефоном +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 095 805 72 99.


Вгору
0 комментариев
01 июля 2024, 14:59
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Що вплине на курс долара у червні і яким він буде
Що вплине на курс долара у червні і яким він буде
Після значного підвищення на початку червня курс долара дещо знизився. Прогнозувати його подальші коливання досить складно, оскільки на курс американської валюти впливає безліч чинників.Проте експерти...
07 июня 13:01
1258
Окупаційна влада Херсонщини опублікувала список житлових приміщень, що мають ознаки “безхазяйного” майна
Окупаційна влада Херсонщини опублікувала список житлових приміщень, що мають ознаки “безхазяйного” майна
7 червня окупаційна влада Херсонщини повідомила, що нібито виявила на території окупованої Херсонської області житлові приміщення, що нібито мають ознаки “безхазяйного” майна.Про це повідомили на сайт...
09 июня 12:20
1162
Херсонська громада отримала чергову допомогу від японського народу
Херсонська громада отримала чергову допомогу від японського народу
Вже завезли першу партію поліетиленових труб, призначених для комунальних підприємств Херсонської міської ради, які надають послуги з водопостачання.Про це повідомив Роман Мрочко у Facebook.Допомога н...
20 июня 14:44
1115
Каховське водосховище знову з водою: що це означає?
Каховське водосховище знову з водою: що це означає?
Через рік після руйнування греблі Каховської ГЕС Каховське водосховище знову наповнене водою. Науковці розмірковують, як його можна використовувати надалі.Після руйнування греблі Каховської ГЕС Каховс...
13 июня 18:26
995
Підрив росіянами Каховської ГЕС: що утворилося на затоплених землях після катастрофи
Підрив росіянами Каховської ГЕС: що утворилося на затоплених землях після катастрофи
Енергетики хочуть відбудовувати ГЕС, натомість природоохоронці закликають відродити Великий Луг як природний заповідник.Російські окупаційні війська 6 червня 2023 року здійснили підрив Каховської ГЕС....
02 июня 14:29
1502
4
18-річний одесит пішов на пограбування, щоби не воювати
18-річний одесит пішов на пограбування, щоби не воювати
У Приморському районі Одеси 18-річний містянин пограбував жінку, щоб у майбутньому уникнути мобілізації.Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, пограбування сталося у середмісті – н...
18 июня 03:02
223
3
Окупанти намагаються спалити урожай на Херсонщині
Окупанти намагаються спалити урожай на Херсонщині
На Херсонщині окупанти продовжують нищити екосистеми регіону та спалювати цьогорічний урожай.Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.У дописі йдеться про те, що протягом доби...
05 июня 20:49
717
1
Як українці тікають від мобілізації: розслідування The Times
Як українці тікають від мобілізації: розслідування The Times
Військовозобов'язані чоловіки тікають з України не лише долаючи річку Тиса, а й підкорюючи гори. В оповитих туманом Карпатах водяться ведмеді, рисі, вовки та дикі кабани. А вершини гір покриті снігом...
07 июня 02:01
815
1