Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Які "солодкі" таємниці повинні знати херсонці про безвіз
15 мая 15:40
203
Які "солодкі" таємниці повинні знати херсонці про безвіз

Які "солодкі" таємниці повинні знати херсонці про безвіз

Минулого тижня ЄС прийняв остаточне рішення і надав Україні безвізовий режим. Про це повідомляє видання "Херсон онлайн".

Не дивлячись на те, що всі папери ще не підписані,  Президент України вже привітав мешканців.Підписання паперів відбудеться 17 травня в Європарламенті. Після цього в "Офіційному віснику" ЄС буде опублікований акт, а рішення ввійде в силу через 21 день після публікації.
 
Як прокоментував політичний фахівець: "Пересічним громадянам потрібно бути більш стриманими і пам’ятати, що все не так просто, а тому перед тим як кинутися стрімголів на кордон все ж з’ясувати, бодай для себе, чи всі прикордонні пункти насправді готові до того, аби українці перетинали кордон без візи? "
 
Також надали поради, про що треба пам`ятати у першу чергу.
Без візи можна перетинати державний кордон, маючи на руках головний документ – біометричний паспорт для виїзду за кордон, який має прошитий чип з усією інформацією про вас у електронному вигляді, у т.ч. і відбитки ваших пальців. 

Тож перед тим які їхати на кордон пригадайте: чи маєте ви вже «біометрію». Якщо ні, то спочатку відвідайте міграційну службу і замовте собі «диво» сучасності. 

Якщо у нас немає паспорта нового зразку, а ви хочете їхати (а тим більше якщо у вас там мультівіза на 5 років), що робити? Чи можете ви сподіватися, що перетнете кордон? Так, звичайно. Якщо діючої візи немає, то її можна відкрити, якщо маєте закордонний паспорт. Нагадаю, що українці мають право мати одразу два закордонних паспорти. Тож у вас може бути і звичайний, і біометричний. 

Не забувайте, що перебувати у Європі без візи ви можете не більше ніж 90 днів упродовж 180 днів. Що буде, якщо порушите? Вас депортують, заплатите штраф у 3000 тис євро, і вам заборонять в’їзд у ЄС на 5 років. Теж саме чекає вас, якщо будете там нелегально працювати, або навчатися. Стежити за кількістю днів перебування це ваша проблема, а тому якщо плануєте їздити часто і багато – краще заведіть «календар мандрівника», де будете чітко відзначати день та час перетину кордону. День – в’їзду, день – виїзду рахуються як два дні, навіть якщо ви в’їдете о 23.59, а виїжджатимете о 00.01. 

Пам’ятайте, що без візи ви не можете й далі в’їхати у Великобританію та Ірландію. Втім, є плюс: у Ліхтенштейн, Ісландію, Швейцарію та Норвегію не дивлячись на те, що вони не входять до ЄС, можна все ж в’їхати буз візи, адже вони входять до шенгенської зони. 

Не забувайте, що на кордоні й далі слід буде доводити певні речі: ваше матеріальне становище (не менше 50 євро на добу перебування, якщо їдете машиною - додаткові гроші на пальне) та мету подорожі, так само як і те, що ви не збираєтеся порушувати чинне законодавство і повернетеся у відповідний термін. Для цього вагомим аргументом можуть слугувати квитки зворотного виїзду. У разі, якщо поїздка комерційна, і ви не знаєте часу свого повернення, а там поважають ваші права, достатньо показати запрошення (при чому неофіційне) і пояснити, що ваші переговори можуть затягнутися. Як правило такі аргументи прикордонники приймають. 

Довести платоспроможність можна дома способами: обігові кошти, або кратка. Міф про те, що треба мати виписку з банку, або з роботи, – не більше ніж міф. Тревел чеки – давно вже не у моді, але їх ніхто не відміняв. 

Так само вас можуть попросити показати бронювання готелю. Але, якщо ви їдете самостійно (не у складі групи), цілком можливо що від вас приймуть відповідь, що ви плануєте зупинятися у хостелах, і поки не знаєте остаточного місяця зупинки. Для підтвердження ваших слів достатньо буде показати вашу «подорожню карту», т.т. маршрут вашої поїздки у якому будуть позначені можливі місця зупинки. А якщо ви покажете вашу бодай електронну переписку з тими, хто надає послуги відпочинку – прикордонники все це від вас сприймуть на «Ура!». Так само, як і не будуть вимагати від вас довідку з ЖЕКу про оплату 
за вивіз сміття, – це байки. 

Якщо ви їдете до друзів, то цілком прийнятним буде варіант запрошення (не офіційного через департамент поліції), написаного у довільній формі. Там повинні бути лише ваше прізвище і номер паспорта. А якщо там ще буде й контактна інформація – прізвище і номер телефону ваших друзів, то питань взагалі не буде. 

Якщо ви їдете на 1 – 2 дні, аби подивитися виставу у Віденській оперті, вам повірять, якщо ви покажете квитки на виставу, або на виставку картин у Луврі. 

Якою може бути мета поїздки? Ділова, туристична, сімейна, для навчання (короткострокового у об’ємі до 90 днів, для тривалого навчання доведеться отримувати довгострокову візу), участі у виставках, конференціях тощо. 

Пам’ятайте: як і раніше, ви не маєте права працювати у ЄС, якщо отримуєте за це заробітну плату (можете бути волонтером). Для того, аби отримувати зарплатню, треба повернутися в Україну – відкрити робочу візу і ще раз в’їхати на територію ЄС. 
0 комментариев
21 сентября 2024, 20:21
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Втрати України у Курській області: нардеп розкрив несподівані деталі
Втрати України у Курській області: нардеп розкрив несподівані деталі
Операція ЗСУ у Курській області - чи не найефективніший наступ за всю війну. Однак будь-який стратегічний ривок має свою ціну - це життя воїнів. Полковник СБУ та нардеп Роман Костенко відвідав програм...
29 августа 01:33
1283
Множественная миелома
Множественная миелома, миеломная болезнь, также известная как болезнь Калера, – редкий вид рака крови, поражающий костный мозг, кроветворную систему организма, и способный привести к проблемам с...
28 августа 16:46
1159
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії
У День українського прапора на окупаційних сайтах «губернатора Херсонськой областт» та «Правительства Херсонской области» з'явились повідомлення про «вихід» Херсонщини зі складу Росії та привітання з...
23 августа 21:13
974
Звільнилась радниця керівника Херсонської ОВА Тетяна Вязникова
Звільнилась радниця керівника Херсонської ОВА Тетяна Вязникова
Радниця керівника Херсонської обласної військової адміністрації Тетяна Вязникова звільнилась.Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.В Херсон Тетяна приїхала з Миколаєва разом із заступниц...
30 августа 16:20
882
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Депутат Херсонської райради, який намагався дати хабар судді з Одеси визнав свою вину: суд виніс вирок
Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату Херсонської районної ради від ОПЗЖ Євгену Берестовому, який намагався дати хабар судді з Одеси. Берестовий визнав свою вину.Про це свідчить ухвала з судо...
16 сентября 18:46
252
4
В Україні змінили список предметів, які заборонено пересилати поштою: нові правила
В Україні змінили список предметів, які заборонено пересилати поштою: нові правила
Пересилання продуктів харчування поштою в Україні тепер здійснюється за оновленими нормами. Зокрема, тепер заборонені до відправки продукти визначають не за загальним терміном придатності, а за конкре...
12 сентября 22:00
567
3
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Ворог атакував дронами Широку Балку на Херсонщині, є поранені
Російські війська атакували село Широка Балка Станіславської громади на Херсонщині, внаслідок ударів ворожих дронів поранені двоє людей.Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телегра...
04 сентября 16:09
628
2
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівники
Українці незадоволені зарплатами: названо середній дохід, який вимагають працівникиУкраїнці очікують на зростання своїх заробітних плат. Працівники незадоволені рівнем свого доходу. Вони назвали серед...
04 сентября 01:47
685
2