Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Яка користь від шкільних базарів
19 августа 07:25
549
Яка користь від шкільних базарів

Яка користь від шкільних базарів

З середини серпня майже по всім містечкам  традиційно настає пора так званих  шкільних базарів. І сьогодні прилавки рясніють найрізноманітнішими товарами. Звичайно, такий вибір  радує око, адже шкільний базар – це відмінна можливість придбати в одному місці все найнеобхідніше: підручники, шкільні ранці, портфелі, канцелярські товари, шкільну та спортивну форму, повсякденний одяг і взуття. Повністю зібрати дитину в школу, першокласника або учня випускного класу, тут можна всього за годину.

Збираючись на шкільний базар, постарайтеся не обмежувати себе в часі. Купівля шкільного приладдя не може проходити на бігу, адже кожну дрібницю потрібно вибирати ретельно і ретельно. Втім, фахівці вважають, що в цьому випадку дрібниць не буває. Зручні і красиві речі повинні допомогти йому пережити вашій дитині швидше і легше повернутися до шкільного життя після літніх канікул.

Головним приводом для хвилювання батьків та дітей на таких заходах інспекція вважає відсутність в місцях масштабної виїзної торгівлі комфортних умов для роботи продавців та покупців: немає обладнаних примірочних, ускладнений доступ до вітрин і стелажів. Крім того, істотні корективи іноді вносить нестійка погода -літня спека  змінюється  дощами та грозами. Якщо покупці можуть вибрати зручний час для знайомства з асортиментом, то продавці, перебуваючи на роботі, змушені не тільки стоїчно переносити ці сюрпризи природи, а й часом рятувати товар.

Дехто вважає що шкільні базари – це пережиток минулого і від них потрібно йти до цивілізованої торгівлі. Як і всякі базари, де зовсім незручно робити покупки.  У нас же був відмінний досвід, коли в кожному місті працювали універмаг і «Дитячий світ». Багато споживачів, впевнені, віддають перевагу саме обладнаним магазинам.

В нашому місті достатньо торгових точок з продажу необхідного шкільного асортименту, в вдосталь їх і на ринках міста і на території «Херсоноблагробуду». До того ж значна частина людей їздять до сусіднього Херсону обрати такі речі, щоб діти якось відрізнялись від однолітків.

Вибрати пенали, рюкзаки, зошити і ручки не становить для батьків та їхніх дітей ніяких труднощів. А ось з вибором шкільної форми виникає найбільше проблем, адже учні хочуть відрізнятися від своїх однокласників тими чи іншими аксесуарами або елементами форми. Виробники стежать за попитом, тому пропонують в торговельній мережі великий вибір шкільної форми.В зв’язку з цим споживачі роблять швидкі сучасні покупки в Інтернеті. Товари за бажанням привозять додому, не обмежені способи доставки, та і є можливість спокійно обрати все що потрібно.

Наслідком торгівлі напередодні школи є чисельні скарги покупців на неякісні рюкзаки, взуття, одяг тощо. Тому інспекція звертає вашу увагу на те, що деякі оптові торгові фірми добротні вироби з натуральних матеріалів  намагаються не закуповувати, адже свої 100% прибутку простіше поставити на поліестер або полівіскозу, начепити бирку шерсть і “втюхувати” довірливому покупцю, якого життя так і не навчила не вірити всьому, що говорять і що пишуть. А тут і не зле б згадати Козьму Пруткова, у якого майже на кожній сторінці було написано – “Не вір очам своїм!” і “Дивися в корінь”.

Цінуючи своє ім’я відповідальні виробники та фірми завжди вказують реальний склад сировини на своїх ярликах. Купити дійсно вовняну або напіввовняну шкільну форму можно, але приготуйтеся заздалегідь – коштувати дешево віна не може!

Поради покупцям

Радимо купувати шкільну форму, в якій міститься мінімум синтетики, при цьому основний пріоритет – зручність.

Для блуз та сорочок найкраще підійдуть натуральні матеріали – бавовняні із вмістом віскози. Допускається незначний вміст синтетики для того, щоб тканина не м’ялася.

Зокрема, для штанів, піджаків та сарафанів – ідеально підходить напівшерстяний матеріал, тому що він теплий, легкий, не мнеться, зручний у пранні.

На жаль, визначити на місці якість товару надзвичайно складно, однак, є непрямі ознаки високого вмісту штучних матеріалів: “В експлуатації на такому товарі з’являються окатиші, матеріал жорсткий і ковзкий – це поліефірні волокна”.

Купуючи форму на базарі, обов’язково вимагайте паспортизацію (навісний ярлик з інформацією про виробника, датою виготовлення та складу тканини)  виробу. Якщо чека не дають, краще взагалі відмовитися від покупки, тому що без цього документа ви не зможете повернути неякісний товар.

Нагадуємо, що шкільні товари, у тому числі шкільна форма, не підлягають обов’язковій сертифікації, тому в реалізатора шкільної форми необхідно вимагати декларацію відповідності.

«Декларація відповідності – документ, що видає сам виробник або компанія-імпортер і який підтверджує, що продукція якісна. Після цього продукцію необхідно зареєструвати в органі по сертифікації (“Укрметртестстандарт”)».

Абсолютно всі товари дитячого асортименту повинні підтверджуватися гігієнічними висновками, будь то канцтовари іграшки, одяг, взуття. Покупець має повне право вимагати у продавця гігієнічний висновок. Якщо продавець відмовляється надавати документ – краще відмовитися від покупки такого товару, оскільки до складу яскравих пластмас можуть входити барвники, заборонені для дитячих товарів.

Джерело: "НКонлайн".

0 комментариев
29 марта 2024, 11:23
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
РФ намагатиметься повністю захопити чотири області України, — розвідка Литви.
РФ намагатиметься повністю захопити чотири області України, — розвідка Литви.
Литовська розвідка оцінює, що Росія може підтримувати поточний темп війни в Україні та, ймовірно, зможе поступово наростити військовий потенціал у найближчому майбутньому. Про це повідомляє "Інститут...
08 марта 11:45
888
За крок до захоплення Києва: Буданов розкрив унікальні деталі, хто та як зупинив окупантів
За крок до захоплення Києва: Буданов розкрив унікальні деталі, хто та як зупинив окупантів
Викрити плани російського Генштабу ГУРівцям допоміг надійний інформатор.Стало відомо, хто та як зупинив окупантів за крок до захоплення Києва 2022-го року. Якби ЗСУ не прийняли бій, то Путін зміг би р...
10 марта 03:45
877
Українці можуть встановити прилад, який дозволить легально платити за електроенергію на сотні гривень менше: як називається
Українці можуть встановити прилад, який дозволить легально платити за електроенергію на сотні гривень менше: як називається
На оплаті рахунку за електроенергію можна серйозно заощадити – понад 260 грн. Причому це буде легально і без будь-яких порушень. Для цього достатньо звернутися до постачальника струму та встановити дв...
11 марта 04:45
870
Новокаховчан, яких залишили без світла і води, окупанти закликають «запастись терпінням»
Новокаховчан, яких залишили без світла і води, окупанти закликають «запастись терпінням»
Окупанти, як вже писав NewDay.ua, нічого не можуть вдіяти з аварією на трансформаторах у Новій Каховці, тому у місті і населених пунктах, розміщених поряд, вже тривалий час немає електроенергії. А, от...
02 марта 20:35
807
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом доби армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами
Протягом 14 березня армія РФ атакувала Херсонщину 30 FPV-дронами та скинула 17 осколкових боєприпасів.Про це повідомили Сили оборони півдня України.Зазначається, що окупаційні війська хаотично обстріл...
15 марта 18:53
618
3
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
927
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
316
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
114
1