Все новости Херсона

Лента новостей
События
Як впоратися з осінньою хандрою
12 октября 11:59
145
Як впоратися з осінньою хандрою

Як впоратися з осінньою хандрою

Осіння хандра – явище сезонне, таке, що проходить, проте, має свої наслідки, в тому числі і фінансові. Адже співробітник, який перебуває в такому стані, може не повною мірою виконувати свій робочий функціонал, а в результаті можуть з'явитися, наприклад, незадоволені клієнти та/або партнери. І це може негативно вплинути на бізнес. 

За статистикою ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров'я), щорічні виробничі втрати від сезонних депресій оцінюються в 1 трильйон доларів. А до таких депресій схильні понад 300 мільйонів людей у світі. Тут, швидше за все, йдеться про депресію як про медичний діагноз, поставити який може тільки фахівець і призначити відповідне лікування.

При цьому набагато частіше зустрічається звичайний осінній сплін, хандра, занепад сил і зниження працездатності. Підйом уранці дається важче, хочеться більше часу проводити під ковдрою. Типові млявість, втрата мотивації, байдужість. Позитивні емоції притупляються. Звичайно, будь-яка людина має право на проживання подібних станів, але з тривалою осінньою нудьгою та хандрою можна і потрібно справлятися. Адже в такому стані мало того, що не дуже приємно перебувати, так він ще й може негативно позначитися на роботі.

Ось 7 порад, які допоможуть вам подолати осінню хандру.

Як відомо, навіть ранньої осені ми починаємо нудьгувати за літом, сонцем, морем, відпусткою. Порада №1 проста і технічна: нагадуємо собі про літо. Щоб розставання з ним не було таким болісним, на робочий стіл (або заставкою на екран комп'ютера) можна поставити фотографію сонячного пляжу. І не варто боятися ностальгії. Стан легкого смутку теж буває продуктивним. Крім того, можна вже почати планувати наступну відпустку. І ось тут включиться в роботу стимул: щоб оплатити наступну відпустку – слід попрацювати. Чим не мотивація? Очікування яскравої пригоди – хороші ліки від нудьги!

Порада №2 дизайнерська. Якщо є можливість, робочий стіл краще пересунути ближче до вікна, щоб мати змогу насолоджуватися останніми сонячними променями. А якщо керівник і колеги-сусіди по кабінету не заперечують - займіться дизайном інтер'єру того ж кабінету або хоча б свого робочого місця. Якщо все-таки говоримо про ваш стіл, то додайте яскравих барв - кольоровий секретер, наприклад, або стікери для записів, а ще листівки. Це додасть позитивних емоцій і відверне від негативних думок. А там, дивись, і колеги приєднаються. До речі, якщо дозволяє офісний дрес-код, додайте яскравості в одяг. Якщо ж на роботі все строго – купіть хоча б червоний килимок для миші або помаранчевий шарф – для виходів в обідню перерву.

Порада №3 гастрономічна. Чорний шоколад, банани, авокадо як джерела гормону радості – ендорфіну. Періодично влаштовуйте собі кави-брейки з різноманітними солодощами та заряджайтеся позитивними емоціями.

Порада №4 про активність і свіже повітря. Незважаючи на бажання закутатися в теплий плед або светр, важливо підтримувати рухову активність (особливо після вживання шоколаду в терапевтичних цілях). І навіть якщо погода залишає бажати кращого, в обідню перерву бажано виходити на вулицю, дихати свіжим повітрям і ретельно провітрювати робоче приміщення. Прогулянки теж можна проводити з користю - збирати каштани, жолуді, осіннє листя. Адже в осені та її яскравих барвах теж є своя принадність.

Порада №5 корпоративно-спортивна. Можна організувати з колегами корпоратив на природі, наприклад, влаштувати спортивні змагання чи пікнік.

Порада №6 баланс і планування. Не намагайтеся пірнути в роботу з головою і показати стахановський результат, мовляв, завантаживши себе по повній програмі, не залишиться часу на нудьгу. На якийсь час ви і, правда, відволічетеся, але дуже скоро можете відчути емоційне вигорання. Все-таки необхідно вибудовувати робочі завдання за пріоритетністю, планувати їхнє виконання і дотримуватися life-work баланс.

Порада №7 поділися усмішкою своєю. Мабуть, одна з кращих порад, яку дають більшість психологів, – шукайте привід для щирих усмішок, сміху і радості. Згадуйте смішні і добрі історії зі свого життя, розважайте, підбадьорюйте і підтримуйте своїх колег і, звичайно ж, себе. Але не перестарайтеся з гумором, щоб не перетворити робочий процес у нескінченний цирк.

І пам'ятайте, у природи немає поганої погоди, а ваш стан і самопочуття перебувають у ваших руках. Якщо є улюблена робота, то і справлятися з такими сезонними незручностями, як осіння хандра, завжди легше.

 

0 комментариев
25 апреля 2024, 17:16
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Російські "політичні еліти" не чекають на "непередбачувані, глобальні та кардинальні" зміни в країні під час нового президентського терміну Володимира Путіна.Як пише незалежне російське видання "Медуз...
27 марта 04:15
1763
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки ризикують життям, перепливаючи річку Тису, щоб не ризикувати життям на сході у війні проти Росії. Про це пише американське видання New York Times.Як пише газета, влада Румунії проі...
16 апреля 02:48
1568
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Професійний автогонщик та відомий байкер Олексій Мочанов зробив кілька зауважень щодо популярного в Мережі ролика, на якому п’ятий президент України Петро Порошенко мчить на мотоциклі «Хонда Ребел» по...
06 апреля 02:00
1038
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
Руководитель территориального центра комплектования и социальной поддержки в Херсоне вместе с подчиненным и местным жителем организовал коррупционную схему заработка на военнообязанных мужчинах.Об это...
15 апреля 18:03
958
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
731
2
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
722
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
167
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
209
1