Все новости Херсона

Лента новостей
События
Інформація Новокаховської ОДПІ
25 мая 13:42
192
Інформація Новокаховської ОДПІ

Інформація Новокаховської ОДПІ

Для українських військових платники податків Новокаховської ОДПІ перерахували понад 18 млн. гривень 

Протягом січня – квітня п.р. на підтримку українських військових платниками податків, які знаходяться на обліку в Новокаховській ОДПІ сплачено до бюджету 18,1 млн.грн. військового збору з приростом до минулорічних надходжень - на 3,9 млн.гривень. 
Платники податків відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору задля захисту державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України. 

Землевласниками Новокаховської ОДПІ сплачено понад 42 млн. грн. плати за землю

Плата за землю є одним із небагатьох видів платежів, які стовідсотково залишаються в бюджеті міста (району). Саме тому її надходження є край необхідними для міських та селищних рад. За січень – квітень п.р. до місцевих бюджетів Новокаховської ОДПІ надійшло 42 780,0 тис.грн. земельного податку та орендної плати, в т. ч. по відділенням: Новокаховським – 14 078,9 тис.грн., Бериславським – 4 225,7 тис.грн.,   Великоолександрівським – 4 641,0 тис.грн., Великолепетиським – 2 555,6 тис.грн., Верхньорогачицьким – 1 361,4 тис.грн., Високопільським – 1 425,9 тис.грн., Горностаївським – 1 805,1 тис.грн., Каховським – 11 690,9 тис.грн., Нововоронцовським – 995,6 тис. гривень. Це перевищує минулорічні надходження на 2 616,5 тис.гривень. Із вказаної суми 35 981,4 тис.грн. сплачено юридичними особами, 6 798,7 тис.грн. – фізичними.

Шановні платники податків!

З метою економії вашого часу, а також власних коштів на придбання бланків звітних документів, уникнення витраченого часу у чергах до інспектора або «вікна» прийому звітності при поданні звітності, (оскільки достатньо її лише сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм та передати через мережу Інтернет до фіскальної служби). Новокаховська ОДПІ запрошує вас до Пункту реєстрації користувачів для отримання електронних ключів.

Окрім цього ви маєте можливість: отримати гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок, оперативно оновлені формати подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційних каналах зв’язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів) та конфіденційно отримувати інформацію щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом.

Отримати електронний підпис та консультацію щодо його застосування можна, звернувшись до Відокремленого Пункту реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС при Новокаховській ОДПІ за адресою: м. Нова Каховка, вул. Горького, 11а, Центр обслуговування платників, телефон 4-52-88.

Оподаткування спадщини: ставки податку на доходи фізичних осіб 

Новокаховська ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області повідомляє, що порядок подання фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб (далі – платник ПДФО) податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) встановлений ст. 179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), згідно з п. 179.1 якої платник ПДФО зобов’язаний подавати Декларацію відповідно до ПКУ. 
Форму Декларації та інструкцію щодо її заповнення (далі – Інструкція) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 556). 
Декларація складається з семи розділів та передбачає відображення платником ПДФО, зокрема даних щодо доходів, які включаються та не включаються до загального річного оподатковуваного доходу, у разі отримання ним таких доходів. 
Відповідно до п. 164.2 ст. 164 ПКУ дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з розділом IV ПКУ, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО. 
Звертаємо увагу, що відповідно до п. 174.2 ст. 174 ПКУ для оподаткування визначених ПКУ об’єктів спадщини з урахуванням статусу податкового резидента/нерезидента спадкоємця та спадкодавця та ступеня їх споріднення застосовуються наступні ставки ПДФО: 
- 0 %; 
- 5 % (п. 167.2 ст. 167 ПКУ); 
- 18 % (п. 167.1 ст. 167 ПКУ). 
Згідно з пп. 6 п. 2 розділу ІІІ Інструкції сума доходу у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з розділом IV ПКУ, розмір якого визначається згідно з ст. 174 розділу IV ПКУ, вказується у рядку 10.5 Декларації. 

Внесено зміни до правил роздрібної торгівлі алкоголем та нафтопродуктами 

Новокаховська ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 353 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова № 353) внесено зміни до: 
- Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 № 854; 
- Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.1997 № 1442; 
- Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 506. 
Змінами, внесеними Постановою № 353, вищевказані законодавчі акти приведено у відповідність до вимог Закону України від 23.03.2017 № 1982-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями». 
Відтепер відмінено обов’язкове використання суб’єктами господарювання печаток і їм надано можливість використання підпису як основного способу засвідчення супровідних документів на продукцію. 
Постанова № 353 розміщена на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України «Урядовий портал» за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-postanov-kabinetu-ministriv-ukrayini01011 

Як підприємцю повідомити фіскальну службу про нового працівника 

Новокаховська ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області нагадує, що відповідно до Порядку повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженого постановою КМУ від 17.06.15 р. № 413, повідомлення про прийняття працівника на роботу подається фізичною особою-підприємцем до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів: 
- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису; 
- на паперових носіях разом із копією в електронній формі; 
- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більш ніж із п’ятьма особами. 
Інформація, що міститься в повідомленні про прийнятття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників і реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08.07.10 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

Лише легальні робочі місця гарантують наповнення бюджетів громад

Щоб територіальні громади не відчували брак коштів на виконання соціально-економічних програм представники бізнес-середовища повинні офіційно працевлаштовувати своїх найманих працівників. Саме відрахування ПДФО із зарплати є одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів. 

«Нелегальне працевлаштування – це не лише великі втрати держбюджету та місцевих громад через ненадходження ПДФО та військового збору, а й проблеми з отриманням соціальних виплат тими працівниками, котрі погоджуються працювати без укладення трудової угоди. Так звані «трудові нелегали» не можуть отримати гарантовані державою соціальні виплати у разі втрати працездатності чи претендувати на гідну пенсію. Така «економія» призводить до негативних наслідків в питанні наповнення бюджетів та соціальних гарантій громадянам», - звертає увагу начальник Новокаховської ОДПІ Галина Серебрянська.

Завдяки соціально відповідальному бізнесу, сплата ПДФО зростає, відтак- місцеві громади стабільно отримують вагомі надходження. 
Зокрема, за підсумками січня-квітня 2018 року з легальних доходів до бюджету спрямовано 175,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 20,3 відсотка більше минулорічних надходжень за такий же період. 

Новокаховська міська рада.

0 комментариев
28 марта 2024, 19:24
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Многие украинцы получают дополнительный доход с того, что сдают в аренду жилье. Но при этом, они не платят налоги государству. Поэтому теперь налоговая научилась высчитывать владельцев, которые сдают...
25 марта 05:02
1993
Після повернення з окупації, з вагою лише 15 кілограмів, померла 6-річна вихованка херсонського інтернату: що відомо
Після повернення з окупації, з вагою лише 15 кілограмів, померла 6-річна вихованка херсонського інтернату: що відомо
Анастасія була вихованкою інтернату для малюків у Херсоні. Під час захоплення військами РФ, її разом з іншими дітьми намагались ховати, але окупаційна влада незаконно вивезла дитину до Криму. Після по...
07 марта 02:45
928
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
900
Штраф за збирання березового соку: скільки доведеться заплатити
Штраф за збирання березового соку: скільки доведеться заплатити
В Україні розпочався сезон збирання березового соку – на торгових майданчиках вже з'явилися оголошення про продаж. Ціни залежать від продавця: можна купити як по 10 грн за літр, так і одразу 3-літрову...
14 марта 02:31
814
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
900
1
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
108
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
295
1
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного коман...
20 марта 21:48
398
1