Все новости Херсона

Лента новостей
События
Херсонцям не подобаються власні імена
15 февраля 11:35
144
Херсонцям не подобаються власні імена

Херсонцям не подобаються власні імена

Кожна людина може розпоряджатись власним життям, як забажає. І почати може з власного імені.  У столиці, за твердженням деяких ЗМІ, спостерігається справжній бум на зміну імен. Чи дісталось подібне явище і Херсонщини? Про це ми розпитали у заступника начальника головного територіального управління юстиції в Херсонській області - начальника відділу ДРАЦС УДР Олени Клименко.

- Якогось буму ми не спостерігаємо. За 2017 рік в області 468 осіб змінили власні імена та прізвища. Для порівняння: у 2016 році таких осіб було 629. – розповіла Олена Анатоліївна. – Змінити власне ім'я та прізвище може будь-яка людина, і для цього достатньо лише його бажання. Що стосується зміни по-батькові, то це можливо лише у випадку, якщо власне ім'я змінює батько. До речі, частіше змінюють власні імена та прізвища саме дівчата. Як же захотіли себе називати мешканці нашої області минулого року?

У пошуках себе

У Каховському районі жінки з Дарії перетворились на Валерію та з Наталі на Марію. А чоловік змінив Гагік на Гаг. А у самому місті Каховка одразу 4 жителів змінили імена.
Так, Олена стала Альоною. А Валерія поїхала на навчання до Польші і змінила ім'я на Єсенію. А Христині просто не подобалось власне ім'я, тому вона вирішила стати Софією. А от Данило вирішив зробити власне ім'я більш благозвучним і став Даниїлом.

У Новотроїцькому районі Христина стала Крістіною. А інша дівчина перед від'їздом за кордон з Тетяни перетворилась на Кріс. У Нововоронцовському районі двом жінкам і одному чоловіку не подобалось звучання власних імен. Тому вони їх змінили. А саме: з Віта на Вікторія, з Карини на Каріну та з Сос на Олександр.

Оновити власні імена захотіли і мешканки Олешківського району. Так, замість Галини з'явилась Анна, замість Орини – Аріна, а Оксана стала Ксенією. Дуже цікава ситуація склалась у Чаплинському районі. Там двоє мешканців змінювали власні імена вже вдруге. Так, Софія повернулась до імені, яким її назвали батьки, - Наталія. А Володимир знову став Дмитром. А от Лена вирішила стати Оленою.
У Генічеському районі усього 2 дівчини виявили бажання змінитись. Так, Єва стала Евеліною, бо їй дуже сподобалось ім'я. А Наталя перед весіллям з іноземцем перетворилась на Кароліну.

У Бериславському районі Данило став Даніїлом, Вікторія – Златою, а Ганна Анною. У місті Нова Каховка Олександра стала Діаною, а Ганна – Анною.

У Білозерському районі 8 людей захотіли щось змінити у власному житті. Одразу троє чоловіків отримали нові імена: Ігор став Олександром, Марко—Марком, а Микита – Денізом. Дівчата обрали собі такі імена: Лариса на Ліора, Ірина стала Аріною, Ганна змінила на Анна, Світлана на Ірина, Вікторія на Віталіна.

У Скадовському районі імена змінили двоє чоловіків. Так, Святослав-Роман став просто Романом, а Роман став Марком.
У Голій Пристані Валентина стала Валерією, Христина Крістіною, а Ганна стала Анною.

У Каланчацькому районі Олександра стала Алєкса, Даниїла перетворилась на Даніелла, а Фарус на Олександра.
Така ситуація в області. А що ж до самого Херсона?
У Суворовському районі міста Ніна стала Єленою, Олена – Альоною, а Олександра – Оленою.

До Херсонського міського ДРАЦСу звернулось одразу 8 чоловік. Двічі ім'я Ганна змінювали Анна, Вікторія ставала Вікторія-Тора, Зємфіра перетворювалась на Ріта, Інна на Інессу, а Лариса - на Лою. А от Людмила вирішила стати Міланою. А от Арсен змінив імя на Арсеній. Виявилось, що деякі з заявників вважають, що завдяки зміні власного імені їх доля складеться більш щасливо.

У Корабельному районі чоловіки імена не змінювали. Там лише Інна стала Евеліною, Софія перетворилась на Алєкс, Альона на Олесю, Олена на Альону та Альона на Алан.
У Дніпровському районі імена змінили 3 дівчини: Марина на Марія, Каріне на Кая та Наталія на Юлія.

Нове ім'я – за 5 гривень

Яка ж процедура зміни власного імені? Кожна особа віком від 16 років може самостійно змінити ім'я чи прізвище на бажане. 14–річним дозволено законом зробити це за згодою обох або одного з батьків.

При подачі заяви про зміну імені особі, яка досягла 16-річчя, треба пред'явити паспорт або свідоцтво про народження. Тим, хто досяг 14 років - свідоцтво про народження.
Крім того, до письмової заяви від особи віком від 16 років треба додати:

• довідку з місця проживання за умови, якщо від дня досягнення зазначеного віку минуло менше ніж один місяць;
• свідоцтво про шлюб або свідоцтво про розірвання шлюбу;
• свідоцтва про народження дітей, якщо вони неповнолітні;
• свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно було раніше змінено;
• фотокартка заявника.

Всі ці документи ви подаєте до відділів реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання. Нове ім'я ви отримаєте не безкоштовно. Треба сплатити державне мито – аж 5 гривень 10 копійок. Якщо ж процедура повторна, то 51 гривню. Вашу заяву розглянуть протягом 3 місяці – так встановив закон.

Проте, будьте готові, що у такому вашому бажанні вам можуть відмовити. Підстав може буде кілька: подання неправдивих відомостей чи перебування під слідством, судом, адміністративним наглядом, або наявність непогашеної або не знятої в установленому законом порядку судимості, або якщо охочого отримати нове ім'я розшукують українські чи іноземні правоохоронні органи.

Також це може бути офіційне звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника. Настав день, коли ви отримали нове ім'я. Що ж далі? Для початку ви отримуєте свідоцтво про зміну імені. Далі вам треба протягом місяця змінити свій паспорт громадянина України.

Далі - паспорт на нове ім'я, зміна картки платника податків, закордонного паспорта, водійського посвідчення, банківських карток і решти документів, що ідентифікують особу. Одночасно відділом державної реєстрації інформація про зміну імені надається до територіального органу міграційної служби, до районних (міських) військових комісаріатів та до органів національної поліції.

Олена ПІМЕНОВА

Источник: Херсонці

0 комментариев
24 апреля 2024, 10:59
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Російські "політичні еліти" не чекають на "непередбачувані, глобальні та кардинальні" зміни в країні під час нового президентського терміну Володимира Путіна.Як пише незалежне російське видання "Медуз...
27 марта 04:15
1746
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки тисячами переходять кордон, щоб залишити країну, - NYT
Українські чоловіки ризикують життям, перепливаючи річку Тису, щоб не ризикувати життям на сході у війні проти Росії. Про це пише американське видання New York Times.Як пише газета, влада Румунії проі...
16 апреля 02:48
1547
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1092
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Справжньої війни ще не бачили: мольфар дав шокуючий прогноз на літо
Відомий мольфар Макс Гордєєв поділився двома прогнозами на літо. За його словами лише до кінця осені Україна отримає ще одну систему ППО Patriot, а наприкінці літа західні партнери нам передадуть якус...
19 апреля 14:32
1015
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
707
2
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
767
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
487
1
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини
 Бійці ЦСО «А» СБУ гарно працюють по ворожій логістиці на лівому березі Херсонщини.Про це повідомляється у телеграм на каналі Сил оборони півдня України. 
21 апреля 22:29
144
1