Все новости Херсона

Лента новостей
Общество
Херсонський Фонд державного майна святкує ювілей
27 июля 15:45
256
Херсонський Фонд державного майна святкує ювілей

Херсонський Фонд державного майна святкує ювілей

Приватизація завжди була серед головних пріоритетів економічної стратегії держави, основні орієнтири яких були закладені у 1991-1992 роках, а згодом процес розглядали як двигун економічних реформ у сфері побудови конкурентоспроможної національної економіки, забезпечення ефективного використання державного майна, запровадження прозорого та ефективного механізму реалізації державою своїх прав власника та підвищення якості управління державним майном. З того часу і стартував процес новітніх ринкових перетворень та реформування власності в молодій незалежній державі.

Саме тоді, 28 липня 1992 року, розпочало свою діяльність Регіональне відділення Фонду державного майна України по Херсонській області (нині - Регіональне відділення Фонду державного майна в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі), на долю якого випала почесна місія і роль стати інституцією в питаннях перетворення захисту майнових прав держави, творіння нового економічного простору держави та унікальної по місцю розташування та природним багатствам Херсонщини. 

Величезна складність і глибина процесу Приватизації вимагають здійснення широкого комплексу заходів, серед яких чільне місце посідають роздержавлення власності, демонополізація економічних ринків шляхом перетворення державної власності у багатоманітну систему рівноправних форм власності і господарювання. Ця проблема багатофакторна і має політичний, соціальний, організаційний і науково – технічний аспекти. 

Першим начальником Регіонального відділення стала Щербина Валентина Василівна - прагматик, економіст за фахом, з великим досвідом організаційної та аналітичної роботи, висококваліфікованого спеціаліста та чуйної людини, яка працювала на цій посаді до березня 2007 року. Це були роки навчання, становлення органу приватизації, пошуку шляхів долання перешкод в новітніх умовах докорінної перебудови суспільно-економічної структури економіки та системи господарювання в цілому. 

У 2007 році Регіональне відділення очолює Олександр Рудольфович Бронін, досвідчений фахівець, вмілий організатор, соціально відповідальний керівник. У цей час Регіональне відділення, здебільшого виконавши функцію з роздержавлення економіки краю, змістило акценти своєї роботи на ефективне управління державним майном із врахуванням впливу наслідків приватизації на захист соціальних верств населення. 2012 рік для Фонду державного майна та його відділень стає визначальним – прийнято Закон України "Про Фонд державного майна України". Вперше за 20 років діяльності Фонд як державний орган, що з 1991 року здійснює одну з найважливіших держави, отримав власний Закон, яким однозначно та чітко визначені його повноваження, закріплено статус Фонду державного майна як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Влітку 2013 року начальником Регіонального відділення призначено Теслюк Галину Василівну, яка і нині очолює орган приватизації. Ділова завзятість та активність Галини Василівни сприяють підвищенню іміджу статусної державної установи. 

Сьогодні Регіональне відділення відзначає свій ювілейний 25-й день народження. Для історії 25 років – це мить, а для колективу Відділення – роки напруженої, самовідданої праці в проведенні ринкових перетворень та реформування власності. 

Підсумовуючи 25-річну роботу у 2017 році Регіональне відділення інформує - змінили державну форму власності 584 об’єкти та комунальну форму власності - 1436 об’єктів, з них було створено майже 440 акціонерних товариств; приватизовано більш як 1550 об’єктів малої приватизації, з яких 107об’єктів незавершеного будівництва та 51 —об’єкти соціальної сфери. 
За ці роки перераховано до Державного бюджету від продажу майна державної власності – 190 млн. грн., в тому числі – близько 20 млн. грн. грошових надходжень. 

Регіональне відділення продовжує повертати довіру інвесторів до приватизації та самого приватизаційного органу. Триває вдосконалення структури регіонального відділення, забезпечено постійне підвищення кваліфікації працівників та їх відповідальності за доручену ділянку роботи. Регіональне відділення завершувало 1992 рік всього з п’ятьма працівниками. Був час, коли штат нараховував сто сімдесят осіб. А зараз у нас працюють 35 фахівців, причому переважна більшість - жінки. За ці роки ми стали великою дружною сім’єю. Середній вік наших працівників – 43 роки. 

Оцінка роботи Регіонального відділення - це оцінка роботи людей, які тут працюють. Саме вони створюють ділову репутацію установи. Працівники Регіонального відділення неодноразово були відзначені почесними грамотами Фонду державного майна України, Херсонської обласної державної адміністрації, обласної та міської ради і обласної організації профспілки працівників державних установ. 

Сьогодні можна впевнено стверджувати, що Регіональне відділення постійно знаходиться на передньому краю ринкових перетворень в Херсонській області, здійснюючи трансформування свідомості громадян у впевненості до майбутнього.

З нагоди 25-річчя з дня створення Регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вітаємо увесь наш колектив, наших надійних партнерів – фахівців органу приватизації, наших пенсіонерів - ветеранів приватизації і бажаємо здоров’я, щастя, мирного неба і сімейного благополуччя, успіхів у роботі в ім’я майбутнього України!

Джерело: прес-служба міськрада Нової Каховки

0 комментариев
29 марта 2024, 07:26
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
Російський диктатор Володимир Путін може вдатись до застосування ядерної зброї. В даному випадку, ситуація розвиватиметься дуже непередбачувано і стрибкоподібно. Про це під час чату на Главреді заявив...
21 марта 04:16
1226
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Депутати дійшли консенсусу.У ВР запевняють, що мобілізаційний законопроєкт можуть проголосувати вже у кінці березня. Гучні дискусії щодо норм скандального документа набирають обертів. Найбільший резон...
08 марта 04:00
949
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні близько 20% дорослого населення ніде офіційно не працює. При цьому роботодавці не можуть знайти фахівців навіть за високу зарплату. Війна, міграція населення та мобілізація кардинально зміни...
14 марта 09:19
826
Новокаховчан, яких залишили без світла і води, окупанти закликають «запастись терпінням»
Новокаховчан, яких залишили без світла і води, окупанти закликають «запастись терпінням»
Окупанти, як вже писав NewDay.ua, нічого не можуть вдіяти з аварією на трансформаторах у Новій Каховці, тому у місті і населених пунктах, розміщених поряд, вже тривалий час немає електроенергії. А, от...
02 марта 20:35
807
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
122
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
313
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
108
1
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Наприкінці минулого року дванадцятирічна Іванка Хильченко з Олександрівки отримала грамоту від Головнокомандувача Збройних Сил України. Генерал Валерій Залужний відзначив школярку «За активну громадсь...
24 марта 14:34
228
1