Все новости Херсона

Лента новостей
События
Херсон проти насильства
12 декабря 12:12
1226
Херсон проти насильства

Херсон проти насильства

Насильству немає виправдання!  В Україні майже кожна четверта жінка потерпає від насильства! Тільки 40% потерпілих розуміють, що їхні права порушені! 13 викликів про вчинення насильства в сім’ї щодня фіксують в патрульній поліції Херсона! 2278 чоловіків та 163 жінки в нашому місті перебувають на обліку як такі, що вчиняють насильство! Ми не можемо більше робити вигляд, що проблеми не існує! Настав час не тільки говорити, але й рішуче діяти!

Херсон проти насильства

Саме тому з 25 листопада по 10 грудня 2017 Херсон приєднався до масштабної Всесвітньої кампанії «16 Днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства». Протягом 16 днів в Херсоні було проведено чимало акцій та заходів, які мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми насильства. «Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство щодо жінок і дівчат» – гасло кампанії під егідою агенції ООН, до проведення якої у Херсоні приєдналось більше 30 організацій та ініціативних груп, а координатором став Фонд громади міста Херсон "Захист".

Херсон проти насильства Херсон проти насильства

Вже 24 листопада 2017 відбулась прес-конференція “Запуск всесвітньої кампанії 16 Днів проти ґендерно обумовленого насильства”.

Херсон проти насильства

А перед її початком яскравий помаранчевий колір (це офіційний колір кампанії) парасольок «підсвітив» вечірні сутінки в Херсоні на площі біля облдержадміністрації.

Херсон проти насильства

Громадські активісти, соціальні працівники, держслужбовці, журналісти, поліцейські, переселенки з Донецької та Луганської областей, представниці Спілки жінок Херсонщини, студенти та просто небайдужі херсонці стали учасниками старту кампанії «16 Днів активізму», долучившись до «Флешмобу міст» - підсвітивши помаранчевим світлом будівлю Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

Херсон проти насильства

Про старт всесвітньої кампанії «16 Днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства» було анонсовано 25 листопада 2017 на телеканалі “Скіфія” у програмі “Починайте ранок з нами”.


КРЕАТИВНІ СТОРОНИ КАМПАНІЇ:

Дуже креативно взяли участь в кампанії представники Центру культурного розвитку «Тотем» - вони відкрили 4 локації арт-маршруту по Херсону «Ми проти насильства!»:

  1. Проект «У ТЕМРЯВІ» у Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки (вул. Потьомкінська, 97).

Херсон проти насильства

2. Проект «Фольклор» у Кофейні КоКо (вул. Гоголя, 25).

Херсон проти насильства

3. Проект «А чого ти чекала?!» в Херсонському театрі імені Миколи Куліша (вул. Театральна, 7).

Херсон проти насильства Херсон проти насильства

 

4. Проект «Коли колір зайвий» (вул. Суворова 6, Будинок Вчителя).

​​​​​Херсон проти насильства Херсон проти насильства Херсон проти насильства

 

 

Херсон проти насильства

Креативністю відзначилась також акція Спілка жінок Херсонщини - фотофлешмоб «ВсеСвітЛюдини», який проводився протягом 16 днів кампанії у соцмережіFacebook. Учасники флешмобу викладали світлини, які, на їх думку, красномовніше за слова розповідали про внутрішню красу людини, та додавали коментарі про те, яку цінність має зображене на фото.

25.11.17. – 10.12.17. відбувався показ ролика соціальної реклами на тему насильства в сім'ї у форматі анімації на ТВ Херсона.


26 листопада 2017 в Херсонській бібліотеці ім. Олеся Гончара в рамках регіональної кампанії відбулася дебатна гра «Розуміємо, дискутуючи» від Херсонської молодіжної ініціативної групи «Кип’яток».

Херсон проти насильства Херсон проти насильства Херсон проти насильства

У двох раундах взяли участь студенти та активна молодь. А справжньою родзинкою третього відкритого раунду стала участь у дебатах експертів та громадських діячів. Підтримали молодіжну ініціативу Богдан Руденко (заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді), Дар’я Добриніна (активістка ініціативи «Херсон – територія вільна від насильства»), Ольга Чебукіна (представниця організації «Крим SOS»), Марина Усманова (активіста організації «Інша»).

Херсон проти насильства Херсон проти насильства

Завдяки технології «дебатів» гості та учасники мали змогу зосередитися на табуйованих питаннях насильства в нашому суспільстві.

Херсон проти насильства

28 листопада 2017 в Херсонському державному університеті було представлено перфоменс "Жіночі голоси" за ініціативи ГО "Інша".

Херсон проти насильства

Більше 300 студентів прослухали документальні історії херсонських жінок і дівчат, які постраждали від насильства, у виконанні акторок Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша. Цей же перформенс було показано 01 грудня 2017 курсантам Херсонського морехідного училища рибної промисловості. Більше 150 хлопців активно аплодували, підтримуючи необхідність викорінення ґендерно обумовленого насильства в суспільстві.


Херсон проти насильства Херсон проти насильства

Того ж дня (28.11.17.) в бібліотеці ім. О. Гончара відбувся тренінг психолога Олександра Танасюка«Насильство в сім’ї: як захиститись?». Учасники тренінгу вчилися розрізняти конфлікт та насильство у сім’ї, поговорили про психологічне, фізичне, сексуальне та економічне насильства та навчилися їх розпізнавати.

Херсон проти насильства

А 29 листопада 2017 із гаслами «Б’є, бо може! Тож зупиніть!», «Байдужість вбиває!» активісти Спілки жінок Херсонщини, громадських організацій-учасниць кампанії та прості херсонці звернулись до депутатів міської ради з вимогою створити в Херсоні Кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього насилля.

Херсон проти насильства

На початку акції учасники провели мирну демонстрацію під стінами міської ради. У руках активісти, серед яких були не лише жінки, але й чоловіки, тримали плакати з написами "Херсон вільний від насильства", "Байдужість вбиває".

Херсон проти насильства

Від будівлі виконкому Херсонської міської ради учасники акції рушили ходою по проспекту Ушакова до Центрального міського парку, звертаючись до кожного херсонця: «Центру – так, насиллю – ні!», «Ми ЗА Стамбульську конвенцію!», «Ми ЗА створення Кризового центру», «Херсон – територія вільна від насильства».

Херсон проти насильства

Останнього осіннього дня (30.11.17) в дитячому клубі-кафе "Золотий ключик" відбулися тренінг “Насиллю - ні!” для старшокласників та підведення підсумків конкурсу соціального плакату серед школярів "Ми - проти насилля!".

Херсон проти насильства Херсон проти насильства Херсон проти насильства

Конкурс було проведено клубом «Лідер» херсонського Центру позашкільної освіти (керівник С.І. Адвокатова) за підтримки Херсонського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Фонду громади міста Херсон «Захист».

У конкурсі взяли участь 56 учнів віком 8-16 років з 19 освітніх закладів міста. Під час тренінгу молодь презентувала проведену роботу в своїх школах, гості та учасники заходу складали поради по уникненню дитиною насилля в родині, в школі чи на вулиці.

Херсон проти насильства

Призи, подарунки та смаколики привносили в тренінг легкість та відчуття дружньої зустрічі. На згадку було зроблено промовисте фото – Молодь Херсонщини проти насилля!

 

Також 30 листопада 2017 Центр позашкільної освіти Херсонської міської ради провів інтерактивну зустріч зі школярами - активістами клубу "Лідер", які представляли "домашні роботи" на предмет розуміння поняття «насильство», проводили у трьох групах мозковий штурм "Що маєш зробити, якщо стикнувся з проявами насильства у родині, у школі чи на вулиці.

Херсон проти насильства

1 грудня 2017 було проведено акцію за підтримки Міжнародної Антинаркотичної Асоціації м. Херсон, Фонду громади міста Херсон "Захист", Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Херсонської міської ради, спостерігача ОБСЄ Andy Offenbacher і БФ "100% життя". Метою акції стала пропаганда здорового способу життя, профілактики ВІЛ, алко- та наркозалежності. Містянам роздавали друковану продукцію та надавали консультації щодо насильства в сім’ї та різних видів залежності.

Херсон проти насильства

2 грудня 2017, у День боротьби за скасування рабства, було проведено вуличну акцію, протягом якої перехожих інформували про різні форми торгівлі людьми та куди треба звертатися у разі зіткнення з даною проблемою.

Херсон проти насильства Херсон проти насильства Херсон проти насильства

5 грудня 2017 студенти Херсонського професійного ліцею зв'язку та поліграфії відвідали інформаційний портал «Сучасна сім’я без насильства», що діяв в бібліотеці ім. Олеся Гончара. Тут вони отримали відповіді на питання «Як вчасно розпізнати домашнє насильство?», «Що саме має тебе насторожити?», «Куди звертатися у випадку насильства в сім'ї?». Компетентні та конкретні відповіді студентам надавали представники Національної та патрульної поліції. Провідний бібліотекар Оксана Шерінговська представила огляд електронних ресурсів державних установ та громадських організацій, що надають допомогу постраждалим – правову, психологічну, соціальну.

Херсон проти насильства

А ввечері того ж дня на телеканалі "Скіфія" у програмі "Місто" Лариса Польська (голова правління Фонду громади Херсона "Захист"), Антон Єфанов (директор Херсонського міського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді) та Марина Усманова (активістка ГО "Інша") обговорили тему подолання насильства щодо жінок та дівчат.

Херсон проти насильства

Також 5 грудня 2017 було проведено семінар-тренінг з учнями Херсонського центру освіти молоді та дорослих Херсонської міської ради на тему: "Що таке булінг? Мій вибір сказати Ні!"

Херсон проти насильства

7 грудня 2017 в ТРЦ "Fabrika" у рамках громадської кампанії "16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства" в Херсоні відбувся унікальний творчий флешмоб, організований Спілкою жінок Херсонщини.

Херсон проти насильства

Участь у ньому взяли вихованці Студії танців PRIDE, творчого колективу "Гармонія" Херсонської спеціальної школи-інтернату, а також вокалістка Вікторія Бабаніна.

Херсон проти насильства

Ведучою заходу стала відома херсонська журналістка, телеведуча та медіаексперт Ольга Гмиря.

Херсон проти насильства Херсон проти насильства

8 грудня 2017 за підтримки Спілки жінок Херсонщини у 8-Б класі Херсонської школи №50 було проведено бесіду з учнями щодо булінгу. Разом із психологом діти визначили, що таке цькування, які його причини і що з ним робити. Дітям розказали, як не стати жертвами цькування. Не тільки розказали, але й показали у відео: https://www.youtube.com/watch?v=DE8pXPKgKaE

Херсон проти насильства

10 грудня 2017 (Міжнародний день прав людини) була проведена вулична акція "Голос дитини проти домашнього насильства", організована ГО “Громадський центр “Нова генерація”. Перехожі отримували інформаційні брошури в підтримку створeння Кризового цeнтру для жінок, постраждалих від домашнього насильства. А ввечері на телеканалі “Херсон Плюс” було показано телепрограму “Життя без насильства”.

Херсон проти насильства

Неймовірно насиченими видались «16 Днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства».

Не дозволяйте насильству проникати у ваше життя!

Любіть та поважайте одне одного!

Огляд збирала Лара Грек з інтернет-сторінок учасників кампанії,

а також з журналістських матеріалів Юлії Майнер, Юлії Тищенко, Юлії Осипової

У статті використані фото Наталії Ножевник, Станіслава Остроуса, Лари Грек та фото зі сторінок учасників заходів.

0 комментариев
25 апреля 2024, 23:49
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Російські "політичні еліти" не чекають на "непередбачувані, глобальні та кардинальні" зміни в країні під час нового президентського терміну Володимира Путіна.Як пише незалежне російське видання "Медуз...
27 марта 04:15
1766
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
Зниклі безвісти, купа знищеної техніки в Кринках: ситуація на лівобережжі Херсонщини
На лівобережжі Херсонщини в Кринках цивільних людей немає, останній житель виїхав два місяці назад. У селі багато знищеної техніки та військових армії РФ.Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олек...
27 марта 17:32
1255
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Монах з гори Афон побачив дату закінчення війни: коли настане перемога
Перемога України настане вже цього року, в найближчі місяці. Агресор буде змушений сісти за стіл переговорів.Таке пророцтво зробив монах з гори Афон, який попросив залишити його ім’я невідомим для люд...
16 апреля 02:46
1042
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
В Херсоне руководитель ТЦК организовал преступную группу по переправке уклонистов за границу
Руководитель территориального центра комплектования и социальной поддержки в Херсоне вместе с подчиненным и местным жителем организовал коррупционную схему заработка на военнообязанных мужчинах.Об это...
15 апреля 18:03
959
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
821
3
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Херсонская городская больница заказала строительство операционного блока «под землей» свыше 27 миллионов гривен
Коммунальное предприятие “Херсонская городская клиническая больница” провело тендер на реконструкцию хранилища с устройством в нем медицинско-операционного блока. Строительные работы обойдутся бюджету...
11 апреля 22:21
736
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
545
1
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
224
1