Все новости Херсона

Лента новостей
События
Чому не можуть осудити мера Скадовська
21 февраля 12:54
146
Чому не можуть осудити мера Скадовська

Чому не можуть осудити мера Скадовська

Апеляційний суд Херсонської області й вчора не зміг винести рішення по справі Скадовського міського голови, представника "Самопомічі" Олександра Яковлєва. У засіданні знову була оголошена перерва. В третій раз судді зберуться вже 27 лютого. Як й минулого разу на захист відстороненого від своїх обов'язків міського голови зібралися херсонці та скадовчані, а також приїхала й команда народних депутатів, бо, як сказала віце-спікер Верховної ради Оксана Сироїд, якщо ми не будемо протистояти, захищати та підтримувати один одного, то прийдуть за кожним. 
 
Вчора судді лише заслухали прокурорів та свідків, а також дослідили матеріали кримінального впровадження проти Олександра Яковлєва.  Нагадаємо, що  це кримінальне впровадження було розпочате в середині жовтня минулого року по факту закупівель на суму трохи більше тисячі гривень, що здійснив міськвиконком у магазині канцтоварів дружини скадовського мера у 2016 - 2017 рр.
 
Як відомо, впровадження було закрите наприкінці листопаду за відсутністю складу злочину, а Скадовський районний суд під Новий рік оштрафував Олександра Яковлєва за виявлений конфлікт інтересів  на суму шість тисяч вісімсот гривень та позбавив його права займати посаду міського голови протягом року. Це рішення викликало в місті бурхливі акції протесту. До речі, й сьогодні більше сотні городян приїхали підтримати свого міського суду до стін Апеляційного суду.
 
Також відразу п'ять народних депутатів від ВО "Самопомічі" прибули у Херсон, щоб підтримати свого однопартійця. На засіданні суду були присутні голова фракції Олег Березюк, віце-спікер Оксана Сироїд, народні депутати Тетяна Острікова, Ірина Подоляк та Андрій Журжій. 
Олександр Яковлєв
Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Яковлєв, він сподівається, що через тиждень "апеляційний суд поставить крапку в цій справі, яка вже продовжується з вересня 2017 року, по якій вже списано не одна пачка паперу, пройшло три засідання суду першої інстанції, два засідання апеляційного суду і все це через уяву однієї особи (мається на увазі колишній секретар Скадовської міської ради, депутат від партії "Відродження" Ольга Бутенко, яка подала скаргу у поліцію - ред.), що я начебто мав зацікавленість в здійсненні цих операцій. Я думаю, що сумарні судові витрати та витрати слідчих вже у сто разів перевищили суму закупівель. Хто буде потім відповідати за таке марнотратство?".
Оксана Сироїд, віце-спікер Верховної Ради 
Власну точку зору на справу про відсторонення Олександра Яковлєва з посади міського голови висловила й віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд: "Три колоски для кожного. Сьогодні в Апеляційному суді розглядали справу про антикорупційне правопорушення проти мера Скадовська Олександра Яковлєва. З усією серйозністю досліджували докази і допитували свідків для того аби встановити чи був конфлік інтересів у мера:

- коли працівниця бухгалтерії виконкому Міської ради купила за 76 гривень міських грошей змінну губку для гербової печатки у магазині, який належить дружині мера;
- коли заступник мера з будівництва витратив 836 гривень міських грошей на фарбу та пензлики в магазині, де мер є серед засновників.

Прокурори при цьому погоджуються, що міський бюджет і інтереси громади не постраждали. Але ж прокуратура, як ми знаємо, дуже принципова інституція. Тому вони прагнуть відновити справедливість і довести, що мер мав інтерес у тому, аби 900 гривень за жодних обставин не обійшли магазини, які приносять прибутки його родині.
 
Апогеєм цього процесу був допит свідків прокурором:
- Тобто Ви просто взяли губку (фарбу) і накладні і пішли? Не заплативши?
- (розгублено) Бо відповідно до закону ми можемо платити лише за фактом...
- А звідки у Вас була впевненість, що міська рада оплатить рахунки?
- (ще більш розгублено) Тому, що це - міська рада...

В цьому діалозі вся потворність системи. Прокурор не знає, що закон забороняє робити передоплату з бюджетних грошей! Але його природня недовіра до оплати за фактом означає, що він має досвід "кидання на гроші" і сам вочевидь працює лише за передоплату. І точно не за 900 гривень.

Це все видавалося б кумедним. Але зовсім не весело спостерігати за людиною, яку принижують у такому фарсі. А з огляду на наслідки мальдівсько-сейшельських походеньок, прокладки "Укроборонпрому", відшкодування ПДВ (список не вичерпний), маємо класичну справу "про три колоски". Тобто сьогодні у безпеці може почуватися лише той, хто збагачується за рахунок держави і то у великих розмірах. А за чесну працю для тебе знайдуть "900 гривень"".
 
"Що робити? Протистояти і захищати і підтримувати один одного. Інакше прийдуть за кожним" - робить висновок народна депутатка.
 
0 комментариев
25 апреля 2024, 07:56
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
"Україна готова": Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним
Президент Володимир Зеленський прокоментував імовірність переговорів із диктатором Володимиром Путіним щодо врегулювання агресії РФ.Як підкреслив він в інтерв'ю PBS, Україна готова до переговорів, але...
17 апреля 03:32
2427
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Путін може завершити війну після того, як захопить найважливіший обласний центр України, - ЗМІ
Російські "політичні еліти" не чекають на "непередбачувані, глобальні та кардинальні" зміни в країні під час нового президентського терміну Володимира Путіна.Як пише незалежне російське видання "Медуз...
27 марта 04:15
1761
Українцям, які володіють квартирами понад 20 років, доведеться заново пройти реєстрацію житла
Українцям, які володіють квартирами понад 20 років, доведеться заново пройти реєстрацію житла
Українцям, які набули право власності на свої квартири ще в минулому столітті, доведеться заново пройти процедуру реєстрації житла. Якщо вони цього не зроблять, то можуть втратити свою нерухомість.Чом...
30 марта 10:10
1524
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Байкер прокоментував відео з Порошенко на мотоциклі: що не так з роликом
Професійний автогонщик та відомий байкер Олексій Мочанов зробив кілька зауважень щодо популярного в Мережі ролика, на якому п’ятий президент України Петро Порошенко мчить на мотоциклі «Хонда Ребел» по...
06 апреля 02:00
1037
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
809
2
Как правильно подобрать размер тактических кроссовок для ЗСУ: практическое руководство
Военная служба предъявляет особые требования к экипировке и, в частности, к обуви. Тактические кроссовки для военнослужащих Збройних Сил Украины (ЗСУ) должны сочетать в себе не только защитные функции...
22 апреля 17:56
197
1
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Наслідки обстрілу росіянами Херсонського державного університету (Фоторепортаж)
Сьогодні росіяни сплутали головний корпус Херсонського державного університету з базою НАТО і вдарили по ньому з лівого берега Дніпра. Пошкоджено три поверхи навчального закладу. Зруйновано кілька учб...
28 марта 17:01
810
1
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
537
1