Все новости Херсона

Лента новостей
Политика
Про Велику Україну спілкувалися жителі Херсона та Каховки з відомим політиком
03 ноября 10:48
191
Про Велику Україну спілкувалися жителі Херсона та Каховки з відомим політиком

Про Велику Україну спілкувалися жителі Херсона та Каховки з відомим політиком

31 жовтня відомий український політик, майбутній кандидат у президенти, Роман Безсмертний побував на Херсонщині у рамках ініційованої ним всеукраїнської дискусії «Велика Україна можлива!».

Розповідаємо найважливіше, на наш, погляд з того, що сказав Роман Безсмертний і що люди у нього питали.

Відмовився іти у команду Порошенка

Роман Безсмертний відомий як принциповий політик, який живе скромно і нічого не робив проти совісті. Не має великих маєтків, рахунків у офшорах та розкішних іномарок. Відмовився іти у нинішню владну команду, хоча, за його словами, запрошували багато разів. Був учасником Тристоронньої групи по врегулюванню конфлікту на Сході України (Мінського процесу), де на власні очі побачив кволість та неспроможність органів держави вирішувати існуючі проблеми.

– Я ніколи не рвався до влади, займався внутрішніми управлінськими питаннями, – каже політик. – І якби не дряхлість нинішніх інститутів держави, то і далі спокійно б працював… Просто я маю досвід і знаю, як і що треба робити. А коли знаєш, то просто дивитися як все руйнуються – це злочин.

 Каже, що працював з багатьма президентами, крім нинішнього. Дуже різними вони є за поглядами.

-      Для Порошенко головним є гроші, Для Тимошенко – влада. Для мене – людина. Ми надто різні в цінностях, щоб знайти спільну мову.

Що таке Велика Україна

– Я приїхав до вас з ідеєю Великої України, – заявив політик. – Ми все одно її реалізуємо. Це наше покликання. Навколо нас народи, які живуть ідеєю власної величі. І тільки ми, хворіючи скромністю, весь час присідаємо, вважаємо себе меншовартісними. Тому я й кажу: відповідь для нас – у Великій Україні. Принцип дуже простий: там, де українець – має бути Україна. Це не означає, що ми маємо зазіхати на чужу територію. Але маємо по­справжньому себе цінувати і поважати. Українці – це і воїни, і землероби. Ми вміємо працювати і захищати себе. Єдність у різноманітності є нашою силою.

На його думку, дуже важливо подолати прірву між державою і людиною. Нині українці займаються самовиживанням. А державні інститути – самозабезпеченням. Людина не відчуває потреби в такій державі, а та, в свою чергу, дивиться на людей як на ресурс. Тому ідея Великої України – це праця держави на забезпечення прав громадян, на те, щоб робити життя людей комфортним.

Свобода і сумління

На думку Безсмертного, справжня свобода неможлива без відповідальності – інакше вона вироджується в хаос. А ще важливо проявляти сумління в діях.

– Ми ніколи не побудуємо Велику Україну, якщо не діятимо по правді, – продовжує він. – Подивіться яка парадоксальна ситуація: нам все одно, який закон не виконувати. Президент може не виконувати закони про правовий режим воєнного стану і про оборону, а громадянин – закон про заборону тютюнопаління в громадських місцях. То для чого ми приймаємо закони, які самі не виконуємо? Тому жити потрібно не по «новому», а по правді.

Еволюція чи революція

На запитання NovaKahovka.City: «Як ми дійдемо до Великої України – еволюційним шляхом чи революційним?» – Роман Безсмертний відповів:

– Можу вам сказати, як учасник однієї з революцій, що я проти них. Бо революція скаламучує воду і в піні на поверхню виноситься багато сміття. Революція не є ефективним інструментом, це – остання дія суспільства, коли держава його не чує . Тому завжди був прихильником еволюційного розвитку. Інша справа, що можна повзти, як черепаха, а можна бігти як олень. Ми не перші долаємо цю дорогу. Треба вчитися на чужих помилках. Сьогодні у нас є дві дороги: або перезаснування держави, або новий майдан.

Місцеве самоврядування

Політик скептично ставиться до нинішньої реформи децентралізації і вважає її скоріше невдалим експериментом влади. На його думку, треба було зробити райони об’єднаними територіальними громадами. А не роздирати район на окремі ОТГ та створювати окремі округи – медичний, освітній тощо. У підсумку одне село може опинитися в різних округах. А люди будуть дезорієнтовані і не знатимуть, де їм надаватимуть послуги.

Як вирішити конфлікт на Донбасі

Насамперед, створювати боєздатну армію. Але для цього треба кардинально міняти систему оборони і Збройних сіл.

– На п’ятому році війни Україна не має патронного заводу. З понад 10 нових зразків бронетехніки жодна не запущена в серійне виробництво. На фронт іде колишня стара бронетехніка. Між тим на оборону вже виділяють чверть бюджету країни. Якщо ви почитаєте армійські статути, то це типовий «совок». Там нема таких цінностей як солдат, офіцер, сім’я військовослужбовця. Тому нам у принципі все треба міняти. Невипадково маємо недобір в лавах Збройних сил, – каже політик.

Крім того він упевнений, що, спираючись на сильну армію, з Кремлем потрібно вести діалог. Бо якщо цього не робити, зброя і боєприпаси будуть продовжувати з Росії поставлятися в зону бойових дій. Також необхідно витягувати з російських в’язниць наших політичних бранців і спілкуватися з громадянами, які живуть на окупованій території.

Як викорінити корупцію

Коли не буде корупції в кабінеті №1, тоді не буде в усій державі, упевнений Безсмертний.

– Корупція починається саме там, – каже політик. – Якщо туди несуть, то так буде скрізь. Бо кожен, хто нижче, думатиме, а скільки ж йому взяти. – Коли перестануть туди нести, тоді корупції не буде ніде. А якщо «жити по­новому» так, що за рік доходи президента зростають у 9 разів, тоді будь­яка боротьба з корупцією марна.

Звідки бере гроші

У потенційного кандидата запитали, де він візьме гроші на передвиборчу кампанію. Він зізнався, що у нього платня викладача – 12,5 тис грн. На банківській карточці 62 тисячі. А фінансово допомагають йому проводити такі зустрічі знайомі підприємці. Так само вони готові йому допомогти заплатити заставу для реєстрації кандидатом та фінансувати передвиборчу кампанію.

-      Зі мною працюють Віктор Матчук, Євген Щербак, Володимир Шкляр, Олексій Козаченко, ­ назвав імена тих, хто його підтримує Роман Безсмертний. – У мене принцип такий: якщо людина дозволяє назвати своє прізвище, тоді він мені допомагає. Якщо не дозволяє – допомогу не приймаю.

Вишняк і настоянка з глоду

У записці з залу екс­депутату пригадали, що якось в телепередачі показали його фото з чаркою. Тож які він полюбляє напої?

– Я не тільки іноді споживаю, а й сам роблю! – відповів Роман Безсмертний під схвальні оплески присутніх. – У цьому році було багато слив у саду, тому є слив’янка. Вродили вишні, тож є і вишняк. А ще у мене є чорна горобина, то з неї – найкращий напій. А настоянка з глоду на коньяку – це взагалі… А на тому фото ми з тестем продегустували вишнячок. Не хвилюйтеся – я абсолютно нормальна людина, тому все було достойно.

Олександр ГУНЬКО.

0 комментариев
29 марта 2024, 10:57
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Многие украинцы получают дополнительный доход с того, что сдают в аренду жилье. Но при этом, они не платят налоги государству. Поэтому теперь налоговая научилась высчитывать владельцев, которые сдают...
25 марта 05:02
2054
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
"Макрон щось знає", - названо місто, яке РФ може атакувати ядеркою
Російський диктатор Володимир Путін може вдатись до застосування ядерної зброї. В даному випадку, ситуація розвиватиметься дуже непередбачувано і стрибкоподібно. Про це під час чату на Главреді заявив...
21 марта 04:16
1228
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Ухилянтам приготуватися: стало відомо, як їх каратимуть і хто не зможе "відкосити" від призову
Депутати дійшли консенсусу.У ВР запевняють, що мобілізаційний законопроєкт можуть проголосувати вже у кінці березня. Гучні дискусії щодо норм скандального документа набирають обертів. Найбільший резон...
08 марта 04:00
955
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні змусять вийти на роботу пенсіонерів і домогосподарок
В Україні близько 20% дорослого населення ніде офіційно не працює. При цьому роботодавці не можуть знайти фахівців навіть за високу зарплату. Війна, міграція населення та мобілізація кардинально зміни...
14 марта 09:19
830
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Іванка Хильченко: маленька дівчинка з великими планами на відновлення Олександрівки
Наприкінці минулого року дванадцятирічна Іванка Хильченко з Олександрівки отримала грамоту від Головнокомандувача Збройних Сил України. Генерал Валерій Залужний відзначив школярку «За активну громадсь...
24 марта 14:34
234
1
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Росіяни називали ждунами й погрожували стратою: історія багатодітної родини з окупованої Херсонщини
Кілька місяців тому волонтери допомогли багатодітній родині Федорченків виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини. Понад півтора року в окупації члени родини жили під постійним тиском російс...
28 февраля 18:27
926
1
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
123
1
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українців
Польща готується скасувати деякі пільги для українцівТимчасовий захист для українських біженців у Польщі готуються продовжити до 4 березня 2025 року. Проте уряд планує змінити правила перебування укра...
02 марта 03:00
316
1