Все новости Херсона

Лента новостей
Life style
Херсонщина не втрачає туристичної привабливості восени
05 сентября 13:05
432
Херсонщина не втрачає туристичної привабливості восени

Херсонщина не втрачає туристичної привабливості восени

У моді - атракції 

Для популяризації нових курортних місць на Херсонщині ще до початку традиційного сезону відпочинку продумали комплекс заходів. Так, реалізовано проект цифрового перетворення з компанією Google Україна, що вдвічі збільшило кількість туристів  у цьому році. Відбувся 2-й Таврійський туристичний форум, презентовано сайт «Мандруй Херсонщиною», видано каталог «Херсонщина туристична», проведено фестивалі та круглі столи. Заплановані й інші цікаві заходи, які мають  залучити туристів на оксамитовий сезон.

Ось що розповідає заступник директора профільного департаменту  Херсонської облдержадміністрації Сергій Шкарупа:

— Ми позиціонуємо себе як область атракцій. Наприклад, усім відомий острів Джарилгач. Менше знають про те, що це єдиний у Європі безлюдний острів. Тож як туристичну атракцію ми його й розкручуємо — започаткували маршрут Джарилгач—сафарі. Або візьмімо Арабатську стрілку. Позиціонуємо її як найдовшу у світі піщану косу — 115 кілометрів, 65 з яких — на території Херсонщини. До речі, є дуже цікавий проект, який запропонували серйозні інвестори. Назвали його «Арабатські Емірати», вони мають намір зробити тут курорт світового значення.

Відому Олешківську пустелю, найбільшу в Європі, позиціонують як «українську Сахару», де проклали нові маршрути, пов’язані з активним, екстремальним туризмом. Ще один цікавий проект пов’язаний із створенням Таврійського туристичного кластера,  центром якого обрали  місто тисяч джерел —  так ще називають Нову Каховку. За офіційним реєстром на території  міста близько півтори тисячі малих і великих джерел, які впадають у Дніпро.  Природа подарувала Херсонщині ще й  чимало лікувальних природних  ресурсів.

Для тіла, душі  й смаку

Звичку обирати тільки пляжний відпочинок намагаються на Херсонщині подолати. Так, набувають популярності паломницькі поїздки. В Таврійському туристичному кластері чимало духовних центрів: Свято-Григорівський чоловічий монастир, розташований на території нинішнього села Червоний Маяк Бериславського району. Його називають Таврійський Афон. Приїжджають паломники і до Корсунського жіночого монастиря у селі Корсунка під Новою Каховкою. Також у Новій Каховці завершується будівництво Собору Андрія Первозванного, який стане одним з найвищих у Європі.

Розворушити пасивного пляжника зможуть численні центри, пов’язані зі спортом та активним відпочинком. Наприклад, у Цурюпинському районі відкрили два кінних клуби — «Буцефал» і «Гран-прі». Біля Нової Каховки діють яхт-клуби світового класу, в яких дітей та дорослих навчають основ вітрильного спорту. Спортивний туризм взяли за основу в екологічному центрі «Славутич», що на узбережжі Каховського водосховища.

Набув популярності винний туризм. Херсонщина позиціонується як один з трьох потужних центрів виноробства в Україні. Цю естафету підхопили приватники, які почали організовувати власні виноробні господарства.

Скажімо, у фермерському господарстві «Курінь», що біля села Степанівка, своє виноробне господарство починали з нуля. Після того, як почала родити перша виноградна лоза, виявилося, що за цукристістю вона краща від кримського винограду. Тепер тут виробляють до 14 сортів вин, п’ять з яких — автентичні. Туроператори пропонують 2—3-денні винні тури з відвідуванням культурно-історичних місць, з насиченою розважально-пізнавальною програмою.

Чайне становище  в природному середовищі

Ще один перспективний напрямок туристичного відпочинку на Херсонщині — зелений туризм. «Насправді це дуже затребуваний альтернативний варіант, — продовжує Сергій Шкарупа. — Спостерігаємо просто вибух цікавих пропозицій. Найбільш атракційним об’єктом є історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії». Основна концепція проекту — об’єднання культурно-просвітницької, екологічної та розважально-ігрової складових на базі синтезу історії краю, екології і сучасного мистецтва для розвитку екологічного туризму».

А ось попити чаю в неймовірній атмосфері затишку та єднання з природою пропонують у селі Іванівка Голопристанського району. Й не просто попити, а побувати на фестивалі «Чайна тиша». Цього року пройшов перший, який зібрав понад 200 учасників, серед них — майстри чайних церемоній з Китаю, Японії, Грузії, Азербайджану, України. Про цей інвестиційний проект сімейного та молодіжного відпочинку заговорили не так давно. Інтерес був викликаний тим, що базу зеленого туризму заснували четверо москвичів, брат і три сестри. «Одного дня ми  зрозуміли, що Москва — місто не для життя, — каже Олена Дудінова, колишня москвичка.

Родина два роки подорожувала світом, шукаючи місце, яке б сподобалося усім. На Херсонщині таке знайшли. Нині всім охочим вони пропонують обрати хоча б на деякий час їхній спосіб життя. Тишу, інформаційний спокій, близькість до натурального життя. Одним з атрибутів якого є чай.

Насправді в Херсонській області вже давно зрозуміли: за розвитком туризму — підйом економіки. Крим лише прискорив та підштовхнув бізнес і владу до пошуку нових туристичних атракцій. Нині тут  пропонують відпочинок на будь-який смак, з користю та приємністю. А ще й з щирою українською гостинністю. Попереду — найкращий, оксамитовий сезон.

0 комментариев
19 апреля 2024, 20:59
Ваш комментарий будет опубликован после модерации.
Читают / Обсуждают
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Налоговая нашла способ проверить неофициальные доходы украинцев: придут письма “счастья”
Многие украинцы получают дополнительный доход с того, что сдают в аренду жилье. Но при этом, они не платят налоги государству. Поэтому теперь налоговая научилась высчитывать владельцев, которые сдают...
25 марта 05:02
2732
"Ті, що вижили, позаздрять мертвим": з'явився похвилинний опис подій при ядерному ударі
"Ті, що вижили, позаздрять мертвим": з'явився похвилинний опис подій при ядерному ударі
Ядерна війна починається з проблиску на екрані радара. На годиннику 4:03 ранку, і в полі за 20 миль від столиці Північної Кореї Пхеньяна величезна хмара вогню вибухає всього в декількох метрах від зем...
10 апреля 12:47
1168
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз
Економічні перспективи України залежать від термінів та кількості надходжень зовнішньої допомоги, а також від передбачуваної тривалості російського вторгнення.Про це повідомляє прогноз Світового банку...
14 апреля 04:32
1161
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Нардеп Гончаренко жахнувся від ситуації на армійському навчальному полігоні
Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив скриншот свого листування із військовим, який проходить базову загальновійськову підготовку на одному з навчальних полігонів у зоні відповідальності ОК «...
02 апреля 08:02
1045
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного коман...
20 марта 21:48
912
3
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк
На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь...
08 апреля 19:26
622
2
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків: “Наслідки будуть критичними“
В Україні виник гострий дефіцит молодих чоловіків. Йдеться про громадян 18-30 років. Демографічна криза пов'язана з різними причинами. З'явився несприятливий прогноз щодо ситуації, що склалася у нашій...
18 апреля 04:16
253
1
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
У селі Одрадокам'янка росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу
Транспортний засіб і вантаж – знищені. Лише дивом водій і пасажири не постраждали.Про це повідомив Олександр Прокудін у Facebook.
26 марта 14:20
698
1